Bihor Fonduri Europene Sanatate Slider Ultimele stiri

UPU Oradea se mută în 43 de containere modulare dotate corespunzător

Având în vedere stadiul avansat al lucrărilor de extindere a corpului B – Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea (UPU), începând de miercuri, 8 iulie, activitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Oradea se va muta pentru două luni și jumătate în cele 43 de containere modulare, amplasate pe platforma din fața Spitalului Județean.

Cele 43 de containere sunt dotate cu toate facilitățile necesare desfășurării actului medical în bune condiții, respectiv cu aparatură de specialitate, cu aer condiționat și restul utilităților.

Partea veche a Unității de Primiri Urgențe, unde trebuie să se facă demolări, a trebuit golită. Tocmai de aceea s-a apelat la această soluție de a închiria 43 de containere, care oferă condițiile solicitate de Direcția de Sănătate Publică, până la mijlocul lunii septembrie. Ne cerem scuze pacienților Spitalului Județean, dar asta a fost soluția cea mai bună pentru a putea continua activitatea medicală de urgență. Stadiul fizic al lucrărilor este acum de peste 75%, urmând ca încăperile din vechiul UPU să fie reamenajate. Menționăm însă că șantierele la Spitalul Județean nu se vor încheia, pentru că urmează lucrările de eficentizare energetică, respectiv de reabilitare termică și construcția viitorului ambulator al spitalului. Conducerea spitalului mulțumește încă o dată tuturor pacienților pentru înțelegere și se străduiește ca această perioadă de tranziție să fie una cât mai scurtă”, a explicat Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean.

Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPBM) și Municipiul Oradea finanțează lucrările de extindere a corpului B – Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, beneficiar al noii investiții.

Aparatura UPU se mută în container

Contractul de lucrări în valoare de 21.224.468,71 lei fără TVA a fost semnat în decembrie 2018, cu asocierea formată din SC Drumuri Bihor SA – lider de asociere și SC Construcții Erbașu SA, subcontractanţi: SC Hospital Tehnical Solution SRL pentru lucrări de instalaţii sanitare și de gaze medicale, SC Termoline SRL pentru lucrări de instalații de încălzire și climatizare și SC Zublin România SRL pentru lucrări de fundare pe piloți. Licitația a fost organizată de Ministerul Sănătății. Proiectantul general este SC Poliart SRL Oradea. Durata de execuție: 24 luni.

51,3% din lucrări sunt cofinanțate de Ministerul Sănătății, în cadrul proiectului intitulat „Reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar, împrumut BIRD (Banca Mondială)”, iar Municipiul Oradea contribuie cu 48,7% din valoarea lucrărilor.

Până la data de 15 septembrie, lucrările ar urma să fie finalizate, astfel ca UPU să își desfășoare activitatea în spațiile reabilitate și nou construite.

Related posts

Alfa Software anunță afaceri de 8,5 milioane lei, în creștere cu 50%

Ligia Voro

Conferinta Nationala Business (r)Evolution 2018 debuteaza joi, 22 martie 2018, la Oradea

Stefana Muresan

Electrolux, cu fabrică în Satu Mare, este pe val: Acțiunile cresc fără precedent, iar profitul a depășit toate estimările

redactia

MedLife cumpără pachetul integral de acțiuni al Spitalului OncoCard Brașov, unul dintre cele mai mari centre private de tratament oncologic din România

Papuc Irina

Brittany Kaiser, fost director Cambridge Analytica, la GoTech World 2020

Ligia Voro

Sonimpex Topoloveni a lansat un nou produs

Ligia Voro

Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea unui spital din Cluj, din fonduri europene

Stefana Muresan

Dr. Oana Taban, Fondator și Director General Dent Estet: “Strategia noastră este să menținem și în anii următori ritmul de creștere exponențială și consistentă față de competitori și față de evoluția pieței”

Stefana Muresan

Restaurantul deschis de un clujean în Paris, inclus de revista Vogue în topul celor mai bune localuri din capitala Franţei

redactia

Comunitatea de business germană solicită introducerea urgentă a sistemului de muncă flexibilă

Ligia Voro

Segmentul de autostradă A3 dintre Biharia și Borș va fi gata la 30 iunie

Traian Dan

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Interviu cu Alin Nica, primarul comunei timișene Dudeștii Noi

Transilvania Business

Cum scoți un oraș din Depresie. Cluj Napoca – un caz școală

redactia

Sibiu Quality Days 2019, a 10-a ediție

Nicolae Pop

Dragoș Anastasiu, reales președinte al AHK Romania

Ligia Voro

Aeroportul Sibiu: numărul pasagerilor a crescut cu aproape o treime

redactia

NTT DATA, investiții de peste 100.000 de euro în noul sediu din Sibiu

Stefana Muresan

AFI Europe – autorizație de construcție pentru AFI City, primul proiect rezidențial din România al companiei

Ionut Oprea

Forte Partners sells The Bridge project to Dedeman

Stefana Muresan

UVT, prima poziţie la nivel naţional în zona cercetării în Research Rank

Stefana Muresan

Un bărbat din Sibiu a reînviat brandul „Bere Sadu” cu o investiție de 300.000 de euro

Papuc Irina

Pariu contra trendului din partea Frigotehnica, care păstrează planurile de expansiune

Ligia Voro

Hotelul de 5 stele Metropolis din Bistrița, scos la vânzare de Fisc cu un preț de pornire de 7 milioane de euro

Stefana Muresan

Un startup din Sibiu vrea să folosească tehnologia blockchain pentru ajuta medicii și pacienții

Papuc Irina

Leave a Comment