Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timişoara au demarat procedurile pentru ridicarea unei noi maternităţi, în valoare de 13 milioane de euro

Societatea Erbaşu Construcţii a semnat, cu cei de la Consiliul Judeţean Timiş, contractul de execuţie a unei noi maternităţi care va fi ridicată în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Investiţia este realizată printr-un parteneriat transfrontalier cu Clinica Pediatrică din Szeged. Suma aferentă proiectului este una destul de mare, vorbim despre 50 de milioane de lei. Dacă lucrurile vor merge perfect, noua maternitate va putea fi deschisă în luna noiembrie a anului 2022.

„Nu este o investiție foarte ieftină, aproape 50 de milioane de lei, este o investiție obținută până la urmă pe cooperare transfrontalieră România – Ungaria, chiar cu riscul de a pierde această investiție, neavând avizul Consiliului Concurenței, fiind sub suspiciunile unui ajutor de stat pentru construcția unei astfel de investiții. Totuși, am reușit să obținem toate avizele și să facem toate demersurile, astfel încât am reușit să semnăm, în primă etapă, contractul de finanțare, iar acum, astăzi, în etapa a doua, am lansat proiectul privind semnarea contractului de proiectare și execuție, un contract în valoare de aproximativ 38,5 milioane de lei. Contractul presupune proiectarea cu termen de cinci luni de zile de la emiterea ordinului a lucrărilor și cu termen de finalizare a lucrărilor 31 octombrie 2022”, a declarat şeful CJ Timiş, Călin Dobra.

Pentru construcţia noului corp de clădire vor fi alocate aproximativ zece milioane de euro, urmând ca pentru dotarea unităţii medicale să fie utilizate alte trei milioane de euro.

În cadrul noii maternităţi se va putea relua şi realizarea de fertilizări in-vitro, procedură care a mai fost efectuată mai demult la Spitalul Județean Timișoara, în 1995.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pe Aeroportul Internaţional Timişoara repornesc cursele spre Londra, Barcelona, Bruxelles, Madrid şi Valencia

Articolul următor

Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, extinsă cu 60 de stații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share