Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, extinsă cu 60 de stații

Nouă din cele 60 de stații noi de monitorizare a aerului vor fi amplasate în Ardeal, în următoarele localități:Cluj Napoca, Brașov, Alba Iulia, Bistrița, Miercurea Ciuc, Sânmartin (Bihor), Sfântu Gheorghe (Covasna), Codlea și Chințeni (Cluj).

În plus, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va dezvolta și va administra și o rețea de 50 de senzori de măsurare a calității aerului. Anunțul a fost făcut marți, 7 iulie 2020, de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut ca temă calitatea aerului din România.

Este cea mai mare investiție în monitorizarea calității aerului din ultimii 10 ani, de când Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului a fost pusă în funcțiune. Vom fi prima autoritate de mediu din Europa care va avea, inclusiv, o rețea de senzori de măsurare a calității aerului în administrarea sa. Până la finalul anului, cea mai mare parte din investiție va ajunge deja în teren”, a precizat Costel Alexe.

Întreaga investiție în RNMCA este de 3,17 milioane de euro, dintre care 2,17 milioane de euro vor fi acoperite din bugetul Administrației Fondului pentru Mediu (10,5 mil lei) și 1 milion de euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (5 mil lei).

„Până la finalul acestei săptămâni lansăm licitația pentru extinderea Rețelei de Monitorizare a Calității Aerului de la 148 de stații, cât sunt în prezent la nivel național, la 208 puncte de măsurare a calității aerului, peste tot în țară. Vrem ca prin extinderea cu 60 de noi puncte de măsurare să sprijinim și mai mult autoritățile locale cu date despre aerul din orașele României, astfel încât acestea să găsească măsuri potrivite și eficiente pentru a asigura un aer cât mai bun pentru populația țării”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

La Timişoara au demarat procedurile pentru ridicarea unei noi maternităţi, în valoare de 13 milioane de euro

Articolul următor

Elite în business. Județul Mureș: AAGES Mureș (Ranking 18), producător strategic pentru industrie

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
12
Share