Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Raiko Transilvania debutează la bursă în toamnă

Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania Cluj (RTC) a primit aprobarea acționarilor săi pentru o listare în toamnă pe piaţa AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Acţionarii RTC, companie specializată în producerea şi vânzarea de sisteme de jgheaburi, acoperişuri şi accesorii de acoperiş, au aprobat listarea acţiunilor societăţii pe piaţa AeRO, ce va avea loc cel mai probabil în toamnă, conform ZF.

Aceștia au aprobat distribuirea de dividende din profitul nerepatizat din anii anteriori sub formă de acţiuni gratuite, în raport de 1 acţiune nouă la fiecare 15 acţiuni deţinute. Data de referinţă pentru acţionarii care au dreptul să beneficieze de acţiunile gratuite este 15 iulie, iar termenul în care acestea urmează să fie alocate este până cel târziu 8 august.

Raiko este o companie înființată, în localitatea Căpușu Mare, de către Tomasz Kurcin. După închiderea celui de-al doilea plasament privat la bursă, acesta și soția sa, Katarzyna, dețineau 53%, acțiunile puse la dispoziție pe BVB erau de 47%.

Valoarea pieței de sisteme pluviale din țară era estimată la 40 de milioane de euro în 2018. Principalii concurenți de pe piața clujeană în domeniu erau Electro Vest, Izoref Construcții, Krawk, Edelwand, Kont Il Trading.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondurile europene schimbă Sănătatea din România

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Covasna County - Land of Mansions

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share