Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acces mai ușor la intrarea și ieșirea din Oradea spre Cluj prin centura Oșorhei

Edilii orădeni au definitivat, împreună cu proiectanții din Zona Metropolitană și din Primăria comunei Oşorhei, traseul centurii localității Oşorhei. Noul drum, în lungime de 5,8 km, va asigura o circulație mai bună la intrarea și ieşirea dinspre Cluj, traficul auto la ieșirea din Oradea prin Oşorhei făcându-se greoi în prezent.

Traseul propus începe de la sensul giratoriu de pe centura Oradea (zona sediului Hidroelectrica), merge spre Cluj prin dreapta liniei de cale ferată, intersectează printr-o giraţie drumul județean spre Alparea – Copăcel, virează la stânga după Oşorhei trecând peste calea ferată Oradea – Cluj cu un pasaj suprateran şi se termină în sensul giratoriu situat la ieșirea din Oşorhei, la intersecția cu drumul spre Fughiu – Uileacu de Criş.

În următoarele două luni vom obține avizele necesare de la Drumuri, CFR, Electrica, Mediu și celelalte autorități. Ne propunem ca la jumătatea lunii septembrie să aprobăm proiectul, cu toate avizele necesare. Valoarea estimată se ridică la 8 milioane de euro. Până în toamnă vom clarifica sursa de finanțare a investiției. De anul viitor vom începe lucrările în așa fel încât să se circule pe noul drum până la sfârşitul anului 2021”, a declarat primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

Alături de celelalte investiții realizate sau proiectate pentru conectarea mai bună între Oradea și zona metropolitană, sunt convins că şi acest proiect va aduce zilnic un câştig de câteva minute tuturor celor care fac naveta spre Oradea sau sunt în tranzit, o economie de combustibil, mai puține accidente și o poluare mult redusă. Accesul în Oradea dinspre Cluj și din toate localitățile situate pe valea Crişului Repede va fi mult ușurat”, a adăugat Ilie Bolojan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În Timiş demarează proiectul de extindere a canalizării şi alimentării cu apă, în valoare de 180 de milioane de euro.

Articolul următor

Bosch a inaugurat noua clădire a Centrului de Inginerie din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share