Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În Timiş demarează proiectul de extindere a canalizării şi alimentării cu apă, în valoare de 180 de milioane de euro.

Din fonduri europene, Timişul va beneficia în perioada viitoare de un program investiţional în valoare de 180 de milioane de euro, în urma căruia zeci de localităţi vor beneficia de servicii de apă şi canal, unele în premieră, altele de servicii îmbunătăţite.  „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM)” asigură finanțarea principalelor priorități de dezvoltare ale României în acord cu angajamentele asumate în Acordul de Parteneriat și cu obiectivele Strategiei Europa 2020. Acesta este cel mai mare proiect local de acest fel din Timiş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a semnat joi autorizaţia de construcţie pentru acest proiect, iar acum lucrările pot începe.

„Voi semna auturozaţia de construcţie pentru cel mai mare proiect pe fonduri europene din Timiş. Acesta este gestionat de operatorul regional de apă şi canal, Aquatim, împreună cu CJT şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal”, a declarat Dobra.

Conform acestuia, contractul vizează dezvoltarea infrastructurii de apă şi canal, extinderea de reţele, înfinţarea de reţele noi de apă şi canalizare. Cea mai importantă parte a banilor va merge la Timişoara, sunt 40 de străzi unde se va investi, de asemenea, sunt vizate cele opt oraşe ale judeţului, se vor efectua diferite lucrări şi în 39 de comune din judeţ, semnatare în cadrul ADID. Autorizaţia de construcţie semnată vizează întregul proiect de 180 de milioane de euro.

„Aquatim are în total 30 de loturi scoase la licitaţie, în unele localităţi proiectele sunt indivuduale, iar în altele s-au grupat în funcţie de strategia adoptată. La momentul când tragem linie vom vorbi de dezvoltarea calităţii din judeţ, în ceea ce priveşte serviciile de apă şi canal”, a mai spus Călin Dobra.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Municipalitatea din Timişoara pregăteşte un contract-mamut, în valoare de 17,8 milioane lei

Articolul următor

Acces mai ușor la intrarea și ieșirea din Oradea spre Cluj prin centura Oșorhei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share