Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Municipalitatea din Timişoara pregăteşte un contract-mamut, în valoare de 17,8 milioane lei

Cu un număr de doar 21 de angajaţi, o firmă va câştiga nu mai puţin de 18 millioane, pe patru ani pentru a asigura curăţenia în mai multe locaţii deţinute de Primăria Timişoara. Municipalitatea timişoreană se pregăteşte de un contract-mamut, prin care va aloca suma menţionată, pe patru ani, unei firme care să se ocupe de spălat pe jos şi şters praful prin birouri în clădirea primăriei şi în restul imobilelor deţinute de oraş. Firma victorioasă la licitaţie va avea de spălat sedii administrative, wc-uri publice, săli de sport şi noua bijuterie a coroanei, cele cinci cinematografe deţinute de primărie şi Multiplexity, centrul special promis de oraş pentru proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2021, unităţi care în prezent nu există.

17,8 milioane de lei, plus TVA, pune Primăria Timişoara la dispoziţie în cadrul licitaţiei pentru stabilirea firmei care va primi un contract-mamut, de asigutrare a curăţeniei în tot ceea ce reprezintă sediu şi proprietate a municipalităţii. Acordul va fi unul pe patru ani, cu câte un contract subsecvent pentru fiecare dintre acestea.

„În baza Acordului –cadru şi a contractelor subsecvente vor fi prestate servicii de curățenie în sediul Primăriei Municipiului Timișoara și în incinta imobilelor care aparțin Municipiului Timișoara, în conformitate cu cerințele impuse în Caietul de sarcini și anexele acestuia, parte integranta a documentaţiei de atribuire. Valoarea totală estimată a Acordului cadru este de 17.828.389,32 lei fără TVA. Valoarea estimată maximă a celui mai mare contract subsecvent este de 4.457.097,08 lei fără TVA. Frecvenţa şi valoarea contractelor ce urmează să fie atribuite: Durata prezentului acord cadru: 4 ani (48 luni) începând de la data semnarii lui de către părţi. Contractele subsecvente se vor încheia anual sau în funcţie de necesităţile autorităţii contractante şi de fondurile alocate acestei destinaţii, pe toată perioada de valabilitate a acordului-cadru”, se arată în anunţul de licitaţie.

Conform caietului de sarcini, pe lista locaţiilor unde „uzina” de curăţenie care va lua contractul va trebui să presteze sunt sediul central al primăriei, un număr de 12 wc-uri publice, un număr de 15 clădiri ale primăriei, Bazinul de Înot din Circumvalaţiunii, Sala Constantin Jude, dar şi un număr de şase locaţii care în acest moment nu există ca atare, vorbim despre cele patru cinematografe şi viitorul Multiplexity, adică unităţi care nu prea ai ce curăţenie să faci, pentru că ele nu sunt deschise sau existente.

Cine va lua contractul va avea mult de lucru. Angajaţii respectivei firme vor şterge praful, vor dezinfecta zilnic telefoanele, calculatoarele, tastaturile, vor curăţa geamurile şi uşile, clanţele acestora, mobilierul, iar de două ori pe an vor face curăţenie generală.

Conform caietului de sarcini, pentru obţinerea contractului de 18 milioane de lei este nevoie de 21 de persoane, care să lucreze în două ture de opt ore pe zi, timp de cinci zile pe săptămână.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Şapte instituţii de învăţământ superior din România au fost alese Unversităţi Europene

Articolul următor

În Timiş demarează proiectul de extindere a canalizării şi alimentării cu apă, în valoare de 180 de milioane de euro.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share