Fonduri Europene Ultimele stiri

Europa finanțează Drumul Nordului cu 40 de milioane de euro

În curând va începe turnarea asfaltului pe Drumul Nordului. Până la finalul anului vor fi reabilitați 40 km dintr-un total de 80 km, cu o finanțare europeană de 40 de milioane de euro.

“Drumul Nordului este cel mai mare proiect al nostru în domeniul reabilitării drumurilor județene, fiind vorba despre aproape 80 km de drum județean și peste 40 de milioane de euro finanțare europeană. 

Din acest motiv m-am deplasat în Fărcașa, alături de directorul executiv al Direcției tehnice și de investiții a instituției județene, Vasile Șpan, pentru a avea o nouă discuție cu antreprenorul general 

După multă vreme pot să mă declar parțial mulțumit de progresul pe care antreprenorul îl realizează pe Drumul Nordului. Am rediscutat strategia și calendarul de lucrări, astfel încât să putem din nou să certificăm că, în acest an, pe lotul I vor fi finalizați, la nivel de fundație și două straturi de mixtură asfaltică, 40 km de drum județean.

Vom avea un drum reabilitat între Hideaga – Ardusat – limita județ Satu Mare până la ieșirea înspre județul Sălaj, trecând prin Fărcașa, Gârdani, Rodina, Ariniș”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Autoritățile județene au menționat că starea vremii a împiedicat buna desfășurare a lucrărilor în această perioadă, dar că de săptămâna viitoare, odată ce testele de laborator vor certifica că terenul este suficient de uscat, se va putea trece următoarea fază, turnarea asfaltului.

Sunt mai multe etape tehnologice care într-un astfel de proiect trebuie urmate și toate sunt certificate prin teste de laborator.

“Am verificat personal și există în șantier toate materialele necesare desfășurării proiectului. Mă bucur că, încă o dată, antreprenorul și-a asumat finalizarea celor 40 km pe întreg tronsonul, cu excepția podului de la Ardusat și a celui de la Fărcașa, care vor fi finalizate anul viitor”, a menționat acesta.

Lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră a CJ Maramureș, respectiv ”Reabilitarea Drumul Nordului – Maramureș – etapa I” se derulează destul de încet. Acesta este motivul pentru care autoritățile județene s-au deplasat la Fărcașa, pentru o întâlnire cu constructorul.

În acest an au existat mai multe disensiuni între beneficiarul lucrării și antreprenorul general Implenia Baugesellschaft, CJ Maramureș solicitând înlocuirea echipei de management a companiei. Locuitorii din zona Codru – Chioar au reclamat ritmul scăzut al lucrărilor. Ca noul șef de șantier a fost numit Alexandru Achim.

Drumul Nordului urmează următorul traseu: lot 1: limită de județ Sălaj dinspre Cehu Silvaniei – Ariniș – Gardani – Farcașa – Ardusat – Hideaga – limită de județ Satu Mare înspre Borlești ; lot 2 : Șomcuta Mare – Remetea Chioarului – Coas – Copalnic Mănăștur – Surdești. În paralel au fost propuse mai multe proiecte care ar trebui să asigure legătura, prin Maramureș, cu Ungaria și cu Moldova.

Related posts

Mendola Fabrics, cel mai vândut brand de perdele şi draperii din România

Stefana Muresan

Clujul și Timișoara, cele mai eficiente orașe din România în lupta împotriva poluării

redactia

Micii producători bihoreni și-au mutat afacerile pe internet

Traian Dan

BNR lansează astăzi o monedă din aur cu tema Istoria aurului – moneda din aur de 10 ducaţi Mihai Viteazul

redactia

Clinică-spital Dr. Leahu, în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane euro. Pacienții pleacă cu toți dinții puși într-o singură zi

redactia

Partenerul Enel, Icon Business Advisor, a deschis primul punct de vânzare în Tîrgu-Mureș

redactia

[Enjoy Transylvania!] Biblioteca „Teleki-Bolyai”, un fond de carte extraordinar

Transilvania Business

Șase elevi construiesc un mini-satelit la Sibiu într-un spațiu oferit de wenglor

Ion Surdu

Patru oferte pentru terminalul de peste 180 milioane lei al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav

redactia

Boc îi cheamă pe japonezi să investească la Cluj

Nora Dumitrescu

Groupe Renault înregistrează o cifră de afaceri de 10.374 milioane de euro în cel de-al treilea trimestru din 2020

Ion Surdu

Măsura privind sprijinul de instalare a tinerilor fermieri, lansată pe 15 iulie: 20 de milioane de euro sunt dedicate românilor care vor să se întoarcă acasă

redactia

A fost deschisă oficial circulaţia autovehiculelor pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, dar în regim de drum naţional

Robert Bloancă

CE: Finanțare de peste 500 de milioane de euro pentru finalizarea a 11 proiecte importante

Stefana Muresan

Clujenii de la Mariflor se vor extinde la vecinii din Bistrița

Nora Dumitrescu

A fost inaugurat cel de-al doilea pasaj rutier la nivel de cale ferată din Timișoara, investiție de peste 6 mil. euro

Stefana Muresan

Stephan Braune, Clubul Economic German din Transilvania: „Este foarte posibil ca o parte din producția care se face în Asia să fie relocată în Europa, iar România poate profita de acest lucru”

Ion Surdu

Descoperiri arheologice din prima epocă a fierului, pe șantierul Lotului 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Stefana Muresan

Liebrecht & wooD anunță debutul vânzărilor pentru Liziera de Lac

Ion Surdu

Azomureș și Herlitz vor susține profesorii fericiți

Nora Dumitrescu

Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost trimis la ANAP

Ligia Voro

Păltiniș: Abonamente gratuite pentru schiorii care vor folosi autobuzul în locul mașinii

redactia

Transavia construiește primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor din România

Nicolae Pop

20.770 de firme bihorene au beneficiat de stimulente de circa 201 milioane lei

Traian Dan

1 comment

Leave a Comment