Fonduri Europene Ultimele stiri

Europa finanțează Drumul Nordului cu 40 de milioane de euro

În curând va începe turnarea asfaltului pe Drumul Nordului. Până la finalul anului vor fi reabilitați 40 km dintr-un total de 80 km, cu o finanțare europeană de 40 de milioane de euro.

“Drumul Nordului este cel mai mare proiect al nostru în domeniul reabilitării drumurilor județene, fiind vorba despre aproape 80 km de drum județean și peste 40 de milioane de euro finanțare europeană. 

Din acest motiv m-am deplasat în Fărcașa, alături de directorul executiv al Direcției tehnice și de investiții a instituției județene, Vasile Șpan, pentru a avea o nouă discuție cu antreprenorul general 

După multă vreme pot să mă declar parțial mulțumit de progresul pe care antreprenorul îl realizează pe Drumul Nordului. Am rediscutat strategia și calendarul de lucrări, astfel încât să putem din nou să certificăm că, în acest an, pe lotul I vor fi finalizați, la nivel de fundație și două straturi de mixtură asfaltică, 40 km de drum județean.

Vom avea un drum reabilitat între Hideaga – Ardusat – limita județ Satu Mare până la ieșirea înspre județul Sălaj, trecând prin Fărcașa, Gârdani, Rodina, Ariniș”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Autoritățile județene au menționat că starea vremii a împiedicat buna desfășurare a lucrărilor în această perioadă, dar că de săptămâna viitoare, odată ce testele de laborator vor certifica că terenul este suficient de uscat, se va putea trece următoarea fază, turnarea asfaltului.

Sunt mai multe etape tehnologice care într-un astfel de proiect trebuie urmate și toate sunt certificate prin teste de laborator.

“Am verificat personal și există în șantier toate materialele necesare desfășurării proiectului. Mă bucur că, încă o dată, antreprenorul și-a asumat finalizarea celor 40 km pe întreg tronsonul, cu excepția podului de la Ardusat și a celui de la Fărcașa, care vor fi finalizate anul viitor”, a menționat acesta.

Lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră a CJ Maramureș, respectiv ”Reabilitarea Drumul Nordului – Maramureș – etapa I” se derulează destul de încet. Acesta este motivul pentru care autoritățile județene s-au deplasat la Fărcașa, pentru o întâlnire cu constructorul.

În acest an au existat mai multe disensiuni între beneficiarul lucrării și antreprenorul general Implenia Baugesellschaft, CJ Maramureș solicitând înlocuirea echipei de management a companiei. Locuitorii din zona Codru – Chioar au reclamat ritmul scăzut al lucrărilor. Ca noul șef de șantier a fost numit, Alexandru Achim.

Drumul Nordului urmează următorul traseu: lot 1: limită de județ Sălaj dinspre Cehu Silvaniei – Ariniș – Gardani – Farcașa – Ardusat – Hideaga – limită de județ Satu Mare înspre Borlești ; lot 2 : Șomcuta Mare – Remetea Chioarului – Coas – Copalnic Mănăștur – Surdești. În paralel au fost propuse mai multe proiecte care ar trebui să asigure legătura, prin Maramureș, cu Ungaria și cu Moldova.

Related posts

Asahi vizează extinderea brandurilor premium locale pe pieţele internaţionale

Stefana Muresan

Încă o parcare publică etajată în Oradea

Ligia Voro

Bihorul și Maramureșul, în topul cererilor la APIA

Nora Dumitrescu

COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în CEE

Ligia Voro

Cel dintâi McDonald’s din Zalău, în locul restaurantului Casa Albă

Nora Dumitrescu

MERON deschide primul coffee shop din Oradea

Ligia Voro

Schimbare istorică în clasament: Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă din România

Stefana Muresan

Primăria Sibiu vrea să extindă zonele de parcări cu plată

Papuc Irina

Consiliul Județean Sibiu va numi un administrator neexecutiv provizoriu la Aeroport

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Reghin municipality, from a rich history to digital technology

Transilvania Business

Libris, investiție de 3 mil. euro într-un depozit de carte în Brașov

redactia

Investiţie de 25 mil. euro pentru reabilitarea a 63 km de drumuri judeţene din Arad

Stefana Muresan

Solaris livrează Clujului troleibuze de 30 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Grupul Banca Transilvania și-a mai trimis o companie la bursă

Nora Dumitrescu

Werner Wolff: Deschiderea rutei Bucureşti – Sibiu – Stuttgart, avantaj consistent pentru întărirea industriei româno-germane din regiune

Stefana Muresan

Parcările în Alba Iulia vor fi cu plată. Primăria va testa sistemul din 1 decembrie

Papuc Irina

UAE, Turcia şi Golful Persic vor să investească până la 500 de milioane de euro în Transilvania

Stefana Muresan

ABSL Romania is offering 30 scholarships every years for postgraduate studies

Stefana Muresan

Ana Birchall, la Forumul Economic Mondial de la Davos

redactia

Relaxarea treptată a restricțiilor în Oradea s-ar putea face după 1 mai

Traian Dan

Festivalurile Untold și Neversea speră la ridicarea restricțiilor

Nora Dumitrescu

Reabilitare importantă cu fonduri europene la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu din Brașov

Papuc Irina

Cristina Pardi, Head of New Business: “Filosofia NTT DATA Romania are în centrul său clientul, viziunea și echipa”

redactia

Corteva Agriscience™ creează un sistem de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea agriculturii cu impact pozitiv asupra climei   

Ligia Voro

1 comment

13 Iulie: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec 13 July 2020 at 16:30

[…] ! Europa finanteaza Drumul Nordului cu 40 de milioane de euro. Drumul Nordului urmeaza urmatorul traseu: lot 1: limita de judet Salaj dinspre Cehu Silvaniei – Arinis – Gardani – Farcasa – Ardusat – Hideaga – limita de judet Satu Mare inspre Borlesti ; lot 2 : Somcuta Mare – Remetea Chioarului – Coas – Copalnic Manastur – Surdesti. In paralel au fost propuse mai multe proiecte care ar trebui sa asigure legatura, prin Maramures, cu Ungaria si cu Moldova. In curand va incepe turnarea asfaltului pe Drumul Nordului. Pana la finalul anului vor fi reabilitati 40 km dintr-un total de 80 km, cu o finantare europeana de 40 de milioane de euro. Sursa: transilvaniabusiness.ro […]

Reply

Leave a Comment