Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Europa finanțează Drumul Nordului cu 40 de milioane de euro

În curând va începe turnarea asfaltului pe Drumul Nordului. Până la finalul anului vor fi reabilitați 40 km dintr-un total de 80 km, cu o finanțare europeană de 40 de milioane de euro.

“Drumul Nordului este cel mai mare proiect al nostru în domeniul reabilitării drumurilor județene, fiind vorba despre aproape 80 km de drum județean și peste 40 de milioane de euro finanțare europeană. 

Din acest motiv m-am deplasat în Fărcașa, alături de directorul executiv al Direcției tehnice și de investiții a instituției județene, Vasile Șpan, pentru a avea o nouă discuție cu antreprenorul general 

După multă vreme pot să mă declar parțial mulțumit de progresul pe care antreprenorul îl realizează pe Drumul Nordului. Am rediscutat strategia și calendarul de lucrări, astfel încât să putem din nou să certificăm că, în acest an, pe lotul I vor fi finalizați, la nivel de fundație și două straturi de mixtură asfaltică, 40 km de drum județean.

Vom avea un drum reabilitat între Hideaga – Ardusat – limita județ Satu Mare până la ieșirea înspre județul Sălaj, trecând prin Fărcașa, Gârdani, Rodina, Ariniș”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Autoritățile județene au menționat că starea vremii a împiedicat buna desfășurare a lucrărilor în această perioadă, dar că de săptămâna viitoare, odată ce testele de laborator vor certifica că terenul este suficient de uscat, se va putea trece următoarea fază, turnarea asfaltului.

Sunt mai multe etape tehnologice care într-un astfel de proiect trebuie urmate și toate sunt certificate prin teste de laborator.

“Am verificat personal și există în șantier toate materialele necesare desfășurării proiectului. Mă bucur că, încă o dată, antreprenorul și-a asumat finalizarea celor 40 km pe întreg tronsonul, cu excepția podului de la Ardusat și a celui de la Fărcașa, care vor fi finalizate anul viitor”, a menționat acesta.

Lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră a CJ Maramureș, respectiv ”Reabilitarea Drumul Nordului – Maramureș – etapa I” se derulează destul de încet. Acesta este motivul pentru care autoritățile județene s-au deplasat la Fărcașa, pentru o întâlnire cu constructorul.

În acest an au existat mai multe disensiuni între beneficiarul lucrării și antreprenorul general Implenia Baugesellschaft, CJ Maramureș solicitând înlocuirea echipei de management a companiei. Locuitorii din zona Codru – Chioar au reclamat ritmul scăzut al lucrărilor. Ca noul șef de șantier a fost numit Alexandru Achim.

Drumul Nordului urmează următorul traseu: lot 1: limită de județ Sălaj dinspre Cehu Silvaniei – Ariniș – Gardani – Farcașa – Ardusat – Hideaga – limită de județ Satu Mare înspre Borlești ; lot 2 : Șomcuta Mare – Remetea Chioarului – Coas – Copalnic Mănăștur – Surdești. În paralel au fost propuse mai multe proiecte care ar trebui să asigure legătura, prin Maramureș, cu Ungaria și cu Moldova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] The Hunting Museum in Ibăneşti, a symbol of Transylvania’s fauna

Articolul următor

FAN Courier adoptă chatboţi Druid pentru interacţionarea cu clienţii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share