Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul își aduce autobuze electrice pe banii Europei

10 mijloace de transport în comun electrice vor fi funcționale în municipiul sălăjean în această vară printr-un proiect european de 14 milioane de euro.

Cinci autobuze Electrice din gama celor de 10 m au intrat în circulație în oraș de vineri, iar alte cinci au pornit din Cehia și vor ajunge în Zalău. Sunt în proces de fabricare și alte autobuze, din gama de 12 m, urmând ca acestea să fie livrate în septembrie.

Parcul auto al societății locale Transurbis Zalău se va înnoi datorită proiectului finanțat din fonduri europene, în valoare de 67 de milioane de lei. El prevede modernizarea sistemului de transport în comun, achiziția a 20 de autobuze electrice, stații de încărcare, sisteme de e-ticketing și de transport inteligent. 

Primul autobuz electric al Zalăului a fost expediat din Cehia în aprilie, fiind primul din cele 20 de comandate de către municipalitate. Acesta face parte din proiectul finanțat din fonduri europene privind modernizarea sistemului de transport în comun din Zalău, ce prevede achiziția a 20 de autobuze electrice – 10 unități din gama de 10 m și 10 unități din gama de 12 m.

Asocierii Anadolu Automobil Rom  – Aic Trucks – Radcom i-a fost atribuit, în urma unei licitații, proiectul privind modernizarea sistemului de transport în comun și achiziția a 20 de autobuze electrice. În municipiu sunt programate 26 de stații de încărcare (șase de încărcare rapidă și 20 de încărcare lentă).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Element Industrial diversifies its portfolio with new division focused on smaller, incity projects

Articolul următor

Constructorii clujeni, marii câștigători ai licitațiilor pentru apa și canalizarea Turzii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share