Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contribuabilii pot solicita de la ANAF prin SPV fișa de plătitor simplificată

Contribuabili vor putea afla mai simplu cât au plătit sau cât mai au de plată la Fisc.

Ministerul Finanțelor Publice, în colaborare cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, au implementat posibilitatea contribuabililor de a solicita, prin Spațiul Privat Virtual (SPV), începând cu 1 iulie 2020, fișa pe plătitor simplificată.
Simplificarea fișei pe plătitor a avut drept scop separarea datelor care nu mai prezintă interes, astfel că nu vor mai fi vizualizate informații cu privire la creanțele fiscale care au fost stinse.
În cazul contribuabililor care nu înregistrează obligații fiscale restante sau sume plătite în plus, ori aceste obligații fiscale restante sunt aferente anului curent, fișa pe plătitor simplificată va cuprinde informații de la 1 ianuarie a anului în care este pusă la dispoziție.
Totodată, în cazul contribuabililor care înregistrează obligații fiscale restante ori sume plătite în plus, fișa pe plătitor simplificată va cuprinde informațiile aferente acestora, începând cu data de la care acestea au luat naștere.
Fiscul reamintește contribuabililor că, începând cu 15 mai 2020, a fost implementată o funcție de transmitere în format excel a fișei pe plătitor, astfel că, la solicitarea contribuabililor, aceasta poate fi descărcată în format excel din Spațiul Privat Virtual și cuprinde istoricul datelor, pentru a putea avea o imagine prelucrabilă.
Informații suplimentare se pot obține accesând pagina de internet www.anaf.ro sau telefonic, la Biroul central de asistență telefonică a contribuabililor la numărul de telefon: 031.403.91.60. Informații mai pot fi obținute și utilizând formularul de contact, disponibil pe site-ul: www.anaf.ro, la următorul link: https://www.anaf.ro/asistpublic/.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] “Teleki-Bolyai” Library, an extraordinary book fund

Articolul următor

Zalăul va avea un parc de agrement de 6 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share