Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Banca Transilvania a început să vândă titluri de stat în euro

Companiile financiar-bancare BT Capital Partners Cluj, Banca Transilvania, BCR și BRD au pus în vânzare titluri de stat pentru populație în lei și, în premieră, denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori București (BVB).

Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt de 4% pentru scadența de 2 ani și 4,5% pentru cea la patru ani, iar titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%.

“Aceste dobânzi acordate peste nivelul actual al pieței scad riscul investițional până la maturitate și oferă oportunitatea lichidării imediate și cu minimum de costuri pentru populație în cazul unor nevoi imediate prin vânzarea acestora pe piața secundară”, a transmis Ministerul Finanțelor Publice.

Oferta de titluri de stat din cadrul programului Fidelis se derulează în perioada 15 iulie – 7 august. Subscrierea inițială a titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru cea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. 

În emisiunea Fidelis pot investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani, până la data închiderii ofertei.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica Bosch din Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Articolul următor

Fermierii bihoreni, pe locul doi pe țară la solicitări de subvenții de la APIA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share