Industrie Ultimele stiri

Fabrica Bosch din Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, continuă lupta împotriva emisiilor de CO2. Cu peste jumătate din volumul total de senzori de oxigen produși de companie la nivel global, Fabrica Bosch din Blaj atinge, anul acesta, o nouă performanță, anunțând producția locală a 25 de milioane de senzori în ultimii cinci ani.

Începând cu anul 1960 și până în prezent, compania a depus eforturi continue pentru îmbunătăţirea senzorilor de oxigen, astfel, senzorii lambda au ajuns să devină astăzi o componentă esenţială a sistemului modern de emisii care monitorizează şi reglează procesul de combustie. În 2020, senzorul lambda a ajuns la cea de a şasea generaţie, iar Fabrica Bosch din Blaj este prima unitate de producție a companiei responsabilă de manufacturarea aceastei noi serii și nominalizată, totodată, drept locație pilot pentru producția următoarelor generații de senzori de oxigen. „Acum zece ani, în parcursul activității mele profesionale în Asia, priveam cum China înregistra o evoluție pozitivă pe segmentul senzorilor lambda. Astăzi, mă bucură să văd că Fabrica din Blaj poate concura, de la egal la egal, cu unitățile de producție de la nivel global”, a menționat Alexander Firsching, director comercial al Bosch Automotive SRL.

La Blaj, Bosch produce mai mult de jumătate din volumele generației cinci de senzori lambda, unitatea de producție jucând un rol important în rețeaua internațională care răspunde de acest produs. „În ceea ce priveşte excelenţa în calitate şi competenţe, Fabrica Bosch din Blaj afișează perspective pe termen lung, iar spaţiul de producţie al unității reprezintă un atuu valoros pentru Divizia Soluţiilor de propulsie din Sectorul auto”, a declarat Christian Stach, Membru al consiliului de conducere Bosch pentru autoturisme.

Piese mici, impact mare

Senzorii de oxigen sau senzorii lambda asigură un nivel scăzut de emisii de CO2, fiind responsabili de funcţionarea corespunzătoare a motorului și asigurând, în același timp, unui consum economic de combustibil. Monitorizarea nivelurilor de oxigen este importantă, deoarece cantitățile de oxigen în exces pot conduce la performanțe slabe, cauzând hibe ale motorului.

Excelență Bosch produsă la Blaj

La Blaj, Bosch a deschis prima fabrică din România pentru componente de tehnică liniară, în anul 2007. Începând din anul 2013, locaţia s-a extins prin deschiderea unor noi unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate prin diviziile Chassis Systems şi Gasoline Systems. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto: senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Pentru creşterea competitivităţii şi eficientizarea producţiei, în cadrul unității de producție sunt implementate soluţii de industrie 4.0 precum Sistemul de monitorizare a producţiei şi Soluţii inteligente pentru sudura cu laser. Ca o recunoaștere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj a devenit, începând cu anul 2020, unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producția senzorilor de detonație.

Related posts

Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz a fost finalizată

redactia

Europa îi pregătește pe maramureșeni pentru șocul digitalizării

Nora Dumitrescu

Tur comercial în Transilvania al unei delegații austriece

Stefana Muresan

La RAR poate fi aflat istoricul daunelor vehiculelor înmatriculate în România

Traian Dan

Afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

redactia

Cele mai profitabile fabrici de mobilă din Mureş

Stefana Muresan

Indicatorii record ai Bosch in Romania

Ionut Oprea

O asociere clujeană va digitaliza instituția județeană

Nora Dumitrescu

MG TEC Industry investeşte 79 mil. euro într-o fabrică de produse igienico-sanitare la Dej

redactia

[Enjoy Transylvania!] #TheRoadThatUnites is an NGO with the Authorities

Transilvania Business

Angajații din construcții au avut cele mai mari creșteri salariale în ultimul an

Papuc Irina

Amoma inchiriaza 2.300 mp in Globalworth Plaza

Ionut Oprea

Juncker propune un summit al UE la Sibiu

Stefana Muresan

Proiect de 5,4 de milioane de lei, finalizat de Kodagro la Ganesti

Ligia Voro

SS 2019, colecţie de primăvară-vară lansată de Târnava Sighişoara

Ligia Voro

CNR-CME, Electrica și ANRE, conferință despre energii din surse renegerabile

Ligia Voro

RAAL Bistriţa caută 125 de oameni pentru fabrica de sisteme de răcire

Stefana Muresan

Universitatea din Alba Iulia a anunțat că sesiunea de admitere din iulie va avea loc online

Ion Surdu

Speakerii L.I.F.T. 2019: Gheorghe Damian, primar

Ligia Voro

Exproprieri de 1 milion de euro pentru construirea Tetarom V

Nora Dumitrescu

Alergați pentru pacienții cu cancer la Timotion 2020. Asociația OncoHelp rămâne în cursă pentru a aduna banii necesari realizării rețelei de oxigen medicinal pentru pacienții Centrului OncoHelp

Papuc Irina

Ambasadorul Chinei a adunat 100 de oameni din afaceri din Maramureș

Nora Dumitrescu

Peste 50 milioane de euro investiţi în zona centrală a Aradului

Stefana Muresan

Romgaz: Cooperarea regională – cheia dezvoltării politicilor în domeniul energetic

redactia

Leave a Comment