Auto Bihor Conferințe, expoziții, târguri Eveniment Slider Ultimele stiri

Peste 30 de retromobile, la Raliul „Drumul Vinului 2020” cu startul la Oradea

Două zile la dispoziția iubitorilor de mașini vechi, vineri și sâmbătă, 17 și 18 iulie 2020, pentru a se întâlni cu acestea la Oradea. În aceste zile, în parcarea de la Lotus Retail Park, Retromobil Club România, filiala Bihor organizează o expoziție cu mașini de epocă. De aici se dă și startul Raliul „Drumul Vinului 2020”. Conform informațiilor oferite de Liviu Lupea, unul dintre organizatori, „acesta este unicul raliu de regularitate din România, al cărui traseu special alcătuit vă va conduce spre satul celor 1.000 de pivnițe, pe drumul pe care odinioară negustorii de sare din nordul Transilvaniei, poposeau să își ostoiască setea cu o ulcică de vin în răcoarea pivnițelor. În timp, în cei peste 1.000 de ani de la prima atestare, «drumul sării», devine «drumul vinului», iar satul Sălacea, principalul loc de depozitare al sării din nordul Transilvaniei și de popas pentru negustori, este recunoscut și apreciat pentru bogata plantație de viță de vie. Vom urma o bună parte din drumul carelor pline de sare, pe vechea albie a rîului Eriu, astăzi Ier, iar opririle câmpenești vor avea loc in comuna Diosig, un vechi târgușor ce aparținea familiei Dorog din neamul Gutkeled, renumit pentru podgoriile din jur și pentru prima școala viticolă din zona”.
O oprire notabilă va fi făcută la Castelul Komaromi din satul Otomani. Acest sat a dat numele culturii Otomani, cultură din epoca bronzului (2100-1700 î.Hr.) cu arie largă de răspândire nordul Crișanei, bazinul inferior al Someșului, Câmpia Tisei și estul Slovaciei.


„Bineînțeles, nu vor lipsi din raliu opriri și probe ce vor necesita o îndemânare cu totul aparte în mânuirea sticlei prelucrate de meșteri iscusiți, ce ține captivă licoarea bahică menită să aducă bună dispoziție și poftă degustătorului”, preciza Liviu Lupea.

În prima zi a expoziției, în parcarea de la Lotus Retail Park au fost prezente circa 40 de mașini de epocă. Cea mai veche, un Peugeot 201 din 1929, iar cea mai inedită prezență, un Lincoln din 1963, model similar cu cel în care a fost asasinat JFK. Nu au lipsit tradiționalele Dacii, cea mai veche din 1976, fiind încă în stare bună de funcționare. Amintim și alte retromobile inedite: un Mustang din 1967, un Trabant din 1981, BMW din 1976, un Triumph Spitfire 1.500 din 1976, Lada, Mercedes, etc.

Related posts

Târgu-Mureş: Proiect de 23 de milioane lei pentru extinderea celui mai mare spital public din Transilvania

Stefana Muresan

Startupul de la Sibiu care vrea să redefinească tranzacțiile la nivel global. „Blockchain-ul va avea un puternic efect asupra creșterii PIB-ului global”

Ion Surdu

Propunerea de buget a Sibiului pentru 2020: aproape 400 de milioane de lei pentru dezvoltare și un excedent de peste 300 de milioane

Papuc Irina

Inel verde pentru Salonta – 18.000 de copaci vor fi plantați în jurul orașului

Traian Dan

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are un nou rector: Sorin Radu

Papuc Irina

Un miliard de euro acordat drept sprijin pentru IMM-urile din România

Traian Dan

Tramvaiele vor circula din nou în Reșița, după 8 ani, datorită fondurilor europene

redactia

50 mil. euro investiți în start-up-uri de AI, până în 2025

Papuc Irina

Emanuel Oprea, Oprea Avi-Com: „Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

Stefana Muresan

Previziuni 2020. Ce investiții au fost promovate la Expo Real München 2019?

Ionut Oprea

Agraria 2018 isi deschide portile, din nou, in Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

Firma orădeană Glow, cunoscută pentru confecții de lux, s-a reprofilat pe măști

Traian Dan

Autostrada Iași – Târgu-Mureș. Calendar

Stefana Muresan

Banca Mondială, sprijin pentru proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov

Stefana Muresan

Noul ambasador al Israelului la București, despre relația cu România : Un prieten adevărat, pe care putem să ne bazăm în cadrul UE

redactia

Continental: Tehnologia AllCharge face mașinile electrice să se potrivească la orice tip de stație de încărcare

Stefana Muresan

Christian Rodseth, noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Stefana Muresan

Infrastructură, sănătate și IT, priorități strategice pentru Oradea în 2019

redactia

RobotX Hunedoara a castigat aurul la olimpiada mondiala de robotica

redactia

Deutsche Telekom va face arhivare electronică în centrul său de la Cluj

redactia

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Ligia Voro

Primăria Cluj-Napoca implică, din nou, cetățenii pentru proiectele orașului

Ligia Voro

Zitec deschide primul birou în țară, la Brașov

Ligia Voro

FOTO: Tradiția ”Zilei Porumbului” inițiată de DAFCOCHIM şi Cereal Prod

Ligia Voro

Leave a Comment