Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul Lidl din Câmpia Turzii va avea sens giratoriu

Lucrarea de la sensul giratoriu din dreptul supermarketului Lidl din Câmpia Turzii va fi una dintre cele mai complexe lucrări din oraș, deoarece este suprapusă unei joncțiuni de rețele de apă, canalizare, gaz și energie electrică.

Din acest motiv, înainte de demararea lucrărilor fizice a fost nevoie de efectuarea unor sondaje în subteran, pentru stabilirea exactă a traseului lucrărilor subterane. Una dintre lucrări a fost efectuată prin proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și apă uzată, desfășurat de Compania de Apă Arieș, pe fonduri europene.

Cu ajutorul unei macarale de 250 de tone s-au montat două cămine de 20, respectiv 22 de tone, care vor fi dotate cu rețea de acțiune de 400, vane, fitinguri și echipamente. Aceste două cămine vor asigura un control superior asupra rețelei de aducțiune apă. 

Prin intermediul vanelor se vor putea decupla, la nevoie, rețeaua care merge spre cartierul Lut, cea către str. A. Mureșanu, precum și cea care merge spre centrul orașului, nemaifiind nevoie să se decupleze întregul oraș de la rețeaua de furnizare a apei potabile.

“Sunt conștient că lucrarea la sens a fost începută de ceva vreme și trebuia să fie deja finalizată, însă nu puteam să efectuăm această lucrare fără finalizarea celor din subteran, peste care se va suprapune sensul giratoriu”, a motivat primarul Dorin Lojigan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Businessmenii Maramureșului vor să facă afaceri cu chinezii

Articolul următor

Autostrada Cluj – Mureș se apropie de final

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share