Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Cluj – Mureș se apropie de final

Darea în folosință a celor două loturi din Autostrada Transilvania (A3), de 33 km, între cele două județe vecine va duce la o șosea de mare viteză de 110 km între localitățile Târgu-Mureș și Nădășelu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat imagini de pe şantierul lotului Iernut – Chețani, care ar urma să fie deschis traficului în vară. Lotul de 18 km se află între municipiile Câmpia Turzii și Târgu-Mureș.

Beneficiarul lucrării a precizat că stadiul fizic al șantierului se apropie de 95%, iar antreprenorul lucrează în acest moment la finisaje, la amenajările de siguranță rutieră și la așternerea ultimelor straturi de asfalt.

“Vestea bună este că lucrările avansează în ritm alert și pe nodul Chețani de pe lotul vecin, Chețani – Câmpia Turzii, finalizarea bretelelor din acestă zonă fiind esențială pentru deschiderea traficului”, conform reprezentanților CNAIR.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit multe modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
109
Shares
2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul Lidl din Câmpia Turzii va avea sens giratoriu

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Arad: 15 ani de dezvoltare, 15 ani de creștere economică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
109
Share