Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Portalul „Construim Împreună”, bursă a locurilor de muncă pentru constructori

Firmele de construcții își vor găsi mai ușor angajați, iar românii cu meserii în sectorul construcțiilor se vor putea angaja mai ușor. Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA), în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă vor înființa Bursa Locurilor de Muncă în domeniul construcțiilor

Revenirea românilor în țară în contextul pandemiei de Covid -19 și lipsa forței de muncă de pe șantiere, necesarul fiind estimat la 500.000 de persoane, au fost doar două dintre argumentele care au stat la baza deciziei de a realiza Bursa Locurilor de Muncă în domeniul construcțiilor – «Construim Împreună»”, a declarat Vlad Vameșu, președintele ARCA.

Acesta s-a întâlnit cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru și cu președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Victor Picu. Au fost puse bazele parteneriatului unic între celei trei entități pentru crearea primului portal dedicat unei industrii de o importanță strategică.

Online

Bursa Locurilor de Muncă în domeniul construcțiilor – „Construim Împreună” – va fi un portal online, creat pentru a facilita identificarea forței de muncă necesară creșterii capacității de construcție a firmelor din domeniu, precum și găsirea, într-un timp scurt, a unui loc de muncă de către persoanele interesate. Este vorba de românii întorși din străinătate în contextul pandemiei de Covid-19; lucrători care doresc să-și schimbe locul de muncă și sunt dispuși să urmeze cursuri de calificare/specializare; șomeri din domenii conexe, pentru care reconversia profesională se poate asigura rapid; tineri absolvenți de școli profesionale, licee tehnice și facultăți de profil, aflați în căutarea unui loc de muncă.

Pentru realizarea portalului „Construim Împreună vor fi corelate: bazele de date ale ANOFM cu distribuția regională a șomerilor; datele firmelor de construcții privind necesarul de forță de muncă pentru șantierele deschise în prezent; estimările referitoare la necesarul de forță de muncă pentru viitoarele proiecte de infrastructură, într-o perspectivă de 10 ani, conform Master Planului General de Transport; informațiile comune ale instituțiilor statului și companiilor private despre necesarul de cursuri de formare/calificare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bătaie pe cursurile de programare pentru copii la Șimleu

Articolul următor

Bihorul și Maramureșul, în topul cererilor la APIA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share