Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Barajele din zona Transilvaniei vor fi evaluate

Comisia Teritorială de Avizare Transilvania (CTAT) s-a întrunit pentru a evalua starea de siguranţǎ în exploatare a barajelor din mai multe județe ale Ardealului.

Aceasta a analizat și a avizat documentaţiile de evaluare a stǎrii de siguranţǎ în exploatare a barajelor de categorie C şi D de pe raza administrativǎ a patru administraţii bazinale de apă: Someş-Tisa, Crişuri, Banat și Mureş.

Au fost analizate și avizate 22 de documentaţii tehnice de expertiză pentru evaluarea stării de siguranță în exploatare a barajelor și a acumulărilor nepermanente.

Din bazinul hidrografic Someș-Tisa au fost avizate din punctul de vedere al siguranței în exploatare acumulările permanente Manic, Strugureni (Bistrița -Năsăud); acumulările nepermanente Cuceu (Sălaj), Borlești, Crucișor și Supur (Satu Mare).

CTAT are ca scop analizarea și avizarea documentaţiilor de expertiză pentru barajele ce realizează retenţii permanente şi nepermanente de apă; depozite de deşeuri; lucrări hidrotehnice speciale aflate în toate etapele de realizare şi de exploatare (proiectare, execuţie, exploatare, postutilizare, conservare sau dezafectare).

 

În Registrul Național al Barajelor din România sunt inventariate 518 lucrări pentru zona aferentă CTAT: 411 baraje de retenție; 74 iazuri de decantare/depozite de deșeuri; 33 lucrări hidrotehnice speciale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PRIA UNFAIR COMPETITION România 2020: live, 22 iulie

Articolul următor

Universitatea Babeș-Bolyai își face hub de cercetare cu 4,5 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share