Antreprenori Comert Elite în business Industrie Judete Lideri si afaceri Mureș Ultimele stiri

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 4: Darina, un brand construit cu muncă, pasiune și inspirație

Ca Darina să devină ceea ce este astăzi a fost nevoie de 26 de ani de muncă, entuziasm, răbdare și inspirație. În spatele acestor atribute sunt oameni, mai exact echipa Darina. Familia Darina.

Povestea cunoscutului brand Darina a început în 1994, când primul magazin Darina a schimbat conceptul de aprovizionare alimentară în cartierul Tudor Vladimirescu, prin crearea unui market care să ofere clienților o gamă largă de produse.

Abordarea s-a dovedit oportună, iar anii următori au adus o creștere a numărului de magazine Darina și deschiderea hotelurilor din Târgu Mureș (strada Bega) și Ungheni, unde funcționează un complex de agrement cu terenuri sintetice și piscină.

Un pas important în viața firmei mureșene a fost preluarea Complexului Peștișorul de Aur. Investițiile majore făcute aici au transformat pitoreasca locație din Sâncraiu de Mureș într-unul din cele mai frumoase locuri din județ, atât ca centru de evenimente, cât și ca atracție turistică.

Darina Dacia a fost, de asemenea, un punct important pe lista investițiilor, prin deschiderea unui centru de evenimente cu 4 săli, în cartierul Tudor Vladimirescu.

Au urmat deschiderea restaurantului cu specfic rustic Darina Dâmbu, extinderea complexului Darina Ungheni, cu terasă pe lac, un restaurant cu autoservire în cartierul Cornișa și investițiile din Municipiul Târnăveni: un supermarket și un restaurant modern.

Ultima investiție majoră, în ordine cronologică, a fost preluarea restaurantului Grădina de Vară din centrul Târgu Mureșului. Renovarea, începând cu linia de bucătărie și terminând cu mobilierul terasei, făcută cu gust și cu materiale de calitate, a schimbat complet atmosfera în noua Grădină de Vară.

Restaurantul are 150 de locuri pe terasă și 90 într-o sală care pe timpul verii este, de asemenea, deschisă, prin plierea pereților de sticlă.

În luna aprilie a acestui an, Darina a lansat și o platformă de comenzi online, e-darina.com, cu transport gratuit, unde târgumureșenii pot comanda la domiciliu atât produse alimentare sau de uz casnic, cât și preparate calde.

Pentru produsele și serviciile oferite, ținând cont de rezultatele economice și locurile de muncă create, Darina este un nume important pe harta economică a județului. Cu toate acestea, reprezentanții companiei preferă să fie ponderați în ceea ce privește aprecierea performanțelor firmei: ”Să ai o activitate atât de amplă, care presupune interacțiune directă cu atât de mulți oameni, într-un domeniu cum este cel alimentar, este, în primul rând, o responsabilitate foarte mare. Suntem conștienți de imposibilitatea de a mulțumi pe toată lumea, întotdeauna, dar, cu toate acestea, obiectivul nostru rămâne acela de a mulțumi fiecare client. Cu acest gând la bază am făcut fiecare investiție. Iar dacă e să vorbim totuși despre performanțe, am spune doar că în spatele cifrelor din bilanț stă enorm de multă muncă. Le mulțumim tuturor celor care au încredere în noi din postura de clienți sau colaboratori și, totodată, le mulțumim oamenilor noștri, care sunt cel mai important capital al firmei”.

Rețeaua de magazine locale DARINA cuprinde 18 unități cu profil argo-alimentar, dintre care 14 în Municipiul Târgu Mureș și câte un magazin în Târnăveni, Ungheni, Cristești și Sâncraiu de Mureș. Ultimul dintre acestea a fost deschis în luna aprilie (foto).

Magazinele Darina pun la dispoziție o gamă largă de produse agro-alimentare, cu marfă provenită în special de la producători locali și zonali.

Unele dintre unități comercializează și preparate calde, precum pui rotisat sau alte tipuri de carne preparată, alături de garnituri și salate, iar prăjiturile și produsele proaspete de patiserie pot fi găsite în toate magazinele Darina.

Echipa Darina face eforturi permanent pentru a pune la dispoziția clienților produse proaspete, de calitate, la cele mai bune prețuri posibile, și servicii care să corespundă exigentelor consumatorilor.

 

Ranking: 4

Grupul DARINA

Din 1994, Grupul DARINA este unul dintre jucătorii importanți din comerțul de mărfuri alimentare și nealimentare din județul Mureș. Compania a dezvoltat o rețea de magazine atât în Târgu Mureș cât și în alte localități.
Afacerile grupului în 2018 s-au cifrat la 179,59 milioane de lei, cu un profit net declarat de 16,14 milioane de lei și un număr mediu de 473 de angajați. Compania deținea active evaluate la 64,77 de milioane de lei și capitaluri proprii în cuantum de 48,12 milioane de lei.
Grupul deținut de familia Lenuța și Aurel Baciu mai cuprinde compania NARIDA.

Scor final (puncte): 94,45

Cifra de afaceri: 95

Active imobilizate: 96

Profit: 96

Nr. angajați: 510

Capitaluri proprii: 92

Related posts

Retailerul japonez Miniso intenţionează să deschidă 40 de magazine în România

redactia

Cea mai tânără milionară a Clujului vrea să îi facă antreprenori pe liceeni

redactia

Brisk Group: It is our duty to keep the lights on

Ionut Oprea

Afacerile spitalului Polaris din Cluj au crescut cu 30% anul trecut, la 20 mil. lei

redactia

Noua Sală Polivalentă din Oradea va dispune de 825 de locuri de parcare

Traian Dan

Viitor incubator de afaceri la Târgu Secuiesc, realizat prin fonduri Regio

Ligia Voro

Producătorul de piese de mobilier Euro­comfil Invest din Târgu Lăpuş, afaceri de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Jerome Olive, numit director general interimar al Automobile Dacia, în locul lui Antoine Doucerain

redactia

Schimbare istorică în clasament: Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă din România

Stefana Muresan

Oradea investește 11 milioane de euro în reabilitarea coridorului Nufărul – Cantemir

Traian Dan

THE MARK office building successfully let

redactia

Cluj-Napoca investește zeci de milioane de euro în tramvaie și troleibuze noi

Stefana Muresan

Amar pentru mierea românească

Traian Dan

Producătorul de electro­casni­ce De’Longhi, afaceri de peste 200 mil. euro cu fabrica din Jucu

Stefana Muresan

Philip Morris, investiții uriașe și angajări masive în țară

Stefana Muresan

Expediție științifică în Caucaz sub egida Centenarului UBB și a Facultății de Geografie

Ligia Voro

Alianța Transilvaniei de Nord: Asociere între Baia Mare, Zalău și Satu Mare

redactia

OMS a deschis un fond de solidaritate împotriva Covid-19. Peste 100 de milioane de dolari s-au adunat în prima zi

Ion Surdu

Conducerea CNAIR a desemnat o comisie de supracontrol la toate punctele de frontieră

Ligia Voro

România avea, anul trecut, 823 km de autostrăzi și peste 28.000 km de drumuri pietruite şi de pământ

Stefana Muresan

Fundațiile din Transilvania au finanțat cercetări arheologice în Dobrogea

Nora Dumitrescu

Globalworth: We are all committed to fight and overcome this crisis

Ionut Oprea

Două comune din Bihor vor să îşi construiască propriul drum de legătură. Se va fluidiza traficul pe centura Oradiei

redactia

Speedwell a obținut autorizația de construire pentru The Ivy – ansamblul rezidențial din nordul Bucureștiului

Ionut Oprea

Leave a Comment