Antreprenori Comert Elite în business Industrie Judete Lideri si afaceri Mureș Ultimele stiri

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 4: Darina, un brand construit cu muncă, pasiune și inspirație

Ca Darina să devină ceea ce este astăzi a fost nevoie de 26 de ani de muncă, entuziasm, răbdare și inspirație. În spatele acestor atribute sunt oameni, mai exact echipa Darina. Familia Darina.

Povestea cunoscutului brand Darina a început în 1994, când primul magazin Darina a schimbat conceptul de aprovizionare alimentară în cartierul Tudor Vladimirescu, prin crearea unui market care să ofere clienților o gamă largă de produse.

Abordarea s-a dovedit oportună, iar anii următori au adus o creștere a numărului de magazine Darina și deschiderea hotelurilor din Târgu Mureș (strada Bega) și Ungheni, unde funcționează un complex de agrement cu terenuri sintetice și piscină.

Un pas important în viața firmei mureșene a fost preluarea Complexului Peștișorul de Aur. Investițiile majore făcute aici au transformat pitoreasca locație din Sâncraiu de Mureș într-unul din cele mai frumoase locuri din județ, atât ca centru de evenimente, cât și ca atracție turistică.

Darina Dacia a fost, de asemenea, un punct important pe lista investițiilor, prin deschiderea unui centru de evenimente cu 4 săli, în cartierul Tudor Vladimirescu.

Au urmat deschiderea restaurantului cu specfic rustic Darina Dâmbu, extinderea complexului Darina Ungheni, cu terasă pe lac, un restaurant cu autoservire în cartierul Cornișa și investițiile din Municipiul Târnăveni: un supermarket și un restaurant modern.

Ultima investiție majoră, în ordine cronologică, a fost preluarea restaurantului Grădina de Vară din centrul Târgu Mureșului. Renovarea, începând cu linia de bucătărie și terminând cu mobilierul terasei, făcută cu gust și cu materiale de calitate, a schimbat complet atmosfera în noua Grădină de Vară.

Restaurantul are 150 de locuri pe terasă și 90 într-o sală care pe timpul verii este, de asemenea, deschisă, prin plierea pereților de sticlă.

În luna aprilie a acestui an, Darina a lansat și o platformă de comenzi online, e-darina.com, cu transport gratuit, unde târgumureșenii pot comanda la domiciliu atât produse alimentare sau de uz casnic, cât și preparate calde.

Pentru produsele și serviciile oferite, ținând cont de rezultatele economice și locurile de muncă create, Darina este un nume important pe harta economică a județului. Cu toate acestea, reprezentanții companiei preferă să fie ponderați în ceea ce privește aprecierea performanțelor firmei: ”Să ai o activitate atât de amplă, care presupune interacțiune directă cu atât de mulți oameni, într-un domeniu cum este cel alimentar, este, în primul rând, o responsabilitate foarte mare. Suntem conștienți de imposibilitatea de a mulțumi pe toată lumea, întotdeauna, dar, cu toate acestea, obiectivul nostru rămâne acela de a mulțumi fiecare client. Cu acest gând la bază am făcut fiecare investiție. Iar dacă e să vorbim totuși despre performanțe, am spune doar că în spatele cifrelor din bilanț stă enorm de multă muncă. Le mulțumim tuturor celor care au încredere în noi din postura de clienți sau colaboratori și, totodată, le mulțumim oamenilor noștri, care sunt cel mai important capital al firmei”.

Rețeaua de magazine locale DARINA cuprinde 18 unități cu profil argo-alimentar, dintre care 14 în Municipiul Târgu Mureș și câte un magazin în Târnăveni, Ungheni, Cristești și Sâncraiu de Mureș. Ultimul dintre acestea a fost deschis în luna aprilie (foto).

Magazinele Darina pun la dispoziție o gamă largă de produse agro-alimentare, cu marfă provenită în special de la producători locali și zonali.

Unele dintre unități comercializează și preparate calde, precum pui rotisat sau alte tipuri de carne preparată, alături de garnituri și salate, iar prăjiturile și produsele proaspete de patiserie pot fi găsite în toate magazinele Darina.

Echipa Darina face eforturi permanent pentru a pune la dispoziția clienților produse proaspete, de calitate, la cele mai bune prețuri posibile, și servicii care să corespundă exigentelor consumatorilor.

 

Ranking: 4

Grupul DARINA

Din 1994, Grupul DARINA este unul dintre jucătorii importanți din comerțul de mărfuri alimentare și nealimentare din județul Mureș. Compania a dezvoltat o rețea de magazine atât în Târgu Mureș cât și în alte localități.
Afacerile grupului în 2018 s-au cifrat la 179,59 milioane de lei, cu un profit net declarat de 16,14 milioane de lei și un număr mediu de 473 de angajați. Compania deținea active evaluate la 64,77 de milioane de lei și capitaluri proprii în cuantum de 48,12 milioane de lei.
Grupul deținut de familia Lenuța și Aurel Baciu mai cuprinde compania NARIDA.

Scor final (puncte): 94,45

Cifra de afaceri: 95

Active imobilizate: 96

Profit: 96

Nr. angajați: 510

Capitaluri proprii: 92

Related posts

România, locul trei în UE, în privința fermelor conduse de femei

redactia

Cluj: Electroglobal, cifră de afaceri de peste 4,5 mil. euro în T1

Stefana Muresan

Pentru a sprijini tinerii fermieri în vederea achiziționării de teren, Europarlamentarul Daniel Buda propune modelul Prima Fermă

Stefana Muresan

Three jaw-dropping superyachts honored at the 2017 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Bucureștenii de la Supercom vor salubriza Turda

Nora Dumitrescu

WDP – three new distribution centers

Transilvania Business

Fondurile REGIO asigura reabilitarea energetica a cladirii Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Stefana Muresan

Hexagon Offices & Apartments – Lucrările de finalizare ale primei investiții KÉSZ Group în România au început

redactia

Pepinierele din Transilvania, pe un trend ascendent: „Criza cerne producătorii serioși de cei neserioși”

Ion Surdu

ARTmania Events, compania care s-a ocupat de vizita Papei Francisc la Blaj, la bilanț

Ligia Voro

România, invitată în marea familie a Bălţatei europene

Stefana Muresan

AjutamRomania.ro, platforma dedicată nevoilor unităților medicale în lupta cu COVID-19

Ligia Voro

Wizz Air, 15 milioane de pasageri transportaţi din Bucureşti

Stefana Muresan

Principalele investiții anunțate pentru 2019. De la fabrica de aliaje pentru avioane Airbus și Boeing la realizarea unei unități pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto

redactia

Clujul, încă un pas spre Capitala Europeană a Inovării

Nora Dumitrescu

Măsuri suplimentare pentru siguranța resursei umane și a mărfurilor în parcul logistic Urbano Cluj Vest pentru a finaliza lucrările la termen

Ligia Voro

Electric Castle a început în forță și îi așteaptă astăzi pe Limp Bizkit

Ligia Voro

Logistic and commercial hub in Moldova, best deal: 14 ha of land with buildings and utilities near Barlad Ring Road, close to the highway corridor towards Albita Customs

Ionut Oprea

Reţeaua Panemar a ajuns la 40 de magazine cu produse de panificaţie în Cluj şi se extinde la Oradea

redactia

Investiţie în aparatură de înaltă performanţă la spitalul din Târgu Mureș

Ligia Voro

Primăria Arad câștigă o finanţare europeană de peste 85 de milioane de lei

redactia

Învățământ medical stomatologic la standarde europene la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat în prezent

Traian Dan

Obligațiunile emise de QUALITANCE intră la tranzacționare la BVB

Ligia Voro

Leave a Comment