Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reabilitarea Casei Tineretului din Baia Mare, depusă la Compania de Investiții

Proiectul care vizează reabilitarea Centrului Cultural Maramureș (CCM), din municipiul Baia Mare, în valoare de peste 70 de milioane de lei, a fost depus la Compania Națională de Investiții (CNI).

“Am avut întâlniri cu oficialii instituției în vederea urgentării procedurilor premergătoare finanțării lucrărilor. Mulțumesc colegului Florin Creț, ministru-secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru sprijinul acordat redării acestui obiectiv tinerilor băimăreni și organizațiilor nonguvernamentale de profil din județ”, a declarat deputatul băimărean Adrian Todoran.

Consiliul Județean (CJ) Maramureș a transmis luna trecută CNI solicitarea de a include reabilitarea și modernizarea CCM în programul național de interes public sau social. Lucrările sunt estimate la 72 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, investiția având trei componente majore: reabilitarea și modernizarea corpurilor A și B, amenajări exterioare.

În urmă cu doi ani, Casa Tineretului a trecut în domeniul public al județului, timp în care s-au finalizat indicatorii tehnico-economici și proiectul de reabilitare. În 2019, CJ a aprobat ca denumirea acestei clădiri emblematice a zonei să fie CCM.

”Având în vedere deficiența construcțiilor culturale la nivelul municipiului se impune intervenția de urgență la acest obiectiv ce necesită executarea unor ample lucrări de reabilitare și modernizare și transformarea într-un edificiu modern, eficient, atractiv, destinat exclusiv activităților culturale.

Modernizarea acestui imobil va plasa Baia Mare pe harta circuitelor internaționale și va permite organizarea de activități culturale la nivel înalt. Noul spațiu cultural va avea un rol deosebit în promovarea culturii și imaginii Maramureșului și României în lumea întreagă”, conform inițiatorilor proiectului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SIXENSE: The digital 6th sense in construction

Articolul următor

Grupul Renault a vândut 1.256.658 de vehicule în prima jumătate a acestui an, înregistrând o dinamică puternică pe piața vehiculelor electrice și o redresare a vânzărilor în luna iunie.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share