Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companiile din China, atrase în viitorul parc industrial al Maramureșului

Investitorii din Republica Populară Chineză (RPC) au fost invitați să vină în noul parc industrial care se prefigurează în zona Aeroportului Maramureș, unde este prevăzut și un terminal pentru avioanele de marfă.

Invitația a fost făcută la o întrevedere pe care autoritățile locale și județene au avut-o cu Nicolae Vasilescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie România – China (CCRIC). Subiectul principal a fost dezvoltarea relațiilor economice româno-chineze și oportunitățile de afaceri care pot fi realizate cu companii din statul asiatic.

Discuțiile au vizat oportunitatea dezvoltării în zona Aeroportului Maramureș a unui parc industrial și dezvoltarea unor conexiuni de mobilitate rutieră pe axele spre Ucraina, Polonia, Ungaria și întreaga zonă a Transilvaniei.

”Am analizat sprijinul pe care firmele chineze pot să-l ofere mediului de afaceri din Maramureș, dar și noile oportunități de dezvoltare economică, pentru că îmi doresc să creăm legături durabile, care să vină în sprijinul fiecărui maramureșean.

Prin intermediul administrațiilor județene putem suda relațiile româno-chineze, fapt pentru care vom demara încheierea unui acord de cooperare și înfrățire cu o zonă din RPC”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Relațiile româno-chineze deschise și consolidate aici în ultimii doi ani constituie fundamentul pentru dezvoltarea unor proiecte de anvergură, susțin partenerii de discuții.

Țintele sunt Aeroportul Maramureș, unde după modernizarea pistei, următoarele etape sunt extinderea cu o zonă de cargo și depunerea proiectului pentru un nou terminal, dar și conectarea la Belt & Road Initiative.

Din discuțiile avute cu Voievodatul Podkarpackie, înfrățit cu județul Maramureș, se dorește susținerea în comun a proiectului Via Carpatia, ce va trece prin șapte țări și va lega Marea Baltică, Marea Egee și Marea Neagră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asociația „Italiani in Bihor” a încheiat un parteneriat cu Universitatea Oradea

Articolul următor

Deloitte: Locuințele noi s-au scumpit în majoritatea statelor europene în 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share