Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premieră națională: Clujul digitalizează integral plata taxelor și impozitelor

Județul Cluj va deveni primul din România care digitalizează integral procesul de plată a taxelor și impozitelor locale. Toate primăriile urmează să fie incluse în sistemul Ghișeul.ro.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a organizat, în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, o videoconferință ce a avut ca temă înrolarea primăriilor din județul Cluj pe platforma Ghișeul.ro.

Intenția Clujului este aceea de a fi primul județ din România care va avea toate primăriile aderate la platformă, inițiativă ce prezintă multiple avantaje pentru cetățeni și pentru autoritățile locale.

Prin acest proiect se dorește digitalizarea serviciilor și facilitarea procesului de plată a taxelor și impozitelor către primăriile din județ și urmează a fi implementat până la finele lunii august. 

Forul administrativ județean va oferi primăriilor suportul necesar, prin asigurarea asistenței de specialitate, atât în ceea ce privește componenta de tehnologia informației. cât și cea legată de procedura administrativă ce trebuie parcursă.

“Venim în întâmpinarea clujenilor cu o soluție simplă și eficientă, fiind primul județ din țară care lansează o astfel de inițiativă. Într-o societate tehnologizată precum cea în care trăim este absolut necesar ca și administrația să se adapteze acestor evoluții. 

A venit timpul să uităm de cozile de la ghișee, de timpul pierdut pentru simple plăți către instituții publice, de termene depășite și penalizări pentru întârzieri cauzate de diverse motive”, susține Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

ADR a prezentat avantajele Sistemului Național Electronic de Plată a Taxelor și Impozitelor, disponibil pe platformă, care a fost dezvoltat și pus la dispoziția instituțiilor publice și a cetățenilor pentru ca ei să poată consulta și plăti toate taxele și impozitele în deplină siguranță și cu economie de timp.

Drumurile la instituțiile publice sunt evitate, iar cozile de la ghișee eliminate. Aceștia pot plăti în sistemul electronic non-stop, utilizând carduri emise de bănci din România și din străinătate. Ccetățenii mai pot achita și amenzi contravenționale, cu deducerile aferente plății în 15 zile calendaristice.

Aplicația prezintă avantaje și pentru instituțiile publice, aceasta reducându-și cheltuielile operaționale și crescând volumul de taxe și impozite colectate. Aderarea la sistem duce la crearea unei platforme de interoperabilitate la nivel național, standardizarea documentelor, nomenclatoarelor, comunicației și fluxurilor electronice.

La întrevedere desfășurată online au mai participat președintele ADR, Sabin Sărmaș, Bogdan Chira, șef serviciu în cadrul Ghișeul.ro, dar și reprezentanți din partea a 70 de primării din județ, încurajați să adere la inițiativă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banat Business Park - attractive opportunities

Articolul următor

There is One for all

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share