Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast vinde companiile TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, vinde întreaga sa participație din companiile TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest către Kingspan Group, producător irlandez de materiale de construcție, transmite profit.ro.

Companiile vândute sunt grupate în divizia Steel. Tranzacția vizează întreaga participație a TeraPlast SA (compania-mamă a Grupului TeraPlast) în subsidiarele TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest.

Sursa citată precizează că sunt vândute astfel liniile de business ale TeraPlast privind producția panourilor sandwich, a structurilor metalice de acoperiș și a altor accesorii metalice.

Astfel, valoarea diviziei vândute este estimată la 410 milioane lei, prețul final urmând să fie stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru, în baza unei formule agreate. Divizia Steel a generat 578 milioane de lei din cifra de afaceri consolidată a Grupului TeraPlast în 2019 și a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA Grupului.

Acționarul principal al Teraplast este Dorel Goia (46,8% din acțiuni). Printre acționari este și NN Pensii, cu o participație de 10,9%. Dorel Goia a fost premiat de Profit.ro la Gala 2017.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Horia Buhan vă propune Șuiorul pentru vara/toamna aceasta: „Perfect Family Holiday este oferta ideală!”

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Covasna. Spend Some Time in Nature

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share