Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast vinde companiile TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, vinde întreaga sa participație din companiile TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest către Kingspan Group, producător irlandez de materiale de construcție, transmite profit.ro.

Companiile vândute sunt grupate în divizia Steel. Tranzacția vizează întreaga participație a TeraPlast SA (compania-mamă a Grupului TeraPlast) în subsidiarele TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest.

Sursa citată precizează că sunt vândute astfel liniile de business ale TeraPlast privind producția panourilor sandwich, a structurilor metalice de acoperiș și a altor accesorii metalice.

Astfel, valoarea diviziei vândute este estimată la 410 milioane lei, prețul final urmând să fie stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru, în baza unei formule agreate. Divizia Steel a generat 578 milioane de lei din cifra de afaceri consolidată a Grupului TeraPlast în 2019 și a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA Grupului.

Acționarul principal al Teraplast este Dorel Goia (46,8% din acțiuni). Printre acționari este și NN Pensii, cu o participație de 10,9%. Dorel Goia a fost premiat de Profit.ro la Gala 2017.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Horia Buhan vă propune Șuiorul pentru vara/toamna aceasta: „Perfect Family Holiday este oferta ideală!”

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Covasna. Spend Some Time in Nature

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share