Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste trei mii de români au plecat, în timpul pandemiei, de la Timişoara, cu avioane sau trenuri speciale pentru a lucra în Germania şi Austria

Peste două mii de persoane au plecat, în perioada stării de urgenţă, cu avioane charter, de la Timişoara spre Germania, la lucru în această ţară, arată un raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş. De asemenea, un număr de peste 800 de persoane au luat drumul Austriei, cu trenurile speciale pornite din capitala Banatului.

Mii de oameni au luat, în lunile pandemiei, drumul Germaniei sau al Austriei, pornind cu trenul sau avionul de la Timişoara, pentru a lucra în aceste ţări. Un raport semerstrial al ITM Timiş arată câte persoane au plecat la lucru în cele două ţări pentru a face un ban cinstit.

Cei de la ITM au verificat modul în care s-au respectat regulile de protecţie la Aeroportul Internaţional Timşoara, respectiv Gara de Nord, de unde au plecat avioanele, respectiv trenurile speciale care i-au dus în una din cele două ţări unde aveau contracte.

Astfel, în perioada 15.03.- 22.05.2020, 1.T.M. Timiş a întreprins 17 acţiuni de verificare pe Aeroportul Internaţional Timişoara a condiţiilor de plecare la muncă în Germania, cu avioane charter, a unui număr de 2188 de muncitori români. De asemenea, în perioada 10.05.- 27.05.2020, 1.T.M. Timiş a întreprins 6 acţiuni de verificare a condiţiilor de plecare la muncă în Austria a unui număr de 823 de îngrijitori români care plecau din Gara de Nord Timişoara.

„În urma verificărilor efectuate de către inspectorii de muncă ai I.T.M. Timiş s-a constatat că toți muncitorii care au plecat la muncă în în Germania, respectiv Austria aveau contracte individuale de muncă întocmite cu angajatorul german/austriac; aveau asigurare medicală de sănătate întocmită de asigurator german/austriac; aveau echipamente individuale de protecţie ( măsti, mănuși şi gel dezinfectant)”, se arată în raportul ITM Timiş.

Inspectorii de muncă le-au distribuit tuturor pliante primite de la Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale pentru ca aceștia să aibă suport telefonic și electronic În legătură cu ce trebuie să cunoască pentru a lucra legal în străinătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Chirurgia laparoscopică pediatrică cu multiple beneficii pentru pacienți, posibilă la Spitalul de Urgență Târgu Mureș

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Bistrița-Năsăud a county with traditions worthy of the Book of Records

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share