Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 3 săptămâni primăriile vor putea solicita bani pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale

Primele 235 de milioane de euro din necesarul de un miliard prevăzut de Guvern pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale vor putea fi accesate din 17 august, a anunțat Ministerul Fondurilor Europene.

Autoritățile au lansat astăzi în consultare publică ghidul solicitantului „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final”. Apelul în valoare de 235 milioane de euro, prevăzut a fi lansat pe 17 august, permite dezvoltarea rețelei de gaze naturale încă din această perioadă de programare, urmând ca procesul să continue și în viitorul exercițiu financiar multianual 2021-2027 până la un cuantum total de 1 miliard de euro.

Condiția este ca primăriile, singure sau în asociere cu mai multe autorități publice locale, să asigure racordarea la rețeaua de gaze a cel puțin câte 1.000 de gospodării pentru fiecare proiect și să modernizeze infrastructura existentă acolo unde aceasta există. Eligibile sunt și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară care au ca obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației.

Activitățile finanțate din cele 235 de milioane de euro alocați din actualul exercițiu financiar trebuie să aibă în vedere construirea rețelelor inteligente de distribuție gaze naturale, inclusiv instalațiile, echipamentele și dotările aferente funcționalităților inteligente; construirea stațiilor de reglare, măsurare și predare a gazelor naturale și a racordului la Sistemul de Transport existent exclusiv în scopul alimentării unei rețele inteligente de distribuție propusă printr-un proiect; construirea rețelelor interioare de distribuție a gazelor naturale pentru clădirile administrative publice branșate la rețeaua inteligentă distribuție a gazelor naturale propusă prin proiect (clădirea primăriei, centre sociale, școli etc.) în cadrul cărora se desfășoară activități non – economice și construirea branșamentelor pentru consumatorii casnici până la limita proprietății publice.

Ghidul poate fi consultat aici.

Total
22
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în business. Județul Mureș. Dürkopp Adler România - calitate, de 23 de ani

Articolul următor

Deținătorii de terenuri pot primi bani de la UE pentru înființarea de păduri

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
22
Share