Elite în business Industrie Judete Lideri si afaceri Mureș Ultimele stiri

Elite în business. Județul Mureș. Dürkopp Adler România – calitate, de 23 de ani

Dürkopp Adler SRL România este un producător important din piața mașinilor de cusut. Investiție germană în România, fabrica din județul Mureș oferă unul dintre cele mai bune modele de lucru în materie de tehnologie performantă și pregătire profesională. La fabrica din Sângeorgiu de Mureș sunt produse piese de schimb pentru mașini de cusut, subansamble automate, dar și sisteme de transport.

Dürkopp Adler SRL și-a început activitatea în anul 1997, având ca principale obiecte de activitate producția de mașini de cusut până în anul 2008 inclusiv, piese de schimb pentru mașini de cusut și subansamble automate, dar și sisteme de transport. În anul 2000, ca urmare a creșterii capacității de producție, a fost ridicată prima hală la actualul sediu al firmei din Sângeorgiu de Mureș. Nivelul producției a crescut în fiecare an, iar de la 100 de angajați, în 1998, fabrica a ajuns acum să implice în producție, vânzări și administrație peste 340 de oameni.

Renumele mărcii Dürkopp Adler, un producător de mașini de cusut care se bucură de mare apreciere la nivel mondial, dar și propriile exigențe, au obligat fabrica din Sângeorgiu de Mureș să lucreze la un nivel de calitate foarte ridicat. Experiența și profesionalismul echipei, dar și un ritm intens de investiții, făcute în domeniul creșterii productivității și calității produselor, le-au permis celor de la Dürkopp Adler România să facă față cu brio exigențelor. “La ora actuală producem aproape exclusiv pe mașini cu comandă numerică, facem aproape exclusiv programarea prin digitalizare, măsurarea produselor se face prin digitalizare-comandă numerică, în așa fel încât influența erorii umane să fie minimă. Personalul calificat este greu de găsit pe piață, mai ales la programatori sau reglori, care sunt oameni cheie, dar am încercat să atragem, prin diverse facilități, forța de muncă existentă pe piață și să calificăm noi acest personal”, a spus Johann Hermann, administratorul companiei.

Despre investițiile mari făcute pe partea de producție ne-a oferit detalii și Vajda Ibolya – Finance Manager în cadrul Dürkopp Adler România: “Pe lângă creșterea volumului de producție, ne-am străduit să creștem calitatea și competitivitatea produselor. În acest scop, în fiecare an am achiziționat și dotat secțiile de producție cu o serie de mașini și utilaje noi, performante. Pentru a asigura calitate maximă pieselor, Dürkopp Adler România a făcut, de asemenea, multe investiții în echipamente performante de măsură și control”.

Legat de nivelul de tehnologizare de la Dürkopp Adler România, ar mai fi de spus că toată fabrica este legată intranet prin fibră optică, în așa fel încât transmisia de date de la programator la mașinile de prelucrare, de la cele de prelucrare la mașina de măsurat automată tridimensională etc., să poată fi făcute optim, cu maximă eficiență. Acest circuit închis a dus la reducerea timpilor de fabricație de la 32-34 de zile (pentru un produs, de la intrarea în fabricație până la expediere), până la 12-14 zile.

Referitor la forța de muncă, mai ales cea calificată, greu de găsit în România, administratorul companiei Johann Hermann a precizat că există o conlucrare strânsă cu universitățile, cu liceele tehnice din Mureș, prin care sunt asigurate anual un număr important de locuri de practică, mulți studenți fiind angajați pe timpul verii, cu contract de muncă, tocmai pentru fi pregătiți pentru un viitor loc de muncă stabil după terminarea școlii.

Legat de valorile care sunt promovate în cadrul Dürkopp Adler România și atributele care au menținut firma mureșeană la un nivel performant, Johann Hermann a spus următoarele: ”Lucrăm cu oameni pregătiți și nu facem rabat de la calitate, pentru a le oferi clienților cele mai bune produse posibile. De asemenea, acolo unde este nevoie găsim soluții tehnice croite exact pe necesitatea clientului. În plus, oferim produse la un raport preț/calitate foarte bun.”

Anul 2020 este unul extrem de activ pentru Dürkopp Adler România, cu noi proiecte, mai ales în domeniul producției de subansamble automate.

 

Din Top 30 investiții străine în județul Mureș

Ranking: 20

Dürkopp Adler

Fondată în urmă cu 23 de ani, compania Dürkopp Adler se numără printre liderii din domeniul producției de mașini de cusut industriale și printre dezvoltatorii importanți pe segmentul de producție.
Investiție germană importantă, compania a înregistrat un salt de 5% a cifrei de afaceri în 2018 față de cea din anul precedent. Astfel, în 2018, Dürkopp Adler a raportat o cifră de afaceri de 54,91 milioane de lei și un profit net de 1,41 milioane de lei. Numărul mediu de salariați înregistrați s-a ridicat la 378. Capitalurile propii ale Dürkopp Adler se ridicau la 31,11 milioane de lei, în timp ce activele imobilizate valorau 31,51 milioane de lei.

Scor final (puncte) : 11,75

Cifra de afaceri: 5

Active imobilizate: 12

Profit: 9

Nr. angajați: 23

Capitaluri proprii: 13

Related posts

Miliardar chinez, cel mai mare acționar al Daimler – concern cu două fabrici în Alba

Stefana Muresan

O nouă piață digitală internațională dedicată jucătorilor din sectorul agricol, lansată

Ligia Voro

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs' lack of digital culture opens all gates to hackers.

Ligia Voro

Chinezii contestă anularea procedurii de realizare a Autostrăzii Ploiești-Brașov prin PPP

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Visit Târgu Mureș – the eclectic cultural city

Transilvania Business

TeraPlast inaugurează un nou depozit de peste 5.000 mp lângă București

Papuc Irina

Orange România anunță rezultatele financiare pentru trimestrul III din 2019

Ligia Voro

Profitul Transelectrica a crescut de peste trei ori în 2018

redactia

Ultimele spații disponibile la Agromalim 2017

Stefana Muresan

Corina Crețu, explicații: 27 de miliarde de euro, la dispoziția României

redactia

Rețeaua de mobilă Kiraly se reactivează în Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

După ce a achiziționat Gruppo Trombini, Kastamonu Entegre va începe producția în Italia

Stefana Muresan

TAGRO made by IRUM, lansat oficial și la INDAGRA 2018

redactia

Wizz Air anunță o nouă rută din Sibiu spre Tel Aviv

Stefana Muresan

Dedeman, pe piața fondurilor de investiții

Stefana Muresan

Ziua Porților Deschise la Școala Finlandeză din Sibiu

Papuc Irina

Liber spre mare, pe Autostrada Soarelui, reparațiile se reiau din toamnă

Ligia Voro

Proprietarul Ursus Breweries cumpără două brand-uri de renume din Marea Britanie

redactia

DAFCOCHIM, connecting people – liantul între fermieri și furnizorii de inputuri

Ligia Voro

După Airbus și Bell, și americanii de la Lockheed Martin ar vrea să producă elicoptere la Ghimbav

Stefana Muresan

ABSL announces Timișoara Business Mixer: One step further: How Innovative can we be in the Business Services Industry? November 20th 2018, Hotel Boavista

redactia

Noutăți Rezidențiat 2019: a fost stabilită data desfășurării examenului la Medicină

Papuc Irina

Aeroportul Internațional Timișoara va construi două terminale noi

Stefana Muresan

Corina Cretu: Romania beneficiaza de fonduri UE de 30,8 miliarde de euro, din care a accesat 7,9 miliarde

redactia

Leave a Comment