Elite în business Industrie Judete Lideri si afaceri Mureș Ultimele stiri

Elite în business. Județul Mureș. Dürkopp Adler România – calitate, de 23 de ani

Dürkopp Adler SRL România este un producător important din piața mașinilor de cusut. Investiție germană în România, fabrica din județul Mureș oferă unul dintre cele mai bune modele de lucru în materie de tehnologie performantă și pregătire profesională. La fabrica din Sângeorgiu de Mureș sunt produse piese de schimb pentru mașini de cusut, subansamble automate, dar și sisteme de transport.

Dürkopp Adler SRL și-a început activitatea în anul 1997, având ca principale obiecte de activitate producția de mașini de cusut până în anul 2008 inclusiv, piese de schimb pentru mașini de cusut și subansamble automate, dar și sisteme de transport. În anul 2000, ca urmare a creșterii capacității de producție, a fost ridicată prima hală la actualul sediu al firmei din Sângeorgiu de Mureș. Nivelul producției a crescut în fiecare an, iar de la 100 de angajați, în 1998, fabrica a ajuns acum să implice în producție, vânzări și administrație peste 340 de oameni.

Renumele mărcii Dürkopp Adler, un producător de mașini de cusut care se bucură de mare apreciere la nivel mondial, dar și propriile exigențe, au obligat fabrica din Sângeorgiu de Mureș să lucreze la un nivel de calitate foarte ridicat. Experiența și profesionalismul echipei, dar și un ritm intens de investiții, făcute în domeniul creșterii productivității și calității produselor, le-au permis celor de la Dürkopp Adler România să facă față cu brio exigențelor. “La ora actuală producem aproape exclusiv pe mașini cu comandă numerică, facem aproape exclusiv programarea prin digitalizare, măsurarea produselor se face prin digitalizare-comandă numerică, în așa fel încât influența erorii umane să fie minimă. Personalul calificat este greu de găsit pe piață, mai ales la programatori sau reglori, care sunt oameni cheie, dar am încercat să atragem, prin diverse facilități, forța de muncă existentă pe piață și să calificăm noi acest personal”, a spus Johann Hermann, administratorul companiei.

Despre investițiile mari făcute pe partea de producție ne-a oferit detalii și Vajda Ibolya – Finance Manager în cadrul Dürkopp Adler România: “Pe lângă creșterea volumului de producție, ne-am străduit să creștem calitatea și competitivitatea produselor. În acest scop, în fiecare an am achiziționat și dotat secțiile de producție cu o serie de mașini și utilaje noi, performante. Pentru a asigura calitate maximă pieselor, Dürkopp Adler România a făcut, de asemenea, multe investiții în echipamente performante de măsură și control”.

Legat de nivelul de tehnologizare de la Dürkopp Adler România, ar mai fi de spus că toată fabrica este legată intranet prin fibră optică, în așa fel încât transmisia de date de la programator la mașinile de prelucrare, de la cele de prelucrare la mașina de măsurat automată tridimensională etc., să poată fi făcute optim, cu maximă eficiență. Acest circuit închis a dus la reducerea timpilor de fabricație de la 32-34 de zile (pentru un produs, de la intrarea în fabricație până la expediere), până la 12-14 zile.

Referitor la forța de muncă, mai ales cea calificată, greu de găsit în România, administratorul companiei Johann Hermann a precizat că există o conlucrare strânsă cu universitățile, cu liceele tehnice din Mureș, prin care sunt asigurate anual un număr important de locuri de practică, mulți studenți fiind angajați pe timpul verii, cu contract de muncă, tocmai pentru fi pregătiți pentru un viitor loc de muncă stabil după terminarea școlii.

Legat de valorile care sunt promovate în cadrul Dürkopp Adler România și atributele care au menținut firma mureșeană la un nivel performant, Johann Hermann a spus următoarele: ”Lucrăm cu oameni pregătiți și nu facem rabat de la calitate, pentru a le oferi clienților cele mai bune produse posibile. De asemenea, acolo unde este nevoie găsim soluții tehnice croite exact pe necesitatea clientului. În plus, oferim produse la un raport preț/calitate foarte bun.”

Anul 2020 este unul extrem de activ pentru Dürkopp Adler România, cu noi proiecte, mai ales în domeniul producției de subansamble automate.

 

Din Top 30 investiții străine în județul Mureș

Ranking: 20

Dürkopp Adler

Fondată în urmă cu 23 de ani, compania Dürkopp Adler se numără printre liderii din domeniul producției de mașini de cusut industriale și printre dezvoltatorii importanți pe segmentul de producție.
Investiție germană importantă, compania a înregistrat un salt de 5% a cifrei de afaceri în 2018 față de cea din anul precedent. Astfel, în 2018, Dürkopp Adler a raportat o cifră de afaceri de 54,91 milioane de lei și un profit net de 1,41 milioane de lei. Numărul mediu de salariați înregistrați s-a ridicat la 378. Capitalurile propii ale Dürkopp Adler se ridicau la 31,11 milioane de lei, în timp ce activele imobilizate valorau 31,51 milioane de lei.

Scor final (puncte) : 11,75

Cifra de afaceri: 5

Active imobilizate: 12

Profit: 9

Nr. angajați: 23

Capitaluri proprii: 13

Related posts

Maramureșenii de la Techtex au livrat măștile pentru alegerile locale

Nora Dumitrescu

Capacitatea de cazare turistică în România: a crescut numărul hotelurilor de 5 stele

Papuc Irina

Studium Green, dublă nominalizare la SEE Property Awards

A. I.

„River Park Residence”, concept de locuire modern în municipiul Reghin

Transilvania Business

Institutul Cantacuzino va participa, la invitația Organizației Mondiale a Sănătății, la controlul extern de calitate al testelor efectuate pentru identificarea SARS-CoV-2

Papuc Irina

Coaliția pentru Dezvoltarea României, îngrijorată de noua Lege a dialogului social

Ligia Voro

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Îngheţarea salariilor în sectorul bugetar, cel puţin pentru primele 6 luni ale anului 2019

redactia

Două noi locomotive Transmontana produse la Craiova au fost livrate suedezilor de la Green Cargo

Ion Surdu

Mall-urile Zalăului, închise în weekend

Nora Dumitrescu

Artmark: Top cele mai scumpe obiecte de artă care pot fi cumpărate online

Ion Surdu

Dan Zaharia – Extind, Iasi: Cuvinte cheie în noul normal, cum putem folosi lecţia lui 2020 pentru modelarea prezentului

Ionut Oprea

S-a lansat TechTalent Growth – cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Traian Dan

Tunel de 1,35 km pe autostrada Sibiu – Pitești. Licitație pentru un tronson de 9,8 km între Tigveni și Curtea de Argeș

Stefana Muresan

Aparat inovativ de monitorizare a calității aerului din clădiri, lansat pe piață de UBB

redactia

95 de călăreți din 15 țări participă la Transylvania Horse Show 2017!

Raluca Ursu

Masterat Bosch la Universitatea Babeș Bolyai

Nora Dumitrescu

Transilvania Construcții extinde TRC Park Cluj cu peste 40.000 mp

A. I.

Modificări importante la Codul fiscal, adoptate de deputați: vizează inspecțiile fiscale, declarația unică sau competența de soluționare a contestațiilor

Ion Surdu

O româncă, în premieră, în echipa de conducere a Asociaţiei Europene de Robotică

Stefana Muresan

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Papuc Irina

Cine a primit premiile pe 2020 ale Universității de Medicină din Cluj

Nora Dumitrescu

Lucrările la Sala Polivalentă din Oradea, executatate în proporție de 40%

Traian Dan

Majoritarii de la MedLife au vândut într-o singură şedinţă acţiuni de 13,2 mil. lei

Stefana Muresan

Leave a Comment