Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elite în business. Județul Mureș. Dürkopp Adler România – calitate, de 23 de ani

Dürkopp Adler SRL România este un producător important din piața mașinilor de cusut. Investiție germană în România, fabrica din județul Mureș oferă unul dintre cele mai bune modele de lucru în materie de tehnologie performantă și pregătire profesională. La fabrica din Sângeorgiu de Mureș sunt produse piese de schimb pentru mașini de cusut, subansamble automate, dar și sisteme de transport.

Dürkopp Adler SRL și-a început activitatea în anul 1997, având ca principale obiecte de activitate producția de mașini de cusut până în anul 2008 inclusiv, piese de schimb pentru mașini de cusut și subansamble automate, dar și sisteme de transport. În anul 2000, ca urmare a creșterii capacității de producție, a fost ridicată prima hală la actualul sediu al firmei din Sângeorgiu de Mureș. Nivelul producției a crescut în fiecare an, iar de la 100 de angajați, în 1998, fabrica a ajuns acum să implice în producție, vânzări și administrație peste 340 de oameni.

Renumele mărcii Dürkopp Adler, un producător de mașini de cusut care se bucură de mare apreciere la nivel mondial, dar și propriile exigențe, au obligat fabrica din Sângeorgiu de Mureș să lucreze la un nivel de calitate foarte ridicat. Experiența și profesionalismul echipei, dar și un ritm intens de investiții, făcute în domeniul creșterii productivității și calității produselor, le-au permis celor de la Dürkopp Adler România să facă față cu brio exigențelor. “La ora actuală producem aproape exclusiv pe mașini cu comandă numerică, facem aproape exclusiv programarea prin digitalizare, măsurarea produselor se face prin digitalizare-comandă numerică, în așa fel încât influența erorii umane să fie minimă. Personalul calificat este greu de găsit pe piață, mai ales la programatori sau reglori, care sunt oameni cheie, dar am încercat să atragem, prin diverse facilități, forța de muncă existentă pe piață și să calificăm noi acest personal”, a spus Johann Hermann, administratorul companiei.

Despre investițiile mari făcute pe partea de producție ne-a oferit detalii și Vajda Ibolya – Finance Manager în cadrul Dürkopp Adler România: “Pe lângă creșterea volumului de producție, ne-am străduit să creștem calitatea și competitivitatea produselor. În acest scop, în fiecare an am achiziționat și dotat secțiile de producție cu o serie de mașini și utilaje noi, performante. Pentru a asigura calitate maximă pieselor, Dürkopp Adler România a făcut, de asemenea, multe investiții în echipamente performante de măsură și control”.

Legat de nivelul de tehnologizare de la Dürkopp Adler România, ar mai fi de spus că toată fabrica este legată intranet prin fibră optică, în așa fel încât transmisia de date de la programator la mașinile de prelucrare, de la cele de prelucrare la mașina de măsurat automată tridimensională etc., să poată fi făcute optim, cu maximă eficiență. Acest circuit închis a dus la reducerea timpilor de fabricație de la 32-34 de zile (pentru un produs, de la intrarea în fabricație până la expediere), până la 12-14 zile.

Referitor la forța de muncă, mai ales cea calificată, greu de găsit în România, administratorul companiei Johann Hermann a precizat că există o conlucrare strânsă cu universitățile, cu liceele tehnice din Mureș, prin care sunt asigurate anual un număr important de locuri de practică, mulți studenți fiind angajați pe timpul verii, cu contract de muncă, tocmai pentru fi pregătiți pentru un viitor loc de muncă stabil după terminarea școlii.

Legat de valorile care sunt promovate în cadrul Dürkopp Adler România și atributele care au menținut firma mureșeană la un nivel performant, Johann Hermann a spus următoarele: ”Lucrăm cu oameni pregătiți și nu facem rabat de la calitate, pentru a le oferi clienților cele mai bune produse posibile. De asemenea, acolo unde este nevoie găsim soluții tehnice croite exact pe necesitatea clientului. În plus, oferim produse la un raport preț/calitate foarte bun.”

Anul 2020 este unul extrem de activ pentru Dürkopp Adler România, cu noi proiecte, mai ales în domeniul producției de subansamble automate.

 

Din Top 30 investiții străine în județul Mureș

Ranking: 20

Dürkopp Adler

Fondată în urmă cu 23 de ani, compania Dürkopp Adler se numără printre liderii din domeniul producției de mașini de cusut industriale și printre dezvoltatorii importanți pe segmentul de producție.
Investiție germană importantă, compania a înregistrat un salt de 5% a cifrei de afaceri în 2018 față de cea din anul precedent. Astfel, în 2018, Dürkopp Adler a raportat o cifră de afaceri de 54,91 milioane de lei și un profit net de 1,41 milioane de lei. Numărul mediu de salariați înregistrați s-a ridicat la 378. Capitalurile propii ale Dürkopp Adler se ridicau la 31,11 milioane de lei, în timp ce activele imobilizate valorau 31,51 milioane de lei.

Scor final (puncte) : 11,75

Cifra de afaceri: 5

Active imobilizate: 12

Profit: 9

Nr. angajați: 23

Capitaluri proprii: 13

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ghidul Programului Național Casa Verde Fotovoltaice, lansat în consultare publică

Articolul următor

Peste 3 săptămâni primăriile vor putea solicita bani pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share