Industrie Lideri si afaceri Ultimele stiri

Deloitte România a asistat Grupul TeraPlast în vânzarea diviziei de oțel către Kingspan

Deloitte România a asistat Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, în vânzarea diviziei de oțel către grupul irlandez Kingspan, lider global în industria materialelor de termoizolare și de anvelopare a clădirilor, care era deja prezent în România. Tranzacția se referă la întreaga participație deținută de TeraPlast în fabricile de panouri termoizolante TeraSteel din România și din Serbia și în producătorul de țiglă metalică Wetterbest. Tranzacția este supusă aprobării autorităților în domeniul concurenței. Valoarea diviziei vândute este evaluată la 410 milioane de lei, iar prețul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru.

„Apreciem profesionalismul și implicarea echipei Deloitte. Calitatea rapoartelor furnizate a contribuit semnificativ la succesul acestei tranzacții. Am avut alături un partener care a înțeles obiectivul nostru de a aduce plus-valoare acționarilor TeraPlast”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

Echipa de consultanță financiară a Deloitte România a fost condusă de Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, asistat de Ioana Boca, Director, și a fost alcătuită din Miruna Ciocea, Manager, Ionuț Vasilescu, Manager, și Radu Constantin, Senior Associate. De asemenea, o echipă de servicii fiscale coordonată de Dan Bădin, Partener Servicii Fiscale, din care au făcut parte Ioana Năstase, Senior Manager, și Andreea Mărunțelu, Senior Consultant, a oferit consultanță în cadrul proiectului.

„Această tranzacție a fost un proiect complex, dată fiind amploarea ei și faptul că vizează active din mai multe țări. Echipa noastră a lucrat cu managementul TeraPlast în mai multe etape și pe o perioadă de mai multe luni. Această colaborare strânsă a fost benefică atât în pregătirea rapoartelor specifice acestui tip de tranzacție, cât și în facilitarea discuțiilor cu potențialii investitori”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Cu o echipă de 50 de experți, Deloitte este unul dintre cei mai importanți furnizori din România de servicii de consultanță financiară pentru companii locale și multinaționale din mediul privat și din cel public. În 2019, echipa de consultanță financiară a Deloitte România a fost implicată în peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor peste 312.000 de profesioniști ai săi.

Related posts

De 20 de ani, VELUX România construiește povești din mansarde

Nicolae Pop

[Enjoy Transylvania!] Via Transilvanica a noastră, ca o mare lecție deschisă. Interviu cu Alin Uhlmann-Ușeriu

Transilvania Business

Universitatea Tehnică va produce roboți sociali

Nora Dumitrescu

Companii austriece din domeniul utilităților caută parteneri în Bistrița Năsăud

Stefana Muresan

CTP atinge pragul de 5 milioane m2, la nivelul portofoliului internațional de proprietăți de clasa A

redactia

AHK România: De la comunitate, pentru comunitate

Ligia Voro

FOTO: AZOMUREȘ, lecție integrată despre fertilizanți

Ligia Voro

Cel mai nou magazin Panemar, deschis în zona Baciu

Nora Dumitrescu

Adunarea Generală Anuală a Grupului Schaeffler a aprobat dividendele și un nou sistem de remunerare

Ligia Voro

Un taur din Cluj, campion european la competiția Champion of the World

Nora Dumitrescu

Ambulatoriile spitalelor din Făgăraș și Zărnești, modernizate cu 4 milioane de euro

Ligia Voro

Cities of Tomorrow. New waves of urban migration

Transilvania Business

Diferit SRL construiește un pod în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Peste 300 mil. lei, pentru reabilitarea a trei drumuri județene din Bihor

Stefana Muresan

Credite garantate de stat, dobândă zero, plafon de un miliard de lei

redactia

Ministerul Culturii finanțează lucrările interioare la Palatul Greco –Catolic Oradea

Traian Dan

Orange anunță o nouă versiune a Business Internet Security Threatmap

Ligia Voro

Maraton al Transplantului, la Spitalul Sf Constantin din Braşov. Nume mari ale transplantului internaţional au lucrat pro bono

redactia

În Brașov poate începe construirea Sălii Polivalente pe fostul Stadion Municipal cu o capacitate de peste 10.000 de locuri

Papuc Irina

Electrogrup Infrastructure, ofertă publică de acţiuni pe BVB

redactia

Athos Com din Sălaj și două firme din București, contract de aproape 90 mil. lei cu DRDP București

redactia

Americanii de la Emerson, noi angajări în campusul din Cluj

Stefana Muresan

Concernul Alu Menziken a inaugurat fabrica de la Medieșu Aurit, investitie de peste 50 mil. euro

redactia

Noua capitala a tineretului

Transilvania Business

Leave a Comment