Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Deloitte România a asistat Grupul TeraPlast în vânzarea diviziei de oțel către Kingspan

Deloitte România a asistat Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, în vânzarea diviziei de oțel către grupul irlandez Kingspan, lider global în industria materialelor de termoizolare și de anvelopare a clădirilor, care era deja prezent în România. Tranzacția se referă la întreaga participație deținută de TeraPlast în fabricile de panouri termoizolante TeraSteel din România și din Serbia și în producătorul de țiglă metalică Wetterbest. Tranzacția este supusă aprobării autorităților în domeniul concurenței. Valoarea diviziei vândute este evaluată la 410 milioane de lei, iar prețul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru.

„Apreciem profesionalismul și implicarea echipei Deloitte. Calitatea rapoartelor furnizate a contribuit semnificativ la succesul acestei tranzacții. Am avut alături un partener care a înțeles obiectivul nostru de a aduce plus-valoare acționarilor TeraPlast”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

Echipa de consultanță financiară a Deloitte România a fost condusă de Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, asistat de Ioana Boca, Director, și a fost alcătuită din Miruna Ciocea, Manager, Ionuț Vasilescu, Manager, și Radu Constantin, Senior Associate. De asemenea, o echipă de servicii fiscale coordonată de Dan Bădin, Partener Servicii Fiscale, din care au făcut parte Ioana Năstase, Senior Manager, și Andreea Mărunțelu, Senior Consultant, a oferit consultanță în cadrul proiectului.

„Această tranzacție a fost un proiect complex, dată fiind amploarea ei și faptul că vizează active din mai multe țări. Echipa noastră a lucrat cu managementul TeraPlast în mai multe etape și pe o perioadă de mai multe luni. Această colaborare strânsă a fost benefică atât în pregătirea rapoartelor specifice acestui tip de tranzacție, cât și în facilitarea discuțiilor cu potențialii investitori”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Cu o echipă de 50 de experți, Deloitte este unul dintre cei mai importanți furnizori din România de servicii de consultanță financiară pentru companii locale și multinaționale din mediul privat și din cel public. În 2019, echipa de consultanță financiară a Deloitte România a fost implicată în peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor peste 312.000 de profesioniști ai săi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Afacere din pielărie. Un antreprenor din Brașov confecționează accesorii din piei exotice și are clienți din India și America

Articolul următor

Brașovul își va premia oamenii de afaceri la începutul lunii septembrie, într-o locație în aer liber, de peste 10.000 mp

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share