Industrie Lideri si afaceri Ultimele stiri

Deloitte România a asistat Grupul TeraPlast în vânzarea diviziei de oțel către Kingspan

Deloitte România a asistat Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, în vânzarea diviziei de oțel către grupul irlandez Kingspan, lider global în industria materialelor de termoizolare și de anvelopare a clădirilor, care era deja prezent în România. Tranzacția se referă la întreaga participație deținută de TeraPlast în fabricile de panouri termoizolante TeraSteel din România și din Serbia și în producătorul de țiglă metalică Wetterbest. Tranzacția este supusă aprobării autorităților în domeniul concurenței. Valoarea diviziei vândute este evaluată la 410 milioane de lei, iar prețul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru.

„Apreciem profesionalismul și implicarea echipei Deloitte. Calitatea rapoartelor furnizate a contribuit semnificativ la succesul acestei tranzacții. Am avut alături un partener care a înțeles obiectivul nostru de a aduce plus-valoare acționarilor TeraPlast”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

Echipa de consultanță financiară a Deloitte România a fost condusă de Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, asistat de Ioana Boca, Director, și a fost alcătuită din Miruna Ciocea, Manager, Ionuț Vasilescu, Manager, și Radu Constantin, Senior Associate. De asemenea, o echipă de servicii fiscale coordonată de Dan Bădin, Partener Servicii Fiscale, din care au făcut parte Ioana Năstase, Senior Manager, și Andreea Mărunțelu, Senior Consultant, a oferit consultanță în cadrul proiectului.

„Această tranzacție a fost un proiect complex, dată fiind amploarea ei și faptul că vizează active din mai multe țări. Echipa noastră a lucrat cu managementul TeraPlast în mai multe etape și pe o perioadă de mai multe luni. Această colaborare strânsă a fost benefică atât în pregătirea rapoartelor specifice acestui tip de tranzacție, cât și în facilitarea discuțiilor cu potențialii investitori”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Cu o echipă de 50 de experți, Deloitte este unul dintre cei mai importanți furnizori din România de servicii de consultanță financiară pentru companii locale și multinaționale din mediul privat și din cel public. În 2019, echipa de consultanță financiară a Deloitte România a fost implicată în peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor peste 312.000 de profesioniști ai săi.

Related posts

Lungimea autostrăzilor a crescut cu 5,2%, respectiv cu 43 km în anul 2019

Traian Dan

Standard8: 10 ani de PR și marketing la Sibiu

Papuc Irina

Cifra de afaceri în comerț, în creștere cu 7,1 la sută în primele zece luni

Papuc Irina

Cluj: Aproape 300 de km de drumuri judetene pe care s-a turnat asfalt in ultimii doi ani

Stefana Muresan

O fostă groapă de gunoi va deveni al doilea parc ca suprafață din Sibiu: începe realizarea proiectului

Ion Surdu

Airbus Helicopters: Producția în România a elicopterului H215M – un proiect de anvergură care va permite României să se alăture clubului exclusivist al țărilor producătoare de elicoptere

Ion Surdu

Lucian Anghel (BVB): "Dacă bursa ar fi un barometru, putem spune că economia românească a duduit în 2017"

Stefana Muresan

Cel mai important proiect pe fonduri europene în valoare de de 45,8 de mil. de euro din istoria Consiliului Județean Arad

Stefana Muresan

Ludwig Pfeiffer din Timișoara a câștigat un contract de 12 mil. euro cu APA Brașov

Stefana Muresan

Soluții inovative pentru industria laptelui și a cărnii prezentate de firmele clujene la Expo-Conferința Meat.Milk

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Gedeon Richter România. Tradiție și inovație

Transilvania Business

Proiect pentru modernizarea Muzeului Județean din Satu Mare prin programul de cooperare România – Ungaria

Stefana Muresan

FUTURE: Programul dedicat studenților – angajaților – profesorilor se lansează oficial la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Compania din domeniul automotive Quin România angajează 100 de muncitori la Brașov

redactia

Producătorii de brânzeturi din Ardeal se perfecționează în Alpi

Nora Dumitrescu

Băimărenii de la Trencadis vor securiza sistemul bancar din Nigeria

Nora Dumitrescu

90 de tineri vulnerabili vor lucra cu cele mai noi tehnologii la primul Solidarity FabLab din România

Transilvania Business

Expoziție de machete între cele două terminale ale Aeroportului Cluj

Nora Dumitrescu

Trencadis, Tremend, Accesa IT Consulting şi Qualitance – în topul firmelor europene cu cea mai rapidă creştere

Stefana Muresan

IMWorld 2017 anunță primele soluții digitale: IoT, chatboți cu AI, softuri pentru IMM și tehnologii în premieră: “big brother”ul utilajelor de producție

Stefana Muresan

Afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

redactia

MedLife – cifră de afaceri pro-formă de aproape 197 mi. lei în T1, în creştere cu 34%

Stefana Muresan

Primarul Sibiului: Poate fi oportună intrarea în Alianța Vestului

redactia

Impozit zero, în primii cinci ani. Cooperativa agricolă, cea mai avantajoasă formă de fiscalizare

redactia

Leave a Comment