Uncategorized

Iată de ce ar trebui să alegi un vestiar metalic în detrimentul mobilierului din lemn!

Atunci când vrei să achiziționezi un nou set de vestiare pentru sala de fitness la care lucrezi sau pentru instituția din care faci parte, cel mai important detaliu este să alegi materiale durabile. Acestea vor putea face față condițiilor de utilizare din mediile speciale (holurile instituțiilor de învățământ, vestiarul personalului dintr-un mediu de lucru aparte, multiplele deschideri și închideri din cazul sălilor de fitness etc).

Piața îți pune la dispoziție o multitudine de variante în acest sens, însă cele mai populare opțiuni sunt vestiarele metalice și cele din lemn. Pentru a descoperi avantajele și dezavantajele acestor soluții speciale de depozitare, în rândurile de mai jos vei găsi cele mai importante detalii de care trebuie să ții cont atunci când faci o astfel de achiziție.

Vestiar metalic

Aceste piese de mobilier sunt întâlnite atât de frecvent pe holurile unităților de învățământ și în cadrul sălilor de sport și fitness datorită durabilității foarte bune și a costurilor mici de achiziție. Fiind văzut ca o opțiune low-cost standard, un vestiar metalic este soluția optimă pentru fiecare spațiu de depozitare a hainelor și obiectelor personale.

În plus, acest cost mic nu se reflectă numai în achiziție, ci și pe toată durata de folosire a acestei piese. Durabilitatea materialului asigură o folosire îndelungată, iar nevoia de reparații și întreținere periodică nu va apărea.

Tabla de oțel din care este fabricat un vestiar metalic de calitate va fi rezistentă la impact și la alte tipuri de uzură din mediile speciale. În plus, procesele de fabricație și vopseaua specială vor proteja dulapurile metalice de acțiunea agenților corozivi. Un model de calitate superioară va fi rezistent la rugină, făcând față inclusiv în mediile umede și ventilate necorespunzător.

Pe lângă durabilitatea excelentă de care te vei bucura la achiziționare, acesta va conferi și o siguranță sporită. În special dacă este folosit de către public, precum în sălile de fitness, siguranța este un aspect decisiv. Tocmai de aceea, multe modele au ranforsări ale ușilor și laturilor, precum și diferite sisteme performante de închidere.

Vestiar din lemn

Dulăpioarele din lemn sunt o soluție practică, folosită în mediile de lucru mai puțin solicitante. Au o durabilitate bună, în special dacă nu sunt folosite în mod intens, însă sunt deosebit de sensibile la impact direct. În vreme ce un vestiar metalic se poate îndoi puțin în zona de impact, ușa unui dulap din lemn s-ar putea crăpa, sparge sau rupe din balamale în cazul în care este lovită cu putere.

Umiditatea este un alt factor de degradare la care dulapurile din lemn sunt sensibile. În cazul modelelor din PAL, un mediu umed va putea produce delaminarea suprafețelor piesei de mobilier. Cel mai mare dezavantaj al lemnului, însă, esta că materialul este poros.

Acest fapt duce la impregnarea mirosurilor neplăcute în material, iar dacă mediul este umed, porozitatea va favoriza și dezvoltarea mucegaiului. Tocmai de aceea, un dulap din lemn trebuie întreținut mult mai bine și trebuie revopsit sau recondiționat periodic atât pentru a acoperi urmele de uzură, cât și pentru a elimina mirosurile neplăcute și mucegaiul.

Deși aspectul unui dulap din lemn poate fi mai potrivit pentru un anumit mediu decât designul unui vestiar metalic, spiritul practic și eficiența sunt detaliile cele mai importante de care trebuie să ții cont atunci când vrei să investești în mod inteligent.

Related posts

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

Transgaz Mediaş, profit net în creştere cu 86%

Stefana Muresan

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

Agile HR construiește valori între business, clienți și angajați

A. I.

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

redactia

Petrom, profit net de 1 mld. lei

Stefana Muresan

Extinderea cotei 0% de TVA – pe agenda Guvernului

Stefana Muresan

~Video 5

Transilvania Business

,,Gambling Market-Global Outlook and Forecast 2018-2023’’ indică o creștere semnificativă a valorii pieței mondiale de gambling în următorii cinci ani

Tirdea Ionut

Poșta Română- profit brut de 12,3 milioane de lei

Stefana Muresan

Pol regional de business la Timisoara

Stefana Muresan

Ştefan Radu Oprea: Mandatul care trebuie dat comisarului european pentru negocierile cu SUA, tema principală a reuniunii pe comerţ

redactia

ALINSO: 10 years anniversary at Ploiesti West Park

Ionut Oprea

NTT DATA România: până în 2020 – 100 de milioane de euro şi 3.300 de angajaţi

Stefana Muresan

NTT, 52 de ani de activitate

Tirdea Ionut

TransLogistica Expo isi deschide portile

Ionut Oprea

iSTYLE, Apple reseller, se deschide sâmbătă la Iulius Mall Cluj

Nicolae Pop

Cât câştigă un deputat

Stefana Muresan

Class not Mass Fashion & Design Market

Ionut Oprea

Recepție oficială la Ambasada Italiei la București, de Ziua Republicii Italiene

Stefana Muresan

Stefanini: target: + 25% la cifra de afaceri

Stefana Muresan

Iulius dezvolta Openville cu un partener global

Ionut Oprea

Shortlist announced for the 2nd annual CRE Awards

redactia

Renault oferă noi drumuri pentru mobilitate

A. I.

Leave a Comment