Uncategorized

Iată de ce ar trebui să alegi un vestiar metalic în detrimentul mobilierului din lemn!

Atunci când vrei să achiziționezi un nou set de vestiare pentru sala de fitness la care lucrezi sau pentru instituția din care faci parte, cel mai important detaliu este să alegi materiale durabile. Acestea vor putea face față condițiilor de utilizare din mediile speciale (holurile instituțiilor de învățământ, vestiarul personalului dintr-un mediu de lucru aparte, multiplele deschideri și închideri din cazul sălilor de fitness etc).

Piața îți pune la dispoziție o multitudine de variante în acest sens, însă cele mai populare opțiuni sunt vestiarele metalice și cele din lemn. Pentru a descoperi avantajele și dezavantajele acestor soluții speciale de depozitare, în rândurile de mai jos vei găsi cele mai importante detalii de care trebuie să ții cont atunci când faci o astfel de achiziție.

Vestiar metalic

Aceste piese de mobilier sunt întâlnite atât de frecvent pe holurile unităților de învățământ și în cadrul sălilor de sport și fitness datorită durabilității foarte bune și a costurilor mici de achiziție. Fiind văzut ca o opțiune low-cost standard, un vestiar metalic este soluția optimă pentru fiecare spațiu de depozitare a hainelor și obiectelor personale.

În plus, acest cost mic nu se reflectă numai în achiziție, ci și pe toată durata de folosire a acestei piese. Durabilitatea materialului asigură o folosire îndelungată, iar nevoia de reparații și întreținere periodică nu va apărea.

Tabla de oțel din care este fabricat un vestiar metalic de calitate va fi rezistentă la impact și la alte tipuri de uzură din mediile speciale. În plus, procesele de fabricație și vopseaua specială vor proteja dulapurile metalice de acțiunea agenților corozivi. Un model de calitate superioară va fi rezistent la rugină, făcând față inclusiv în mediile umede și ventilate necorespunzător.

Pe lângă durabilitatea excelentă de care te vei bucura la achiziționare, acesta va conferi și o siguranță sporită. În special dacă este folosit de către public, precum în sălile de fitness, siguranța este un aspect decisiv. Tocmai de aceea, multe modele au ranforsări ale ușilor și laturilor, precum și diferite sisteme performante de închidere.

Vestiar din lemn

Dulăpioarele din lemn sunt o soluție practică, folosită în mediile de lucru mai puțin solicitante. Au o durabilitate bună, în special dacă nu sunt folosite în mod intens, însă sunt deosebit de sensibile la impact direct. În vreme ce un vestiar metalic se poate îndoi puțin în zona de impact, ușa unui dulap din lemn s-ar putea crăpa, sparge sau rupe din balamale în cazul în care este lovită cu putere.

Umiditatea este un alt factor de degradare la care dulapurile din lemn sunt sensibile. În cazul modelelor din PAL, un mediu umed va putea produce delaminarea suprafețelor piesei de mobilier. Cel mai mare dezavantaj al lemnului, însă, esta că materialul este poros.

Acest fapt duce la impregnarea mirosurilor neplăcute în material, iar dacă mediul este umed, porozitatea va favoriza și dezvoltarea mucegaiului. Tocmai de aceea, un dulap din lemn trebuie întreținut mult mai bine și trebuie revopsit sau recondiționat periodic atât pentru a acoperi urmele de uzură, cât și pentru a elimina mirosurile neplăcute și mucegaiul.

Deși aspectul unui dulap din lemn poate fi mai potrivit pentru un anumit mediu decât designul unui vestiar metalic, spiritul practic și eficiența sunt detaliile cele mai importante de care trebuie să ții cont atunci când vrei să investești în mod inteligent.

Related posts

Brandul THC pariază pe piața românească și se bucură în paralel de succesul internațional

Tirdea Ionut

ADR Vest: Finantare nerambursabila pentru companii private

Stefana Muresan

PwC România: Măsurile implementate de România pentru a reducere emisiile de gaze cu efect de seră în transporturi

A. I.

Petrom, profit net de 1 mld. lei

Stefana Muresan

Iulius dezvolta Openville cu un partener global

Ionut Oprea

Ryanair vrea să opereze curse low cost de pe aeroportul din Sibiu

Stefana Muresan

Transgaz Mediaş, profit net în creştere cu 86%

Stefana Muresan

~Video 3

Renault oferă noi drumuri pentru mobilitate

A. I.

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Ionut Oprea

Electric Castle 2017 mai mult decât muzică bună

A. I.

„Tax & Finance Forum” pentru prima dată la Cluj-Napoca

Ionut Oprea

ALINSO: 10 years anniversary at Ploiesti West Park

Ionut Oprea

TransLogistica Expo isi deschide portile

Ionut Oprea

Shortlist announced for the 2nd annual CRE Awards

redactia

Volumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, o nouă scădere

Stefana Muresan

~Video 1

Peste 7000 de persoane la Sibiu Jazz Festival 2017

Raluca Ursu

Bistrița Năsăud: Un artist a creat un sat tradiţional la poalele Munţilor Rodnei

redactia

Top 5 incasari din tenisul masculin

Tirdea Ionut

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

Regulile de igienă orală pe care trebuie să le respecți dacă porți un aparat dentar!

A. I.

Photo Booth perfect pentru evenimentul tau

A. I.

Îngrijorare în Las Vegas, după apariția primului caz de coronavirus

Tirdea Ionut

Leave a Comment