Cultural Lifestyle/Luxury Ultimele stiri

Artmark: Top cele mai scumpe obiecte de artă care pot fi cumpărate online

Casa de licitații Artmark a fost înfințată la sfârșitul anului 2008, fiind un operator cultural privat, care selectează, evaluează și pune în circuitul pieței de artă opere cu autenticitate garantată. În septembrie 2011 Artmark a lansat magazinul online www.dependentdearta.ro, fiind atunci cel mai nou proiect de shopping cultural din România.

Top cele mai scumpe obiecte de artă care pot fi cumpărate online

Magazinul Dependent de Artă strânge laolaltă obiecte de artă decorativă de epocă, design contemporan, dar și tablouri și sculptură de dimensiuni mici, cu prețuri accesibile. Aici pot fi găsite opere de artă pentru achiziția imediată și directă, în afara programului de licitații, grupate în nouă categorii: pictrură, sculptură, gravură; bijuterie, ceasuri; artă decorativă; memorabilia și curiozități; carte rară, documente, afișe; istorie, hărți și arme; lux și vintage, vinuri de acolecție; artă religioasă de colecție și artă populară de colecție.

În ajunul împlinirii a 9 ani de la lansarea magazinului cultural online, am realizat un top al celor mai scumpe obiecte de artă care se află în prezent în vânzare în fiecare categorie și care pot fi cumpărate online.

Pe primul loc se află o lucrare realizată cu ulei pe carton cu dimensiunile 88,5 x 65 cm – „Natură statică cu garoafe și pere” – semnată de Alexandru Ciucurencu (1903, Ciucurova, Tulcea – 1977, Bucureşti).
Preț de vânzare – 30.150 euro.

Alexandru Ciucurencu a studiat la Şcoala de Belle Arte din București, a făcut studii în Franța, la Academia Julian. În etapa interbelică (1932-1945), Ciucurencu era cunoscut în arta românească drept unul dintre cei mai importanți moderniști.

În clasament urmează două bijuterii care se vând cu 16.800 de euro fiecară. Prima: ”Night Stars” – este o pereche de cercei din aur alb, dublu model, decorată cu diamante – PHERES

Descriere: aur alb 18 k 2 diamante pătrate step cut, culoare E, claritate SI1, cca. 1,56 ct. și 16 diamante pară fațetate, culoare E-F, claritate VS-SI1, cca. 3,03 ct. 6,09 g h=1,5 cm (fiecare)

Al doilea este un colier din aur alb, pavat cu diamante – PHERES.
Descriere: aur alb 14 k 204 diamante rotunde briliant, culoare G-H, claritate VS-I1, cca. 8,88 ct. 23,16 g l=41 cm; pandantiv: h=7,5 cm. Potrivit reprezentanților magazinului online, acest colier a fost purtat de Rita Ora, artistă britanică.

O altă lucrare în ulei pe carton – „Natură statică cu sticle și pahare” – semnată de Arthur Segal (1875, Iaşi – 1944, Londra), se vinde cu 8.450 euro.

Aceasta are dimensiunea 36.5 × 51.5 cm și este semnat stânga jos, cu negru, “A. Segal”; datat dreapta jos, cu negru, “1943”. Arthur Segal este astăzi văzut drept un produs al culturii europene, barierele teritoriale fiind depășite de însuși artistul ce a activat cu succes în România, Germania, Elveția și Anglia.

La „Memorabilia și curiozități” găsim trei piese religioase valoroase. Este vorba despre o lucrare realizată în ulei pe pânză, cu dimensiunea 103 × 66 cm și reprezintă un fragment de prapur decorat pe ambele fețe cu scenele „Botezul Domnului” și „Arhanghelul Mihail”: Țara Românească, școală brâncovenească, prima jumătate a sec. XVIII, piesă rară. Prețul de vânzare este 3.750 euro.

Urmează o icoană împărătească pe lemn, „Deisis”, a școlii lipovenești, din jumătatea sec. XIX. Prețul de vânzare este 2.800 euro. Descriere: tempera și foiță de aur pe lemn; 72.5 × 55 cm.

Tot cu peste 2.000 de euro se vinde Icoana împărătească pe lemn, „Sfântul Nicolae”; școală românească, sfârșitul sec. XVIII – începutul sec. XIX.

În categoria „Artă decorativă” găsim două obiecte de aproape 2.000 de euro. Este vorba despre un platou Buccellati din argint, executat manual, în casetă originală, numit „Daisy”. Platoul a fost realizat de “Fabbrica Argenteria Clementi Di Giovanni Mantel”, pentru Gianmaria Buccellati, iar prețul de vânzare este de 1.810 euro. Obiectul respectiv este din argint 925 și cântărește 786 g.

Cel de-al doilea obiect valoros este un vas – Vas Gallé – decorat cu mușcate oranj și datează din cca 1910. Acesta se vinde cu 1.800 de euro și este din sticlă stratificată, gravată cu acid.

Related posts

ASF le reamintește companiilor ce obligații au în contextul pandemiei de coronavirus

Ligia Voro

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Tarna Mare – tărâm românesc de basm

Transilvania Business

Ministrul agriculturii s-a întâlnit cu legumicultorii clujeni

Nora Dumitrescu

Andrei Loghin a câștigat prima competiție de Night Golf din România

Ligia Voro

Biserica Sfântul Mihail din Cluj, reabilitată cu peste 4,7 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

MAE: Summitul UE de la Sibiu, moment-cheie în Calendarul preşedinţiei României la Consiliul UE

redactia

Sistemul Român de Verificare al Medicamentelor devine operațional!

Nicolae Pop

Mugur Isărescu a preluat preşedinţia CA al Centrului de Excelenţă în Finanţe

Traian Dan

Eximbank finanţează Romelectro cu 150 milioane lei

redactia

Măsuri anunțate de Primăria Sibiu pentru a reduce impactul economic al crizei cauzate de epidemia de COVID-19

Papuc Irina

Toamna revigorează construcțiile industriale de mari dimensiuni

Nora Dumitrescu

Se reiau cursele TAROM pe ruta Tîrgu Mureș – București!

redactia

Banca Transilvania vrea să achiziţioneze 39% din a treia bancă din Republica Moldova

Stefana Muresan

Proiecte de sănătate și educație de peste 30 milioane de lei în Sibiu

Ligia Voro

XPN Live: Antreprenoriatul și soluțiile IT în era post COVID-19

Ionel Albu

PROFI ajută prin angajări

Ligia Voro

Furnizorul de componente auto Eckerle Automotive, afaceri de peste 45 mil. euro cu fabrica din Cluj

Stefana Muresan

BNR lansează monede cu tema „30 de ani de la Revoluția Română”: două pentru colecționare și una pentru circulație

Papuc Irina

Banca Transilvania, UiPath și Druid – parteneriat pentru inovație

redactia

Străinii, cuceriți de un sătuc din vestul țării: „Toate casele sunt cumpărate, chiar şi de luxemburghezi”

redactia

Bonusuri pentru contribuabilii care depun Declarația unică până la 30 iunie

Traian Dan

Via ferrata, speoturism și vizite la bisericile de lemn din Pădurea Craiului

Traian Dan

Licitatia pentru selectarea operatorilor de colectare si transport al deseurilor intra in line dreapta

Stefana Muresan

UNTOLD 2018 – Ziua a 2-a

Stefana Muresan

Leave a Comment