Cultural Lifestyle/Luxury Ultimele stiri

Artmark: Top cele mai scumpe obiecte de artă care pot fi cumpărate online

Casa de licitații Artmark a fost înfințată la sfârșitul anului 2008, fiind un operator cultural privat, care selectează, evaluează și pune în circuitul pieței de artă opere cu autenticitate garantată. În septembrie 2011 Artmark a lansat magazinul online www.dependentdearta.ro, fiind atunci cel mai nou proiect de shopping cultural din România.

Top cele mai scumpe obiecte de artă care pot fi cumpărate online

Magazinul Dependent de Artă strânge laolaltă obiecte de artă decorativă de epocă, design contemporan, dar și tablouri și sculptură de dimensiuni mici, cu prețuri accesibile. Aici pot fi găsite opere de artă pentru achiziția imediată și directă, în afara programului de licitații, grupate în nouă categorii: pictrură, sculptură, gravură; bijuterie, ceasuri; artă decorativă; memorabilia și curiozități; carte rară, documente, afișe; istorie, hărți și arme; lux și vintage, vinuri de acolecție; artă religioasă de colecție și artă populară de colecție.

În ajunul împlinirii a 9 ani de la lansarea magazinului cultural online, am realizat un top al celor mai scumpe obiecte de artă care se află în prezent în vânzare în fiecare categorie și care pot fi cumpărate online.

Pe primul loc se află o lucrare realizată cu ulei pe carton cu dimensiunile 88,5 x 65 cm – „Natură statică cu garoafe și pere” – semnată de Alexandru Ciucurencu (1903, Ciucurova, Tulcea – 1977, Bucureşti).
Preț de vânzare – 30.150 euro.

Alexandru Ciucurencu a studiat la Şcoala de Belle Arte din București, a făcut studii în Franța, la Academia Julian. În etapa interbelică (1932-1945), Ciucurencu era cunoscut în arta românească drept unul dintre cei mai importanți moderniști.

În clasament urmează două bijuterii care se vând cu 16.800 de euro fiecară. Prima: ”Night Stars” – este o pereche de cercei din aur alb, dublu model, decorată cu diamante – PHERES

Descriere: aur alb 18 k 2 diamante pătrate step cut, culoare E, claritate SI1, cca. 1,56 ct. și 16 diamante pară fațetate, culoare E-F, claritate VS-SI1, cca. 3,03 ct. 6,09 g h=1,5 cm (fiecare)

Al doilea este un colier din aur alb, pavat cu diamante – PHERES.
Descriere: aur alb 14 k 204 diamante rotunde briliant, culoare G-H, claritate VS-I1, cca. 8,88 ct. 23,16 g l=41 cm; pandantiv: h=7,5 cm. Potrivit reprezentanților magazinului online, acest colier a fost purtat de Rita Ora, artistă britanică.

O altă lucrare în ulei pe carton – „Natură statică cu sticle și pahare” – semnată de Arthur Segal (1875, Iaşi – 1944, Londra), se vinde cu 8.450 euro.

Aceasta are dimensiunea 36.5 × 51.5 cm și este semnat stânga jos, cu negru, “A. Segal”; datat dreapta jos, cu negru, “1943”. Arthur Segal este astăzi văzut drept un produs al culturii europene, barierele teritoriale fiind depășite de însuși artistul ce a activat cu succes în România, Germania, Elveția și Anglia.

La „Memorabilia și curiozități” găsim trei piese religioase valoroase. Este vorba despre o lucrare realizată în ulei pe pânză, cu dimensiunea 103 × 66 cm și reprezintă un fragment de prapur decorat pe ambele fețe cu scenele „Botezul Domnului” și „Arhanghelul Mihail”: Țara Românească, școală brâncovenească, prima jumătate a sec. XVIII, piesă rară. Prețul de vânzare este 3.750 euro.

Urmează o icoană împărătească pe lemn, „Deisis”, a școlii lipovenești, din jumătatea sec. XIX. Prețul de vânzare este 2.800 euro. Descriere: tempera și foiță de aur pe lemn; 72.5 × 55 cm.

Tot cu peste 2.000 de euro se vinde Icoana împărătească pe lemn, „Sfântul Nicolae”; școală românească, sfârșitul sec. XVIII – începutul sec. XIX.

În categoria „Artă decorativă” găsim două obiecte de aproape 2.000 de euro. Este vorba despre un platou Buccellati din argint, executat manual, în casetă originală, numit „Daisy”. Platoul a fost realizat de “Fabbrica Argenteria Clementi Di Giovanni Mantel”, pentru Gianmaria Buccellati, iar prețul de vânzare este de 1.810 euro. Obiectul respectiv este din argint 925 și cântărește 786 g.

Cel de-al doilea obiect valoros este un vas – Vas Gallé – decorat cu mușcate oranj și datează din cca 1910. Acesta se vinde cu 1.800 de euro și este din sticlă stratificată, gravată cu acid.

Related posts

Prima Shops va deschide o galerie comercială la Satu Mare, spre Carei

Traian Dan

Castigatorii PIN2017 Awards Gala

Ionut Oprea

„Cel mai lung mic din lume” – record de Ziua Națională a României

Traian Dan

Toplița, destinație turistică pentru toate anotimpurile

Ligia Voro

Pe unde va trece centura metropolitană a Clujului

Nora Dumitrescu

Sibiu Quality Days, de Centenar: Cum asiguri calitatea când provocarea cere dezvoltare

redactia

Valentin Mărginean sau noua revoluție verde a agriculturii mureșene

Stefana Muresan

Peste 900 milioane de euro pentru dotarea structurilor medicale de urgenţă, până în 2021

redactia

Prețul unui litru de carburant, sub 5 lei. România are cea mai ieftină benzină din UE

Ion Surdu

Guvernatorii Rotary Districtul 2241, amintiri și învățăminte

Ligia Voro

Real estate – the global stage

Stefana Muresan

Antreprenorii din Moldova au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de salariați față de anul precedent din Romania

redactia

CNAIR: 180 de kilometri de autostradă, dați în trafic până la sfârșitul anului

Stefana Muresan

Descoperiți pachetele FMC pentru cereale și porumb!

Ioan Sandor

Antreprenorii din Maramureș au demarat o campanie pentru medici

Nora Dumitrescu

Five billion euros of development projects to be showcased at the Hungarian booth of EXPO REAL in Munich

Ionut Oprea

Fabrica Terapia va angaja elevii direct de pe băncile școlii

Nora Dumitrescu

Grupul TeraPlast a devenit acționarul unic al Wetterbest, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme complete pentru acoperişuri

Papuc Irina

Securitatea datelor și a sistemelor, principala grijă a managerilor IT, în 2019

Ligia Voro

FOTO: Investiții de peste 31 milioane lei la SCJ Mureș

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Visit Târgu Mureș – the eclectic cultural city

Transilvania Business

Eficiența soluțiilor propuse de Guvern, disecată de IMM-uri. Propuneri noi

Traian Dan

Another record year for P3 paves way for major growth in 2017

Ionut Oprea

Tetarom își va consilia chiriașii să fie eficienți energetic

Nora Dumitrescu

Leave a Comment