Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festivalul de film de la Cluj a “învins” pandemia. 51 proiecții sold-out

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), de la Cluj-Napoca, s-a încheiat cu două proiecții sold-out.

Acestea au fost desfășurate în paralel în Piața Unirii și la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. 

Chiar și în condiții de siguranță sporită, organizat pentru prima dată exclusiv în aer liber, cel mai mare eveniment din România dedicat filmului a atras, în perioada 31 iulie – 9 august, 45.000 de participanți.

Timp de 10 zile, spectatorii au urmărit pe marile ecrane 157 de filme, din 49 de țări, prezentate până târziu în noapte în cadrul a 232 de proiecții (față de 400 în 2019), în 14 locații, în prezența realizatorilor invitați la această ediție.

51 dintre evenimentele programate la această ediție au fost sold-out. Toate cele 500 de locuri disponibile în Piața Unirii au fost ocupate în fiecare seară, iar câteva pot fi urmărite până pe 16 august, pe TIFF Unlimited, platforma de video streaming a festivalului.

Anul acesta, un număr record de 600 de aplicanți și-au exprimat dorința de a fi voluntari la TIFF, 250 dintre ei fiind selectați pentru a asigura, alături de echipa festivalului, buna desfășurare e evenimentelor și implementarea măsurilor de siguranță.

Filme de la ediția din acest an, dar și alte pelicule premiate se vor vedea la București, în fiecare weekend, între 7 august și 27 septembrie, la Cinema sub Clar de Lună. Proiecțiile au loc în aer liber, într-un spațiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei, care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori.

În perioada 27-30 august, filme de la TIFF vor ajunge pe marele ecran la Sibiu, pentru cel de-al 14-lea an consecutiv, iar între 11 și 13 septembrie, titlurile ediției se vor vedea la cea de-a treia ediție a TIFF Oradea, tot în aer liber.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lanțul Magnolia își deschide două unități în Transilvania

Articolul următor

Zalăul și-a dublat bugetul în patru ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share