Constructii Investitii Judete Real Estate Sibiu Ultimele stiri

VIDEO: CON-A va finaliza lucrările de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu

CON-A Sibiu este firma care va finaliza lucrările de modernizare a Stadionului Municipal. Este vorba despre ultima, a treia, și cea mai amplă etapă a lucrărilor. Lucrările au demarat în primăvara anului 2018.

Primăria Sibiu a anunțat luni, 10 august, că primarul Astrid Fodor și administratorul CON-A Sibiu, Mircea Bulboacă, împreună cu directorul general al firmei, Sorin Cristea, au semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu. Investiția se ridică la 136,55 milioane lei, bani provenind din bugetul local.

Astrid Fodor a subliniat că acest lucru se întâmplă după o perioadă lungă în care s-a elaborat proiectul tehnic și după o procedură de achiziție complexă. „Sunt sigură că microbiștii vor aprecia această veste și nu doar ei, pentru că Stadionul va putea fi folosit și pentru alte evenimente sportive sau chiar culturale care se pretează. Din fericire, în urma procedurii de achiziție, câștigătorul este o firmă sibiană cu multă experiență – CON-A”, a transmis primarul Sibiului. Deși este o companie recunoscută la nivel național și județean, Fodor a subliniat că acesta e primul contract pe care Primăria Sibiu îl semnează cu acest constructor.

Din portofoliul companiei CON-A face parte construcția Stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova – al doilea cel mai mare stadion de fotbal din România care dispune de 30.938 locuri -, construcția peluzei 1 și a structurii metalice de învelitoare a Cluj Arena, construcția Sălii Polivalente din Cluj-Napoca etc.

„Ne bucurăm să construim pentru Sibiu un stadion modern, la standarde înalte. Vom pune la dispoziție toată experiența noastră pentru a realiza un stadion de care sibienii să fie mândri. Angajamentul nostru este să realizăm proiectul în termenul contractual. Ne exprimăm încrederea că vom avea o bună colaborare cu Primăria Sibiu și cu toți cei implicați, într-un mod sau altul, în realizarea proiectului. Încercăm un sentiment de mândrie că după mulți ani vom realiza un obiectiv de referință pentru Sibiu. Am construit proiecte de amploare în toată țara, dar sentimentul este unul special când construiești acasă. Acest moment este cu atât mai deosebit cu cât anul acesta CON-A aniversează 30 de ani de activitate pe piața construcțiilor”, a menționat ing. Mircea Bulboacă, acționarul majoritar al Grupului CON-A.

Concret, lucrările la Stadionul Municipal din Sibiu ar urma să fie realizate în 18 luni, acestea incluzând construcția unei tribune oficiale, cu subsol, parter și 3 etaje, construcția peluzei sud cu parter și 1 etaj, construcția peluzei nord cu parter și etaj, cu un spațiu de parcare la parter, construcția învelitorii (acoperișului), unitare, peste tribune și peluze, pe o structură metalică, modernizării sălii de atletism de sub tribuna existentă.

CON-A este una din cele mai mari firme de construcții din România cu capital integral românesc privat – a 5-a la nivel național, conform cifrei de afaceri raportată pentru anul 2018, și singura din Top5 fondată în afara capitalei. Aceasta și-a început activitatea în martie 1990. Compania a dezvoltat unități proprii de producție, „know-how” în construcții și proiectare, acoperind întregul spectru de servicii pe care o companie din acest domeniu le poate oferi.

Precizăm că în prima etapă s-a modernizat tribuna principală existentă unde este amenajată o sală de antrenament cu pistă de atletism, vestiare, birouri, magazii, o bucătărie, sală de mese și protocol, sală de ședințe, dormitoare și o lojă amenajată ca zonă de securitate. În a doua etapă s-a reabilitat suprafața de joc. Licitația pentru ultima etapă a lucrărilor a fost lansată în decembrie 2019.

Related posts

Constantin Pogăcean: „Va fi o restartare, important e să nu vină altcineva să ne fure startul”

Transilvania Business

CBRE preia administrarea portofoliului de clădiri de birouri ale NEPI Rockcastle din București

Stefana Muresan

Green Residence. O nouă ofertă imobiliară în Tîrgu-Mureș, de la un nou jucător

Ligia Voro

AAGES, contract cu unul dintre principalii producători de componente auto din lume

Stefana Muresan

Portland, bilant la 20 de ani

Ionut Oprea

Germanii de la Eckerle plusează la salarii: 4.000 de lei pentru operatori

Nora Dumitrescu

Noul website al CNR-CME a fost lansat

Ligia Voro

Reabilitarea reței de apă-canal din Gherla costă 9 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Benchmark Electronics, afaceri de 330 mil. lei cu fabrica din judeţul Braşov

Stefana Muresan

Americanii de la Bell Helicopters își fac fabrică la Ghimbav

Stefana Muresan

Cât a investit cel mai mare angajator din Sibiu în ultimii 2 ani pentru dezvoltarea afacerii

Papuc Irina

Primăria Brașov implementează proiectul UE „WiFi4EU”: 15 locuri publice din oraș vor avea internet gratuit

Papuc Irina

Guvernul inaugurează cea mai lungă pârtie din nordul țării. Construcția a durat 10 ani, investiție de 15 milioane de euro

redactia

MHS Trucks, fabrică de asamblat mașini pentru pompieri la Sibiu

Stefana Muresan

Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST

Stefana Muresan

An greu pentru producția de mobilier în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Universitatea de Vest din Timișoara a premiat excelența. Gala Premiilor UVT și-a desemnat laureații ediției 2018

redactia

Forumul de Afaceri România – Vietnam

Ligia Voro

Vinurile de Carastelec, promovate de un restaurant Michelin

Nora Dumitrescu

CTP câștigă premiile Best Warehouse Development and Developer și Dezvoltatorul Industrial al anului 2018

redactia

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Horațiu Sebastian Călugăr, proprietar și administrator CIS GAZ SA: „Dacă ţi-ai asumat un lucru, trebuie să ai puterea şi onoarea să îl duci până la capăt, indiferent de rezultat”

Ligia Voro

Cu un an înainte de Centenar, toate unitățile de cazare din Alba Iulia, rezervate în totalitate!

Stefana Muresan

Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

Connections intră pe piața din Asia

Ligia Voro

Leave a Comment