Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania, în indicele internațional Russell din septembrie

Două companii listate la Bursa de Valori București (BVB), Banca Transilvania (BT) Cluj și Nuclearelectrica București, sunt așteptate să facă parte în curând din indicii FTSE Russell pentru piețe emergente.

FTSE Russell a confirmat că România este pe cale sa fie promovată la statul de piață emergentă secundară în septembrie. Două companii listate pe piața locală de capital, BT și Nuclearelectrica, sunt așteptate să facă parte din indicii FTSE pentru piețe emergente, relevă raportul pe primul semestru al BVB.

Valoarea tranzacțiilor pe toate piețele de la BVB, inclusiv ofertele, s-a majorat cu +7%, de la 5,42 la 5,79 miliarde de lei în primul semestru al anului, ca urmare a creșterii valorii ofertelor publice secundare pe piața principală de acțiuni cu 0,3 miliarde, consemnează raportul semestrial al instituției.

Tranzacțiile pe piața reglementată de acțiuni, excluzând ofertele, s-au menținut la un nivel similar cu cel din S1 2019, respectiv 5,23 miliarde de lei. Cele cu acțiuni, excluzând ofertele publice inițiale și secundare, reprezintă 84% din total valori tranzacționate in S1 2020, respectiv 92% în S1 2019.

Tranzacțiile cu produse structurate (certificate) au crescut de peste patru ori, comparativ cu S1 2019, de la 75 la 377 de milioane de lei. La începutul lunii iunie, Bittnet a devenit prima companie care s-a transferat de pe piața Aero pe piața principală reglementată, după cinci ani de listare la BVB.

Șase emisiuni de obligațiuni au început tranzacționarea pe sistemele BVB în trimestrul II. Este vorba despre obligațiunile Raiffeisen Bank, listate pe piața principală, și despre obligațiunile emise de Vivre Deco, Omro, Artprint, Norofert și Agroland pe piața Aero.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 61: CIS GAZ. Proiecte istorice în întâmpinarea primelor trei decenii

Articolul următor

Persoanele fizice se pot identifica în Spațiul Privat Virtual prin sesiune video

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share