Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul își modernizează șoselele din zonele montană și metropolitană

Mai multe drumuri din interiorul Clujului și de conexiune cu alte județe vor fi modernizate în această perioadă. Nu toate lucrările au însă ritmul estimat inițial.

Consiliul Județean (CJ) a anunțat începerea lucrărilor de asfaltare pe un sector de 5,2 km al Drumului Județean 103K Căpușu Mare–Râșca, între localitățile Agârbiciu și Dângău Mare.

Turnarea stratului de asfalt va fi realizată, lucrările fiind completate de celelalte intervenții complementare specifice și care vor viza reabilitarea șanțurilor și a acostamentelor, înlocuirea și prelungirea podețelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare.

„Ne dorim să reabilităm cât mai repede acest drum județean de o importanță turistică deosebită, cu atât mai mult cu cât, traversând o zonă montană relativ înaltă, lucrările trebuie să fie realizate în cele mai bune condiții meteorologice”, a menționat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

DJ 103K a intrat în reabilitare la sfârșitul lunii iulie. Pe un sector de drum în lungime de 10 km lucrările se vor finaliza cu așternerea unui nou covor asfaltic. O altă șosea vizată este DJ 161G – Drumul Bistriței, pe tronsonul cuprins între intersecția cu DN 16 și localitatea Vaida-Cămăraș.

„Am transmis constructorului care execută asfaltarea pe acest drum să intensifice ritmul lucrărilor, astfel încât, de săptămâna viitoare, să putem trece la următorul sector pe Drumul Bistriței, respectiv pe cel dintre Vaida-Cămăraș și Pălatca”, a menționat conducerea CJ.

După turnarea integrală a stratului de asfalt pe acest tronson, executantul lucrării va proceda la refacerea șanțurilor și montarea rigolelor, urmând ca, la final, să se realizeze marcajele și semnalizarea rutieră specifică.

DJ 161G (DJ 109C) Sucutard – Chiriș – Pălatca – Vaida Cămăraș – DN 16 este parte a proiectului de reabilitare și modernizare Drumul Bistriței, investiție realizată din fonduri europene. De mare complexitate și anvergură, proiectul presupune intervenția în profunzimea drumului, de la fundație și terminând prin aşternerea a două straturi de covor asfaltic, binder şi strat de uzură.

O șosea a cărei asfaltare a fost finalizată în august este DJ 109V Satu Lung – Giula. Acesta asigură locuitorilor din zonă legătura directă cu zona metropolitană, pe direcția Chinteni – Cluj-Napoca.

Lucrările de așternere a covorului asfaltic au vizat un sector de 4 km. În perioada următoare, pentru finalizarea lucrărilor de întreținere care se realizează pe acest tronson, constructorul va proceda la refacerea acostamentului drumului și la marcarea și semnalizarea rutieră a acestuia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fezabilitatea Autostrăzii Nordului, solicitată de Ministerul Transporturilor

Articolul următor

Metalica Oradea a donat 100 de produse grupurilor vulnerabile din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share