Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hunedoara vrea peste 17 milioane de euro pentru continuarea restaurării Castelului Corvinilor

Primăria municipiului Hunedoara şi-a propus continuarea lucrărilor de restaurare începute la Castelul Corvinilor din localitate, astfel că a depus la ADR Vest o fişă pentru un proiect de investiţii în valoare de 17,85 milioane euro în vederea accesării de fonduri europene nerambursabile în exerciţiul financiar 2021-2027, potrivit Agerpres.

Potrivit autorităţilor locale, fişa va fi evaluată până cel târziu la 31 august, iar după ce va fi selectată se va face o nouă cerere de finanţare pentru o nouă investiţie la Castelul Corvinilor.

“Castelul Corvinilor este, fără îndoială, cel mai important obiectiv turistic din municipiul nostru şi principalul motor economic al zonei. De aceea, facem tot ce ne stă în putinţă ca să continuăm reabilitarea lui şi să atragem şi mai mulţi turişti în Hunedoara. În exerciţiul financiar 2021-2027 ne dorim să atragem cele 17 milioane de euro – maximum posibil – ca să îi dăm Castelului Corvinilor strălucirea pe care o merită”, a declarat marţi primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Proiectul se numeşte ‘Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural – ansamblul arhitectural Castelul Corvinilor” și propune, între altele, restaurarea unor fresce interioare şi exterioare, restaurarea Curţii Husarilor, cu zidul de incintă, turnurile rectangular şi circular de apărare şi cu clădirile administrative – inclusiv Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara.

Autorităţile locale se aşteaptă ca în urma acestui proiect major de investiţii numărul turiştilor care vor vizita Castelul Corvinilor şi, implicit, municipiul Hunedoara, să crească cu aproximativ 400.000 faţă de acest an.

În prezent, la Castelul Corvinilor se derulează mai multe lucrări de reabilitare şi conservare în baza unei finanţări europene în valoare de 5 milioane de euro.

Potrivit Agerpres, anul trecut Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat de peste 404.000 de turişti şi a generat încasări de 1,6 milioane de euro la bugetul local.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parlamentul a adoptat noul Cod Silvic

Articolul următor

Ajutoare de stat de peste 22 de milioane de lei pentru cinci aeroporturi regionale: două sunt din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share