Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ajutoare de stat de peste 22 de milioane de lei pentru cinci aeroporturi regionale: două sunt din Transilvania

Guvernul României a aprobat acordarea unor ajutoare de stat pentru cinci aeroporturi regionale.

Guvernul României a aprobat, în ședința de ieri, 19 august, un Memorandum pentru acordarea unor ajutoare de stat aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, aflate în subordinea unor județe, pentru pierderile înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în perioada martie-iunie 2020.

Este vorba despre cinci aeroporturi organizate ca regii autonome: Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, Aeroportul Internaţional Iaşi, Aeroportul Internațional Sibiu, Aeroportul Internațional Craiova, Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău.

Valoarea totală estimată a ajutorului de stat care va fi acordat este de 22,284 de milioane de lei.

Finanțarea schemei de ajutor se va realiza sub formă de subvenție/grant, numai în condițiile notificării și autorizării de către Comisia Europeana, iar mecanismul de finanțare va fi stabilit prin ordonanță de urgență a Guvernului.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanţelor Publice, iar administratorul schemei este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA).

Potrivit autorităților, această măsură se încadrează în politica Guvernului României de sprijin acordat companiilor afectate de criză, pentru continuarea activităților economice și pentru plata angajaților a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit Planului Național de Investiții și Relansare Economică.

În acest context, într-un comunicat de presă de azi Consiliul Județean Sibiu precizează că valoarea alocată Aeroportului Internațional Sibiu va fi de aproape 4 milioane de lei și acoperă pierderile economice pe care le-a înregistrat aeroportul în perioada 16 martie – 30 iunie 2020, când traficul aerian a scăzut cu 51,69% în luna martie, cu 94,46% în luna aprilie și cu 93,15% în luna mai. Totodată, autoritățile județene au aprobat, în luna iulie, un sprijin financiar în valoare de 1,79 milioane de lei pentru susținerea cheltuielilor non-economice cum ar fi: plata salariilor, servicii de pază, servicii de mentenanță echipamente de securitate, cotizația către Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hunedoara vrea peste 17 milioane de euro pentru continuarea restaurării Castelului Corvinilor

Articolul următor

Marile proiecte de infrastructură ale Clujului, în atenția Comisiei Europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share