Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marile proiecte de infrastructură ale Clujului, în atenția Comisiei Europene

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, și ministrul de resort din România, Lucian Bode, au dezbătut finanțarea infrastructurii de transporturi în țară, în contextul programului de relansare economică Next Generation și a noului Cadru Financiar Multianual.

Cei 250 km aflați în lucru și cei 300 km contractați de autostrăzi, drumuri expres sau variante ocolitoare, căi ferate cu viteză sporită, trenuri de lucru pentru modernizări de linie ferată, trenuri metropolitane în București sau Cluj, modernizarea Gării de Nord, magistrale noi de metrou în capitală și primul metrou la Cluj-Napoca au fost proiectele discutate.

Adina Vălean a reamintit obiectivele europene în domeniu: de creare a unor sisteme de transport digitalizate, verzi și reziliente în fața crizelor. Proiectele de infrastructură sunt generatoare de locuri de muncă și ajută la dezvoltarea economică a regiunilor.

Proiectele de infrastructură din țară vor trebui să țină cont de noi măsuri administrative, care să vizeze descentralizarea deciziilor (emiterea de avize de la nivel central, la nivel local sau transmiterea unor obiective de investiții către Unitățile Administrativ Teritoriale, Asociațiile de Dezvoltare Intracomunitară).

Ministrul a trecut în revistă pașii făcuți pentru obținerea răspunsului de aprobare a cererilor de finanțare privind Autostrada Sibiu – Pitești sau varianta ocolitoare Bacău. La pachetul de Mobilitate 1 s-au trecut în revistă pașii pe care urmează să-i întreprindă țara noastră cu privire la acest pachet legislativ.

“Bani există, trebuie doar să venim cu proiecte bine fundamentate, după criterii corecte și transparente. De aceea deja lucrăm la creșterea capacității administrative, astfel încât atunci când venim cu lista de proiecte acestea să fie și aprobate” a declarat Lucian Bode.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ajutoare de stat de peste 22 de milioane de lei pentru cinci aeroporturi regionale: două sunt din Transilvania

Articolul următor

Deloitte România lansează aplicația SmarTax pentru automatizarea raportărilor privind impozitul pe profit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share