IT&C Ultimele stiri

Deloitte România lansează aplicația SmarTax pentru automatizarea raportărilor privind impozitul pe profit

Deloitte România lansează aplicația SmarTax, o soluție digitală cu ajutorul căreia companiile își pot calcula impozitul pe profit și completa declarațiile fiscale trimestriale și anuale, pe baza documentelor contabile disponibile pe orice dispozitiv fix sau mobil conectat la internet, digitalizându-și astfel procesele de conformare cu cerințele de raportare privind impozitul pe profit. Aplicația încorporează întreaga legislație fiscală în vigoare referitoare la impozitul pe profit și va fi actualizată permanent în funcție de schimbările care apar în această sferă.

Soluția se adresează tuturor companiilor românești, indiferent de dimensiune și de domeniul în care activează, cu excepția celor din industria financiară (ale căror particularități urmează să fie implementate într-o versiune ulterioară), și asigură un nivel ridicat de automatizare și control, reducând considerabil erorile umane și timpul alocat de către profesioniștii din taxe și contabilitate acestui demers.

„În România, procesul de conformare fiscală este extrem de complex, din cauza legislației în permanentă schimbare și a dificultăților care apar deseori în aplicarea reglementărilor. Echipa noastră a creat SmarTax pornind de la nevoile companiilor de a-și îmbunătăți capacitatea de a lua decizii rapid, în funcție de noutățile legislative apărute în domeniul fiscal, și de a compara tratamentul fiscal trimestrial sau anual cu cele aplicate anterior, pentru a avea un control mai bun în gestionarea rezultatelor fiscale și a documentației suport pentru tranzacțiile sensibile. Aplicația se poate dovedi cu atât mai utilă în contextul creat de pandemia de COVID-19, în care este încurajată munca la distanță. Lansarea SmarTax completează portofoliul Deloitte de soluții inovatoare create cu ajutorul tehnologiei, domeniu în care suntem recunoscuți la nivel global”, a declarat Dan Bădin, Partener Servicii Fiscale, Deloitte România.

Principalele avantaje ale noii soluții constau în faptul că reduce timpul alocat efectuării calculelor, prin automatizarea proceselor repetitive, replicarea tratamentelor fiscale de la un trimestru sau de la un an la altul pentru tranzacțiile noi identificate, îmbunătățește operațiunea de arhivare a documentației suport a tranzacțiilor și crește gradul de control pentru întregul proces de raportare a impozitului pe profit de-a lungul anilor.

Astfel, aplicația, funcțională pe baza unei simple conexiuni la internet, arhivează informațiile necesare pentru pregătirea declarațiilor de impozit pe profit, stabilește tratamentul fiscal aplicabil, pe baza tipului de tranzacție sau pe baza tratamentului fiscal aplicat anterior, și automatizează calculele privind deductibilitatea limitată în cazurile specific prevăzute de legislația fiscală, cum ar fi rezerva legală, cheltuieli cu dobânzile, sponsorizări etc. În final, printr-un singur click, aplicația generează automat declarația de impozit pe profit pentru semnare și depunere la autoritatea fiscală.

Portofoliul de soluții digitale dezvoltate de Deloitte România mai cuprinde, printre altele, aplicația PartnerSCAN, care permite companiilor să-și evalueze partenerii de afaceri din punctul de vedere al riscului fiscal, D.Tax, o aplicație inovatoare dedicată raportării de TVA, Total Rewards, un instrument automat care permite companiilor să își modeleze politicile de resurse umane, un calculator estimativ de costuri salariale dedicat angajatorilor care sunt afectați de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor peste 312.000 de profesioniști ai săi.

Related posts

[Enjoy Transylvania!] „Our Via Transilvanica, as an Open Lesson”

Transilvania Business

Industria de business services din România estimează o creștere a veniturilor de maximum 5% pentru 2020, urmând tendițele europene

Papuc Irina

Asociația țăranilor: “Economia locală, nu supermarketurile reprezintă soluția la criză”

Nora Dumitrescu

S-a finalizat licitația pentru un drum de legătură din Oradea în valoare de peste 5 mil. de euro

Stefana Muresan

Sibiu is paving the way for the “jobs of the future”, through a dual education system and a dynamic university environment

Stefana Muresan

Împrumuturile făcute de primării reprezintă 4% din datoria publică. Topul județelor cu cele mai mari datorii

Papuc Irina

Maramureșenii care lucrează în Italia vor să fie protejați de sindicate

Nora Dumitrescu

ANSWEAR.ro îți aduce cele mai tari tendințe pentru toamna anului 2019

Ligia Voro

Ghișeu Poștal, inaugurat de Poşta Română în Parcul Industrial 1 din Oradea

Traian Dan

Bucureștenii de la Geostud vor face forajele pentru metroul Cluj – Florești

Nora Dumitrescu

CNAIR: Au fost montate ultimele grinzi la pasajul de pe bretelele 3 și 4 la Nodul Rutier Sebeș din Autostrada A10

Ion Surdu

Autostrada Oradea – Arad, posibilă datorită Poloniei

redactia

foodpanda a încheiat un parteneriat cu farmaciile Help Net

Traian Dan

Winners celebrate at the inaugural Hungarian & Balkans Real Estate Awards

Ionut Oprea

DPD Romania has launched DPD Collect, a quick and flexible solution to send and collect parcels

redactia

Dan Niculae, Director General Transilvania Broker: Țintim o cotă de piață de minim 10% în următorii doi ani

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Brașov County, a Top Destination in Romania

Transilvania Business

Boc vrea să reformeze zonele metropolitane

Nora Dumitrescu

Christophe Dridi, noul director Dacia Renault

redactia

Șase ofertanți pentru lucrările de la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav. Termen de finalizare 2020

Stefana Muresan

Tendințele de pe piața acoperișurilor din țiglă metalică din România: de la tradiționalul roșu la culori închise

Ion Surdu

Alinso: Romania has now a unique chance

Ionut Oprea

Provocarea Hyperion Towers: achiziția biroului de catre IMM-uri

Papuc Irina

Clujul și Oradea își fac pasaje din banii proiectului de cale ferată

Nora Dumitrescu

Leave a Comment