Arad Bihor Bistrița-Năsăud Brașov Caraş-Severin Cluj Covasna Harghita Investitii Maramureș Sălaj Satu-Mare Sibiu Slider Timiș Ultimele stiri

Delgaz Grid investește în acest an 5 milioane de lei în tehnologie modernă

Delgaz Grid continuă să investească în tehnologia modernă de detectare a scăpărilor de gaz, de curând fiind încheiat procesul de achiziție pentru 8 autolaboratoare echipate cu tehnologie laser, valoarea acestei investiții fiind de circa 2 milioane de lei. Alte 3 milioane de lei urmează să fie investite, până la finele acestui an, pentru achiziționarea a 280 de aparate de detectare portabile, de ultimă generație, care vor ajunge în dotarea echipelor specializate, echipe ce acoperă cele 20 de județe din aria de responsabilitate a companiei.

Cele 8 mașini de detectare întregesc flota companiei care ajunge astfel la 13 autolaboratoare performante, ce permit detectarea scăpărilor de gaz ce pot apărea pe rețelele de distribuție a gazelor naturale și care au o lungime totală de peste 22.600 kilometri.

Autolaboratoarele dețin cea mai modernă tehnologie de analiză a scăpărilor de gaz, prin spectroscopie laser. Datele furnizate de aceste echipamente sunt procesate de o aplicaţie digitală, instalată pe laptopul autovehiculului. Prin intermediul aplicației, la finalul zilei se obţine un raport complet care conține traseul pe care s-a deplasat autolaboratorul, precum şi marcarea exactă a tuturor scăpărilor de gaze naturale, identificate prin coordonate GPS. În baza acestor informaţii, se planifică activitatea de mentenanţă a sistemului de distribuție, cu rol determinant în asigurarea securității în alimentarea cu gaze naturale a celor peste 3 milioane de clienți.

Tot în acest an, compania va achiziționa și 280 de aparate de detectare moderne, 70 dintre acestea fiind dotate cu tehnologie laser.

 

În plus, pentru creșterea siguranței în exploatare, Delgaz Grid și-a propus să investească, până la finele acestui an, 207 milioane lei în distribuția de gaze naturale, obiectivul principal fiind modernizarea a peste 350 kilometri de conducte şi branşamente gaze naturale.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,3 miliarde de euro.

Related posts

Începe construcţia autostrăzii pe care o aşteptăm de zeci de ani. Se fac 9 tunele de 5 km

redactia

Clujul turistic în 2019: mulți îl vizitează, puțini rămân peste noapte

Nora Dumitrescu

Proiectul FoodSHIFT 2030 își anunță contribuția la revigorarea sistemului alimentar după epidemia de COVID-19

redactia

Schemă de ajutor pentru acciza la motorină în acvacultură – 5,5 mil. lei/an

redactia

Clujul ia fața Capitalei – centură metropolitană, în lungime de 38 de kilometri

Stefana Muresan

SIFI TM Agro anunță noi servicii de ultimă generație la Siloz Carani

redactia

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

redactia

Turda înființează o nouă companie de transport local

Nora Dumitrescu

Planurile Paralela 45: Creştere a afacerilor de 20%, deschiderea a cinci agenţii și pachete pe zbor charter spre Antalya din Târgu Mureş

Stefana Muresan

Bune practici în utilizarea sustenabilă a biomasei și a creșterii eficienței energetice

Ligia Voro

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj organizează a patra ediție a „Târgului de Meserii”

redactia

Tinerii care schimbă lumea se întâlnesc online la Ziua Națională IMPACT între 1-5 iunie

Papuc Irina

Austriecii de la Voestalpine au activat o fabrică la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Anders Povlsen, cel mai bogat danez, cu o avere de 7,4 miliarde de euro, cumpără păduri în România pentru a crea o arie protejată. Deține mai multe branduri internaționale de fashion

redactia

Noutăți în domeniul intervențiilor artroscopice

Stefana Muresan

CBRE preia administrarea Ethos House

Papuc Irina

Proiecte europene de 7 mil. euro pentru reamenajarea centrului municipiului Satu Mare

Stefana Muresan

Grupul CIS. 26 de ani în energie

Ligia Voro

Interacțiune directă dintre client și micul producător român: Aprozarul virtual lansat de Primăria Ciugud devine național

Ion Surdu

Studiul metroului de Cluj va fi făcut de italieni și francezi

Nora Dumitrescu

Italienii și românii, ca frații? Fraternitatea italo-română, sub lupă, pe 24 martie 2019, la Grand Hotel Italia

Stefana Muresan

Nemții de la Dalli, cu fabrica în Timișoara, ”curăță” mai bine de o treime din piaţa de detergenți

Stefana Muresan

Perspectivele oieritului din România dezbătute la Păltiniş

Stefana Muresan

EXPO REAL opens another hall: NOVA3

Ligia Voro

Leave a Comment