Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 35 de milioane de lei pentru coridorul de mobilitate urbană din Oradea

În cadrul ședinței Consiliului Local de vineri, 14.08.2020, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai proiectului privind „Amenajarea zonei pietonale din piața Magnoliei, Municipiul Oradea”, precum şi „Amenajarea zonei pietonale din strada Nufărului, Municipiul Oradea”, investiții care se vor realiza în cadrul proiectului “Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

Primăria Oradea are în curs de implementare o serie de proiecte care urmăresc extinderea spațiilor pietonale din zona centrală, precum reabilitarea Pieței Ferdinand, pietonalizarea străzilor Aurel Lazăr și Libertății, dar și proiectele privind amenajarea unor piațete de cartier care vor asigura o mobilitate policentrică. Până acum au fost finalizate în zona centrală proiectele privind pietonalizarea zonei malului stâng al Crișului Repede și a străzii Vasile Alecsandri.

Proiectul „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului” are în vedere amenajarea unor piațete de cartier, după cum urmează: pe suprafața Pieței Magnoliei din Cartierul Rogerius, apoi în zona cuprinsă între Biserica „Sfântul Duh Mângâietorul” – Sala Sporturilor „Antonio Alexe” – Casa Tineretului şi Calea Alexandru Cazaban – cartierul Ioșia și în cartierul Nufărul, în zona McDonald’s.

Valoarea totală a proiectului este de 35.729.050,99 lei, din care finanțarea nerambursabilă este 34.604.382,03 lei. Contractul de finanţare a fost semnat în data de 11 iunie 2020. Proiectul va fi realizat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară: 4, Prioritatea de investiţii 4.1.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, de la data semnării contractului de finanțare până la data finalizării implementării proiectului.

Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de carbon generate de transportul rutier motorizat în municipiul Oradea prin construirea, modernizarea și extinderea zonelor și traseelor pietonale și a unor trasee pentru biciclişti în zonele centrale ale principalelor cartiere din municipiul Oradea (Nufărul, Ioșia și Rogerius).

Proiectul propune crearea unor zone pietonale care să ofere noi oportunități de deplasare pietonilor, mijloace de conectare la traseele transportului în comun și acces sporit pentru utilizarea pistelor de biciclete existente, la nivelul municipiului Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trenul de mare viteză Cluj – Episcopia, propus pentru fonduri europene

Articolul următor

CJ Timiş va realiza, cu bani europeni, un nou drum de legătură între autostrada A1 şi Aeroportul Internaţional Timişoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share