Angajari Economie Fonduri Europene Salarii Slider Ultimele stiri

4 miliarde de euro, sprijin de la CE, prin Instrumentul SURE, pentru România

SURE este un element esențial al strategiei cuprinzătoare elaborate de UE pentru protejarea cetățenilor și atenuarea consecințelor socioeconomice foarte grave ale pandemiei de coronavirus.

Acesta este una dintre cele trei plase de siguranță convenite de Consiliul European pentru a proteja lucrătorii, întreprinderile și țările.

Odată ce Consiliul a aprobat aceste propuneri, sprijinul financiar va fi furnizat sub formă de împrumuturi acordate în condiții avantajoase de UE statelor membre. Aceste împrumuturi vor ajuta statele membre să facă față creșterilor bruște ale cheltuielilor publice pentru menținerea locurilor de muncă. Mai exact, împrumuturile respective vor ajuta statele membre să acopere costurile legate direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare puse în aplicare ca răspuns la pandemia de coronavirus, în special pentru lucrătorii independenți.

În urma consultărilor cu statele membre care au solicitat sprijin și după evaluarea cererilor formulate de acestea, Comisia propune Consiliului să aprobe acordarea de sprijin financiar după cum urmează: România – 4 miliarde de euro, Bulgaria – 511 miliarde de euro, Cehia – 2 miliarde de euro, Grecia – 2,7 miliarde de euro, Spania – 21,3 miliarde de euro, Croația – 1 miliard de euro, Italia – 27,4 miliarde de euro, Cipru – 419 milioane de euro, Letonia – 192 milioane de euro, Lituania – 602 milioane de euro, Malta – 244 de milioane de euro, Polonia – 11,2 miliarde de euro, Belgia – 7,8 miliarde de euro, Slovacia – 631 de miliarde de euro, Slovenia – 1,1 miliarde de euro.

Instrumentul SURE poate oferi sprijin financiar în valoare totală de până la 100 de miliarde EUR tuturor statelor membre. Propunerile înaintate de Comisie Consiliului cu privire la deciziile de acordare a unui sprijin financiar se ridică la 81,4 miliarde EUR și vizează 15 state membre. Portugalia și Ungaria au prezentat deja cereri oficiale care sunt în curs de evaluare. Comisia se așteaptă să prezinte în scurt timp o propunere de acordare de sprijin pentru Portugalia și Ungaria. Statele membre care nu au introdus încă cereri oficiale mai au încă posibilitatea de a face acest lucru.

Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a menține locurile de muncă și mijloacele de subzistență. Facem astăzi un pas important în această direcție: la doar patru luni după ce am propus crearea Instrumentului SURE, Comisia propune acordarea a 81,4 miliarde EUR din cadrul acestuia pentru a contribui la protejarea locurilor de muncă și a lucrătorilor afectați de pandemia de coronavirus în întreaga UE. SURE este un simbol clar al solidarității în fața unei crize fără precedent. Europa este hotărâtă să protejeze cetățenii”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta CE.

Related posts

Centura din zona Turzii va fi legată la Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

2000 de angajați Michelin și familiile lor au sărbătorit 40 de ani de activitate a uzinei din Zalău

Stefana Muresan

Grupul OMV Petrom, profit net de 854 milioane de lei, în creştere cu 38%, în T1

Stefana Muresan

„Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade” are loc pe 19 noiembrie la București

Papuc Irina

Rupack, gestionarea eficientă a cartonului la Reghin 

Ligia Voro

Viitorii mediciniști din Cluj vor simula admiterea în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

The MIPIM Awards 2017 winners

Ionut Oprea

Banca Transilvania și-a modernizat 27 de sedii în pandemie

Nora Dumitrescu

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Start-Up Nation 2018, aproape de lansare

Ligia Voro

Compania Prestări Servicii Coni-Trans din Covasna a vândut la export produse lactate şi vaci de carne de 500.000 de euro

Stefana Muresan

Cluster de geotermalism la Oradea, în locul Casei de Cultură a Tineretului

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Mayor of Arad, Gheorghe Falcă: “A beautiful future is built on education and culture”

Transilvania Business

Elite Business Club Cluj 09 Mai 2018, Hotel Beyfin

A. I.

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

Brexit: Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE

Papuc Irina

Clifford Chance Badea isi extinde echipa

Ionut Oprea

Conferinta: Mobilitatea viitorului la Sibiu

Ionut Oprea

Fonduri europene pentru clădirile din Deva

Stefana Muresan

WTM London 2016: 10 Reasons To Attend

Transilvania Business

Primii kilometri din autostrada Comarnic-Brașov

Stefana Muresan

ICCO aniverseaza 30 de ani

Ionut Oprea

Cezar Ioan: ” VINUL NU ESTE UN MOFT, vinul este – alături de gastronomie și de specificurile regionale – un important vector de bunăstare”

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Municipality of Blaj – continuity of evolution, from historical importance to economic power

Transilvania Business

Leave a Comment