Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orban vrea finanţarea infrastructurii sportive din bani europeni

Premierul Ludovic Orban, prezent la Timişoara, a lansat o idee total nouă, referitoare la finanţarea obiectivelor de infrastructură sportivă. Până acum, acestea erau susţinute de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii. Iată că în discuţie sunt acum fondurile europene.

Timişoara aşteaptă de ani de zile ceea ce marile oraşe ale României au primit deja de ani de zile: un stadion nou, finanţat cu bani de la bugetul naţional. De un an a fost stabilit că pe locul actualei arene „Dan Păltinişanu”, să fie ridicat un nou stadion, modern. Desigur, după demolarea actualului stadion.

„Am discutat de stadion, care e mai la faza de început, am mai luat decizia de finanțare am introdus unele obiective de sport la finanţare. În ceea ce priveşte infrastructura sportivă, am vrea sa o facem pe fonduri europene”, a spus Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aşadar, el a lansat o idee nouă, care se referă la susţinerea din fonduri europene nerambursabile a ridicării unor astfel de obiective.

„Pentru prima dată am introdus la finanțare, finanțarea unor obiective în domeniul sportului în exercițiul financiar 2021-2027. Este vorba de realizarea unei infrastructuri sportive în mai multe centre regionale din România și este posibil ca să putem finanța construcția stadionului pe fonduri europene. Suntem încă la începutul negocierilor cu Comisia Europeană”, a explicat Orban.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Coridorul feroviar dintre Curtici şi Constanţa va fi modernizat până în 2023

Articolul următor

Domeniul medical şi social din Timişoara primesc zeci de milioane de lei din POIM, pentru dotare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share