Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Economia din Timiş a pierdut peste opt mii de contracte de muncă de la debutul pandemiei de corona

Noul coronavirus a afectat semnificativ economia din Timiş. Iar aceasta s-a văzut foarte clar şi pe piaţa muncii, unde au dispărut un număr mare de contracte de muncă.
Lunile în care economia Timişului a fost afectată de probleme cauzate de noul coronavirus au dus la pierderea a câteva mii bune de locuri de muncă. Cele mai afectate sectoare sunt cele din domeniul serviciilor.
Faţă de începutul perioadei de pandemie, în economia judeţului s-au „tăiat” aproximativ 8.500 de slujbe. Conform datelor existente la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, la începutul lui august erau active 294.027 de contracte de muncă, faţă de 302.687 la începutul lunii martie. Cele mai afectate domenii de activitate sunt cele din sectorul serviciilor. Vorbim despre servicii de înfrumuseţare sau întreținere corporală, coafură, domeniul HoReCa, dar şi industria uşoară.
Vârful renunţării la contractele existente a avut lor în prima lună a introducerii restricţiilor. În acest moment, în şomaj tehnic se află 1445 de angajaţi. Maximul a fost de 50.033 de persoane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vânzările Bosch cresc la 750 milioane de euro cu Industria 4.0. Ce soluții a propus compania pentru târgul de la Hanovra

Articolul următor
european soybean board

Porumbul ocupă primul loc în culturile de primăvară în agricultura din Timiş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share