Industrie Ultimele stiri

Vânzările Bosch cresc la 750 milioane de euro cu Industria 4.0. Ce soluții a propus compania pentru târgul de la Hanovra

Producția este coloana vertebrală a economiei germane. Aceasta creează locuri de muncă, inspiră inovația și asigură prosperitatea. Puțin sub un sfert din valoarea adăugată brută a Germaniei este generată de producție. Însă pentru a rămâne de succes, producția industrială trebuie să se schimbe pentru a avea un caracter mai ecologic, mai inteligent și mai digital. În calitate de jucător important IoT, Bosch are toate competențele de bază necesare pentru modelarea producției conectate. Compania echipează fabrici și sporește competitivitatea.

În cadrul Zilelor digitale de la Târgul de la Hanovra din vara acestui an, Bosch și-a explicat strategia și și-a prezentat ideile și soluțiile. Producția „like a Bosch” înseamnă: obținerea succesului în afaceri, sustenabilitate ecologică, flexibilitate tehnologică, conectivitate inteligentă și deținerea competențelor și calificărilor adecvate.

Succes în afaceri: Industria 4.0 rentează

Bosch a început digitalizarea producției și a logisticii încă din 2012 – atât în fabricile proprii, cât și în cele ale clienților săi, acest lucru putând spori productivitatea cu până la 25 de procente. Bosch își propune să obțină un astfel de impuls prin utilizarea inteligenței artificiale, de exemplu pentru planificarea și optimizarea proceselor de producție. În același timp, datorită internetului lucrurilor aplicat în industrie companiile devin mai puternice, mai solide și mai rezistente la crize. Acesta ajută la monitorizarea utilizării și a stării echipamentelor individuale și oferă transparență în ceea ce privește lanțul de aprovizionare. Industria 4.0 devine un factor cheie al succesului în afaceri. În 2019, Bosch a generat vânzări de peste 750 de milioane de euro cu soluțiile conectate pentru producție și logistică. Aceasta a fost o creștere de 25 de procente față de cifra vânzărilor din anul precedent, de aproximativ 600 de milioane de euro.

Sustenabilitate mediului: calea către producția fără impact asupra climei

Bosch preia conducerea. Industria joacă un rol esențial în lupta împotriva schimbărilor climatice: aceasta ocupă locul al doilea doar comparativ cu sectorul energetic, care este cea mai mare sursă de emisii. În acest context, producția industrială dezvoltă soluții tehnologice pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon atât în propriile operațiuni, cât și în alte sectoare. Bosch vizează să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până la sfârșitul anului 2020. Peste 400 de locații de la nivel global vor afișa zero amprentă de carbon. Mai multe proiecte pe care compania le dezvoltă în Germania, Franța, India și Mexic demonstrează acțiunile întreprinse de fabricile Bosch pentru a-și reduce necesarul de energie și pentru a conserva resursele. Pe baza propriei sale experiențe în materie de neutralitate climatică, Bosch a înființat o divizie care oferă asistență companiilor ce intenționează să ajungă la o producție fără impact asupra climei. Bosch Climate Solutions aplică diferite pârghii și utilizează produse din portofoliul de Industrie 4.0 al Bosch. Un exemplu este platforma Bosch Energy, o soluție software pe bază de cloud pentru gestionarea cerințelor energetice și a consumului echipamentelor și sistemelor conectate. Unitățile de acționare hidraulică inteligente joacă de asemenea un rol esențial. Soluția CytroBox oferită de Bosch Rexroth, de exemplu, necesită cu 80 de procente mai puțină energie decât unitățile convenționale.

Flexibilitate tehnologică: produse deschise și compatibile pentru piață

Soluțiile tehnologice de sine stătătoare nu își au locul în fabrica viitorului. Produsele și procesele trebuie să fie agile și compatibile. Bosch Rexroth lansează o tehnologie de control pe bază de software, compatibilă 5G, care înțelege mai mult de 30 de protocoale de date. ctrlX Automation urmează să devină centrul de comandă al fabricii viitorului. Prin intermediul Nexeed Industrial Application System, divizia Bosch Connected Industry oferă mai mult decât un simplu magazin de aplicații pentru producție și logistică. Diferitele aplicații software pot fi comandate, utilizate și conectate între ele, după cum este necesar. Toate datele echipamentului sunt disponibile într-un format clar și standardizat. Expertiza extinsă în domeniul producției și flexibilitatea remarcabilă ale Bosch au fost, de asemenea, esențiale pentru a ajuta compania să răspundă rapid și adecvat pandemiei de coronavirus. În câteva săptămâni, divizia Bosch pentru echipamente cu destinație specială a conceput sisteme complet automatizate pentru producerea măștilor. Cinci linii de producție din patru locații de la nivel global sunt acum operaționale și lucrează pentru a produce peste o jumătate de milion de măști pe zi.

Conectivitate inteligentă: promovarea noilor tehnologii alături de parteneri

Bosch consideră că tehnologia 5G este calea ce trebuie urmată. Noul standard de comunicații mobile îndeplinește cerințele exigente ale producției. Acesta va face posibilă, pentru prima dată, „comunicarea critică” fără fir. Bosch a început din timp propriile activități de cercetare în domeniul 5G și s-a implicat, alături de o serie de organisme naționale și internaționale, în conturarea noului standard de comunicații mobile, pentru a răspunde nevoilor producției industriale. Compania începe acum să dezvolte campusuri de rețele 5G locale. În prezent, primele produse compatibile 5G pătrund pe piață: adițional platformei de control ctrlX Automation, acestea includ și un sistem de transport autonom. Sistemul autonom Active Shuttle navighează în siguranță în cadrul unităților de producție și transportă mărfuri din depozit direct la liniile de producție unde sunt necesare. Producția conectată nu se oprește la poarta fabricii și nici la granițele naționale. Astfel, Bosch participă la proiecte și inițiative care țin de „încrucișarea industriilor”, cum sunt, de exemplu, Platforma Industrie 4.0 sau infrastructura europeană de date GAIA-X. Acesta din urmă își propune să creeze un ecosistem digital deschis, care să ajute companiile să partajeze la nivel global date și modele de afaceri la scară mondială, având la bază reguli definite în comun și standarde uniforme.

Abilități adecvate: angajații calificați conduc Industria 4.0

Proiectele Industriei 4.0 eșuează adesea în stadiul de implementare din cauza lipsei de personal calificat. Bosch ia măsuri pentru a contracara acest lucru oferind un program extins de instruire și dezvoltare profesională. Angajații pot alege dintre aproximativ 200 de sesiuni de instruire, cursuri și programe specifice pentru Industria 4.0,axate pe aspecte ale digitalizării din producție, cum ar fi programarea sau analiza datelor. Bosch utilizează această expertiză atât pentru proiectele proprii, cât și pentru a ajuta companiile să creeze procese conectate de producție și logistică. În plus, Academia Drive and Control și Bosch Connected Industry oferă numeroase cursuri de instruire, care sunt accesibile pentru clienți și companii interesate. Manufacture #LikeABosch prezintă avantajele oferite de Industria 4.0. Această campanie IoT plină de umor oferă informații despre operațiunile de fabricație revoluționare. Testimonial Shawn, roboții inteligenți precum APAS și angajații Bosch – adevărați experți în Industria 4.0 – au rolurile principale în videoclipurile filmate la fabrica Rexroth din Nürnberg la începutul lunii martie.

Related posts

Importurile de gaze ale României s-au ieftinit în trimestrul al treilea

Papuc Irina

Topul laboratoarelor medicale din România după cifra de afaceri

Papuc Irina

Școală “smart” în Bihor: Toţi elevii învață prin jocuri şi aplicaţii, pe table interactive

Stefana Muresan

AROBS Transilvania Software achiziționează două firme din Vestul Europei, evaluate la 1,3 milioane Euro

Stefana Muresan

Clujenii de la Electroglobal, afaceri de 10 milioane euro în S1

Stefana Muresan

Fan Courier adoptă chatboţi Druid pentru interacţionarea cu clienţii

Traian Dan

Linia de producţie Bell Helicopters ar putea fi mutată din Texas la Braşov

Stefana Muresan

Două drumuri din Sălaj, modernizate cu banii Europei

Nora Dumitrescu

Oficial ungar: Un milion de euro, investiți în calea ferată de mare viteză Cluj-Napoca-Budapesta

Stefana Muresan

Echipamente de protecție și biocide de la Superbet pentru Spitalul Clinic CF Oradea

Traian Dan

Bucureștenii și clujenii fac cele mai multe plăți online

Nora Dumitrescu

Fondul Proprietatea are în plan vânzarea de participaţii deţinute la Hidroelectrica şi Salrom, dar şi listarea Engie

redactia

Medici din Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov, intervenţie în premieră pentru Europa de Est

redactia

UBB, prima universitate din România și printre primele din lume

Stefana Muresan

Sibiu, Alba Iulia și Reșița, gata să intre în Alianța Vestului

redactia

TAROM: Consiliul de Administrație a desemnat un alt director general pentru un mandat de 4 luni

Papuc Irina

Compania Națională de Investiții, peste 550 de obiective în lucru

redactia

Oradea a cumpărat 2.000 de termometre cu infraroşu pentru testarea populaţiei

Traian Dan

Sălăjenii își vor înmatricula mașinile la mall

Nora Dumitrescu

Clujul, timp de două zile capitala europeană a clusterelor

Ligia Voro

Doar o comunitate de afaceri puternică poate crea unitate

Ionut Oprea

Cea mai mare seră din România, investiție de peste 2,5 mil. de euro, inaugurată în Timiș

Stefana Muresan

Satu Mare: Malurile Someșului, amenajate cu 7 milioane de lei, fonduri europene

redactia

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, speaker la o conferință de la Munchen

Stefana Muresan

Leave a Comment