Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima certificare BREEAM In-Use Outstanding v6 din România, obținută de Vox Technology Park din Timișoara

Clădirea de birouri Vox Technology Park a obținut certificarea sustenabilă BREEAM In-Use cu calificativul Outstanding, cel mai înalt nivel existent pe plan internațional și prima din România care obține acest nivel după versiunea v6, emisă în mai 2020.

Versiunea BREEAM v6 este cea mai recentă și riguroasă versiune de certificare sustenabilă a activelor imobiliare elaborată de către britanicii de la BRE, liderul mondial în evaluarea și certificarea sustenabilă a clădirilor.

Cea mai recentă versiune de certificare BREEAM aduce numeroase îmbunătățiri în ceea ce privește evaluarea rezultatelor de administrare a clădirilor, sănătatea în spațiile închise, într-un context general dominat de pandemia COVID-19, și adaptarea la schimbările climatice, adițional parametrilor urmăriți prin versiunile anterioare.

„Certificarea In-Use Outstanding obținută de către Vox Technology Park atestă angajamentul nostru înspre asigurarea unui management performant al proiectului la cele mai înalte cote posibile. Eficiența energetică ridicată a clădirii, siguranța la locul de muncă în noul context și impactul cât mai redus al proiectului asupra mediului înconjurător au fost și vor fi principii fundamentale în activitatea noastră de zi cu zi”, declară Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group, dezvoltatorul și proprietarul Vox Technology Park.
Certificatul BREEAM In-Use obținut este unul complet, acoperind atât componenta de performanță a activului, cu un scor de 95%, cât și de administrare a acestuia, cu un punctaj de 91,3%, ambele cu nivelul Outstanding.

Adițional creării unui mediu de lucru sănătos și a unui impact redus asupra mediului înconjurător, într-un context în care toate clădirile nou construite în România sunt obligate să își reducă emisiile de carbon potrivit directivelor europene, o clădire certificată cu un calificativ Outstanding poate obține reduceri de până la 20% ale consumurilor de energie și resurse.

Certificarea In-Use are o valabilitate de trei ani și este obținută, în unele cazuri, de către proprietari pentru a atesta nivelul de sustenabilitate a clădirilor și rezultatele acestora. Certificarea In-Use reprezintă și un instrument cu ajutorul căruia proprietarii de clădiri își pot întocmi un plan de îmbunătățire a sustenabilității și a rezultatelor unui activ, confirmând periodic starea clădirii și dacă modul de administrare este unul performant și atent la nevoile eventualilor chiriași.

„După ce am obținut certificarea inițială a proiectului cu unul din cele mai bune scoruri din România, acum am analizat cum funcționează clădirea și cum este administrată, urmărind criteriile din cea mai nouă și riguroasă versiune de certificare BREEAM. Noul standard, lansat în mai 2020, aduce numeroase îmbunătățiri ale versiunilor anterioare, adiționale preocupărilor deja existente: eficiența energetică, confortul, managementul deșeurilor, biodiversitate și existența dotărilor necesare în clădire și în vecinătate”, a declarat Adrian Pop, arhitect și auditor BREEAM în cadrul ADP Green Building.

Vox Technology Park are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați și a fost finalizat în Timișoara urma unei investiții de 30 de milioane de euro realizată de către Vox Property Group, unul din cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din vestul țării. Compania are în dezvoltare și proiectului rezidențial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri.

ADP Green Building este unul dintre cei mai activi consultanți în domeniul sustenabilității clădirilor din România, folosind standardul BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Companiile cu profit de 70.000 euro pot solicita 200.000 euro fonduri europene prin Măsura 3 a Schemei de sprijin pentru IMM – „Granturi pentru investiții”. Care sunt condițiile

Articolul următor

RC Europe a inaugurat la Oradea al treilea proiect de retail sub brandul NEST, din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share