Real Estate Slider Ultimele stiri

Prima certificare BREEAM In-Use Outstanding v6 din România, obținută de Vox Technology Park din Timișoara

Clădirea de birouri Vox Technology Park a obținut certificarea sustenabilă BREEAM In-Use cu calificativul Outstanding, cel mai înalt nivel existent pe plan internațional și prima din România care obține acest nivel după versiunea v6, emisă în mai 2020.

Versiunea BREEAM v6 este cea mai recentă și riguroasă versiune de certificare sustenabilă a activelor imobiliare elaborată de către britanicii de la BRE, liderul mondial în evaluarea și certificarea sustenabilă a clădirilor.

Cea mai recentă versiune de certificare BREEAM aduce numeroase îmbunătățiri în ceea ce privește evaluarea rezultatelor de administrare a clădirilor, sănătatea în spațiile închise, într-un context general dominat de pandemia COVID-19, și adaptarea la schimbările climatice, adițional parametrilor urmăriți prin versiunile anterioare.

„Certificarea In-Use Outstanding obținută de către Vox Technology Park atestă angajamentul nostru înspre asigurarea unui management performant al proiectului la cele mai înalte cote posibile. Eficiența energetică ridicată a clădirii, siguranța la locul de muncă în noul context și impactul cât mai redus al proiectului asupra mediului înconjurător au fost și vor fi principii fundamentale în activitatea noastră de zi cu zi”, declară Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group, dezvoltatorul și proprietarul Vox Technology Park.
Certificatul BREEAM In-Use obținut este unul complet, acoperind atât componenta de performanță a activului, cu un scor de 95%, cât și de administrare a acestuia, cu un punctaj de 91,3%, ambele cu nivelul Outstanding.

Adițional creării unui mediu de lucru sănătos și a unui impact redus asupra mediului înconjurător, într-un context în care toate clădirile nou construite în România sunt obligate să își reducă emisiile de carbon potrivit directivelor europene, o clădire certificată cu un calificativ Outstanding poate obține reduceri de până la 20% ale consumurilor de energie și resurse.

Certificarea In-Use are o valabilitate de trei ani și este obținută, în unele cazuri, de către proprietari pentru a atesta nivelul de sustenabilitate a clădirilor și rezultatele acestora. Certificarea In-Use reprezintă și un instrument cu ajutorul căruia proprietarii de clădiri își pot întocmi un plan de îmbunătățire a sustenabilității și a rezultatelor unui activ, confirmând periodic starea clădirii și dacă modul de administrare este unul performant și atent la nevoile eventualilor chiriași.

„După ce am obținut certificarea inițială a proiectului cu unul din cele mai bune scoruri din România, acum am analizat cum funcționează clădirea și cum este administrată, urmărind criteriile din cea mai nouă și riguroasă versiune de certificare BREEAM. Noul standard, lansat în mai 2020, aduce numeroase îmbunătățiri ale versiunilor anterioare, adiționale preocupărilor deja existente: eficiența energetică, confortul, managementul deșeurilor, biodiversitate și existența dotărilor necesare în clădire și în vecinătate”, a declarat Adrian Pop, arhitect și auditor BREEAM în cadrul ADP Green Building.

Vox Technology Park are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați și a fost finalizat în Timișoara urma unei investiții de 30 de milioane de euro realizată de către Vox Property Group, unul din cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din vestul țării. Compania are în dezvoltare și proiectului rezidențial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri.

ADP Green Building este unul dintre cei mai activi consultanți în domeniul sustenabilității clădirilor din România, folosind standardul BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method).

Related posts

POZITIV TB – Renate Popescu: „Îi sfătuiesc pe colegii mei să apeleze cât mai mult la procedee digitale”

Traian Dan

Elevii care frecventează învățământul dual – cazare și masă asigurate de Primăria Oradea

Stefana Muresan

Primul hotel din România care acceptă plata cu Bitcoin

Stefana Muresan

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

Stațiunea Băile Figa, vizitată de peste 170.000 de turişti în perioada verii

Stefana Muresan

myhive in Romania

Ionut Oprea

Congresul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, 22-26 mai, Cluj-Napoca si Turda

Stefana Muresan

Primăria Cluj Napoca începe construcția la patru parkinguri, în același timp

redactia

Asociația OncoHelp va participa la cel mai mare maraton caritabil din Timișoara – Timotion 2019

redactia

Capitala şi judeţele Braşov, Cluj şi Prahova, cei mai mulți turiști în primele 4 luni

Stefana Muresan

AFI Europe inaugurează AFI Park Brașov și întâmpină noii chiriași: Siemens și NTT Data

Ionut Oprea

Ramona Ungur, noul președinte al CA al Romgaz

Ligia Voro

CJ Cluj: Cetatea medievală Bologa va intra într-un amplu proces de reabilitare

Stefana Muresan

Sectoarele de FMGC și retail conduc tranziția României spre economia circulară

Ligia Voro

Cercetătorii clujeni vor să-și facă parc de energie regenerabilă cu fonduri europene

Stefana Muresan

Schema de granturi mici, lansată de Ministerul Mediului. Buget de 1 milion de euro

Ion Surdu

Allianz achiziționează 30% din E.ON Distribuție România

Ligia Voro

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Stefana Muresan

Licitații publice pentru vânzarea de monede virtuale – premieră la Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate

Ion Surdu

Proiecte inedite dezvoltate de români, premiate de Comisia Europeană. Cine sunt sibienii care vor să salveze vieți în lupta cu Covid-19

Papuc Irina

Care este starea utilajului meu? Soluții pentru aplicații: de la aplicații individuale la monitorizarea întregii instalații – măriți eficiența, calitatea și disponibilitatea cu ifm electronic!

Transilvania Business

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, invită autorităţile şi crescătorii români de animale la Pavilionul Franţei de la târgul Indagra 2019

Papuc Irina

Peste 150 de milioane de lei sprijin pentru apicultori în perioada 2020 – 2022

Traian Dan

Leave a Comment