Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

17 milioane de euro pentru IMM din zona de vest a României

IMM din vestul României au la dispoziţie suma de 17,6 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, pentru dezvoltare şi extinderea capacităţilor de producţie. Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 1,5 milioane euro și maximum 6 milioane euro.

Sumele nerambursabile sunt disponibile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 pentru întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea Vest. Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Organism Intermediar, anunţă că Regiunea Vest dispune de o alocare de 17.655.000 euro în cadrul acestui apel de proiecte. Cererile de finanțare vor putea fi depuse în perioada 30.10.2020, ora 12:00 – 30.11.2020, ora 12:00.

Locul de implementare al proiectului trebuie să fie în mediul urban (inclusiv sate aparținătoare de orașe) pentru întreprinderile mici și mijlocii, respectiv în mediul rural pentru întreprinderile mijlocii. Nu sunt eligibili solicitanții care se încadrează în categoria microîntreprinderilor (cu mai puțin de 10 salariaţi, care realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 mil. euro, echivalent în lei).

Investițiile eligibile în cadrul acestui apel sunt finanțabile prin ajutor de stat regional pentru construirea, extinderea spațiului de producție/ prestare servicii, respectiv dotarea cu active corporale și necorporale.

Investițiile sunt eligibile doar dacă reprezintă investiții inițiale, adică o investiție în active corporale și necorporale legată de: crearea unei noi unități de producție/ prestare servicii; extinderea capacității unei unități existente; diversificarea producției unei unități existente prin produse/ servicii care nu au fost fabricate/ prestate anterior în unitate.

În Regiunea Vest, pentru componenta de ajutor regional a proiectului, contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile este de minimum 45% pentru întreprinderile mici și minimum 55% pentru întreprinderile mijlocii. Pentru componenta de ajutor de minimis a proiectului, contribuția programului este de maximum 100% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis și în limita plafonului de minimis.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nou magazin Ikea de la Timişoara, aşteptat să fie deschis în cursul anului viitor

Articolul următor

Animawings duce turiştii bănăţeni, de la Timişoara direct pe plajele din Egipt, la Hurghada

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share