Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Sălajului și ocolitoarea Zalăului, aprobate la București

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a anunțat continuarea a două mari proiecte de infrastructură programate pe teritoriul județului Sălaj.

“Continuăm așadar implementarea proiectului variantei de ocolire a municipiului Zalău pentru care a fost aprobat proiectul de hotărâre a guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional etapa 2, între Drumul Național 1F și Drumul Județean 191C.

Este o etapă importantă pentru parcursul proiectului atât de mult așteptat de către locuitorii județului Sălaj și nu numai. Au fost aprobate amplasamentul lucrărilor de utilitate publică, potrivit variantei finale a studiului de fezabilitate.

Declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor aflate pe traseul viitoarei variante de ocolire se va face pentru 123 de imobile, în suprafaţă de 272.324 mp de teren”, a menționat ministrul. Sumele individuale estimate pentru exproprieri vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicațiilor (MTCI).

Bode va semna și contractul pentru proiectarea și execuția unui nou tronson din Autostrada Transilvania (A3), ce va traversa Sălajul. 

În ultima perioadă MTCI, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat următoarele contracte din A3: Autostrada Biharia – Chiribiș (30 km), cu antreprenorul Trameco, Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni (10 km), cu Strabag, Autostrada Zimbor – Poarta Sălajului (13 km), cu UMB Spedition.

“Peste câteva zile, urmează să semnăm contractul pentru tronsonul de autostradă Nușfalău – Suplacu de Barcău, de 13,5 km. În 18 august au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului. Până la termenul limită de depunere a contestațiilor, 28 august, CNAIR nu a înregistrat nicio contestație privind rezultatul procedurii.

În perioada următoare, CNAIR va întreprinde diligenţele necesare pentru solicitarea și obținerea documentelor necesare încheierii contractului. Astfel, estimăm că semnarea contractului cu antreprenorul va avea loc în scurt timp.

Ofertantul desemnat câștigător este Nurol Inșaat Ve Ticaret, cu preţul de 384 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Durata contractului este de 24 de luni, dintre care șase luni proiectarea și 18 luni execuția lucrărilor.

În cadrului contractului, vor fi realizate următoarele structuri majore: șapte pasaje peste autostradă, șase poduri peste autostradă, parcare de scurtă durată, punct de sprijin pentru întreținere, bretea de întoarcere, varianta de circulație pe DN1H, restabiliri de legături rutiere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cities of Tomorrow #8:New Waves of Urban Migration | Prima Conferință hibrid din România dedicată dezvoltării orașelor

Articolul următor

Câmpia Turzii și-a activat supraveghere video de ultimă generație

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share