Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Câmpia Turzii și-a activat supraveghere video de ultimă generație

Cel mai performant sistem de supraveghere video din România a fost amplasat în municipiul Câmpia Turzii, cu dispecerat la sediul Poliției Locale.

Unicitatea acestui sistem este dată de camerele video de înaltă rezoluție, capacitatea foarte mare de stocare a imaginilor (peste 140 de terrabytes) și capacitatea de anonimizare a persoanelor, implementată pentru prima dată la nivel național în localitatea clujeană.

Proiectul va răspunde la creșterea siguranței cetățenilor prin prevenirea și descurajarea fenomenului  infracțional în zonele de risc prin crearea factorului psihologic de descurajare susțin reprezentanții administrației locale.

Alte facilități sunt supravegherea spațiului din apropierea instituțiilor de învățământ, în scopul eliminării evenimentelor nedorite în care sunt implicați elevii, asigurarea unei baze de date pentru analiza evenimentelor socio-umane și de probe juridice.

În urma instalării unui sistemului, paza și susținerea ordinii publice vor fi asigurate prin scăderea timpului de răspuns în cazul intervențiilor pentru situații de urgență și coordonarea eficientă a echipelor de intervenție; gestionarea eficientă a resurselor umane și materiale implicate în menținerea ordinii publice și siguranței cetățeanului.

Aici sunt incluse și punctele de colectare a deșeurilor, parcuri și locuri de joacă, puncte gospodărești. Prin implementarea acestor tehnologii, Câmpia Turzii va face un pas către dezideratul local de oraș inteligent. 

Municipalitatea estimează ca tehnologia SmartifAI, ce utilizează inteligență artificială, inaugurată aici, să contribuie la reducerea criminalității și a faptelor antisociale cu 75%, fiind descurajate încălcările legii de către participanții la trafic, furturile din locuințe, actele de vandalism.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Sălajului și ocolitoarea Zalăului, aprobate la București

Articolul următor

Elevii din Ardeal, pregătiți să devină IT-iști

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share