Investitii Lideri si afaceri Timiș Ultimele stiri

Proiectul Iulius Town a ajuns la un an de la deschiderea activităţii şi aproape 500 de milioane de euro investiţi

Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din România, Iulius Town Timişoara, a ajuns la un an de la inaugurare. Cu 442 de milioane de euro investite au fost create locuri pentru mii de slujbe, dar şi spaţii de entertainment şi comerciale. Clădiri de birouri verzi, mii de locuri de muncă, sute de magazine, restaurante și branduri în premieră, dar și un parc devenit principalul loc de interacțiune socială – așa s-ar putea descrie, pe scurt, ansamblul Iulius Town Timișoara la un an de la inaugurare.

În urmă cu un an, la Timișoara se inaugura cea mai mare investiție în real estate din afara Capitalei, în valoare de 442 de milioane de euro, a companiilor Iulius & Atterbury Europe. Iulius Town, primul proiect mixed-use din vestul țării, a devenit un reper pentru întreaga regiune, indiferent dacă ne referim la segmentul business, de retail sau social. Deși a fost un an cu provocări, cauzate de pandemie, Iulius Town s-a integrat natural în viața comunității și reprezintă un punct de referință pe harta companiilor, brandurilor de renume și proiectelor culturale.

La un an de la inaugurare, Iulius Town este principalul pol regional de business, în care s-a consolidat o comunitate puternică și în continuă dezvoltare. Cele trei clădiri de birouri operaționale oferă o suprafață totală de 50.000 mp. Peste 30 de companii multinaționale și-au stabilit sediul în Iulius Town, iar numărul celor care lucrează din spațiile office clasa A depășește 5.000.

Toate imobilele sunt proiectate și construite în conformitate cu principiile internaționale pentru clădirile verzi, iar dovadă în acest sens stau certificările primite. Mai mult, anul acesta, United Business Center (UBC) 3 a primit distincția LEED Platinum din partea U.S. Green Building Council, fiind singura clădire din afara Capitalei cu cel mai mare rating în materie de sustenabilitate.

Cel de-al patrulea imobil, UBC 0, aflat în construcție, va fi cea mai înaltă clădire de business din țară și un simbol al orașului. Lucrările au ajuns deja la nivelul 13 și avansează conform graficului, astfel că, la final, turnul de birouri va avea 27 de etaje și 155 de metri înălțime. UBC 0 va livra încă 52.000 mp de spații office premium, care vor ajuta la atragerea de noi companii și la crearea de oportunități pentru tineri.

Iulius Town oferă cea mai mare suprafață de shopping din România (120.000 mp), spațiu ce reunește peste 450 de magazine, cele mai noi concepte disponibile în Europa și branduri în premieră regională. În ultimul an, Iulius Town a adus pentru prima dată în Timișoara branduri precum: Marks&Spencer, Calvin Klein, Liu Jo, Next Kids, Vgeneration, Superdry, New Era, Grid, Vagabond, Intimissimi, Meli Melo deco, Teilor Exclusive, Beautik Haute Parfumerie, C-House Milano, Fenice și multe altele. Peste 75 de noi destinații de shopping & dining au fost deschise în primul an de la inaugurarea Iulius Town. Ansamblul susține și antreprenoriatul local, prezent în procent de 15% în portofoliul de retail. Urmând trendul cosmopolit, inițiativele locale propun formate inedite, atrăgătoare pentru public, fie că vorbim de magazine, restaurante sau cafenele.

Printre noutățile primului an se numără și inaugurarea celui mai mare centru de fitness din România, prima grădiniță cu predare în limba engleză și curriculum britanic, dar și școală primară, iar în curând, Cinema City va aduce la Timișoara conceptul de cinema VIP – cină și film all inclusive. Nu în ultimul rând, orașul beneficiază acum de un centru ultramodern de conferințe și evenimente, Iulius Congress Hall, compus din trei săli cu o capacitate totală de 1.000 de locuri.

Toate funcțiunile se întâlnesc în Iulius Gardens, superbul parc creat de la zero, devenit principalul punct de atracție.

Prin peisajul natural, creat de cei peste 4.000 de arbori maturi și 10.000 de arbuști, parcul din centrul orașului este o destinație în sine. Cu atât mai mult în această perioadă, cu restricții cauzate de pandemie, când a devenit și principalul loc în care se desfășoară evenimente cultural – artistice, oferind facilitățile necesare pentru organizarea lor în siguranță.

Peste 300 de evenimente s-au desfășurat în Iulius Town în ultimul an, reprezentând o platformă de întâlnire și socializare pentru comunitate. Cinema în aer liber, teatru, spectacole de artă stradală, festivaluri educative, concerte și multe altele au fost acțiunile care au adus timișorenii împreună.

Prin intermediul parcului, Iulius Town a realizat și o conexiune verde cu orașul, alături de investițiile în infrastructură a căror valoare a depășit 13 milioane de euro, care au contribuit la fluidizarea traficului. Tunelul auto continuă să fie un spațiu apreciat dincolo de rolul său funcțional, pentru că reprezintă o galerie de artă urbană atipică prin pereții acoperiți cu lucrări ale unor grafferi internaționali.

Iulius Town Timișoara reprezintă un proiect de regenerare urbană unic în regiune, care schimbă orașul, aducându-și aportul la atractivitatea investițională, mobilitatea urbană, retenția tinerilor prin crearea locurilor de muncă, sprijinirea mediului cultural și valorificarea timpului. Este un proiect pentru comunitate și, mai mult decât oricând, implicat în viața Timișoarei, prin conceptul său în care natura este piesa centrală.

Related posts

În Cetatea Oradea s-a deschis restaurantul Meridian Zero, care promovează civilizația și cultura gustului

Traian Dan

Cinci antreprenori români, invitați să își deschidă business în SUA

Nora Dumitrescu

Ministerul Transporturilor a decis majorarea subvenției pentru călătoriile în Delta Dunării

Papuc Irina

Life Is Hard va cumpăra acțiuni la companii de digitalizare

Nora Dumitrescu

Vânzările de asigurări de călătorie vor crește în perioada decembrie 2019 – februarie 2020: estimarea Groupama Asigurări

Papuc Irina

PACK EXPO şi EXPO SHOP: Două expoziţii B2B şi un regal de evenimente între 16 şi 19 mai la ROMEXPO

A. I.

Peste 500.000 mp se adaugă stocului de birouri din București în 2019 și în 2020

Ionut Oprea

Tu cum foloseşti sursele de încălzire din locuinţă?

Ligia Voro

Localitatea Jimbolia din Timiş va oferi locuitorilor transport public gratuit cu microbuze electrice, din bani europeni

Robert Bloancă

Pod peste Tisa, in zona Teplita din Sighetul Marmatiei, investitie de peste 1.4 mil. lei din fonduri comunitare

Stefana Muresan

Electrificarea liniei ferate Cluj – Oradea, din fonduri europene

Stefana Muresan

Marea întoarcere la birouri. Cât de curând? Câți dintre noi?

redactia

Infrastructura universității sibiene se modernizează: peste 18 milioane lei pentru Ferma didactică Rusciori

Ion Surdu

Zalăul a investit 37 de milioane de euro în proiecte de mediu

Nora Dumitrescu

Gigantul american Visteon deschide un centru de inginerie la Timișoara

redactia

Primarul Clujului: centura metropolitană, gata în 2023

Nora Dumitrescu

UTCN – 3220 de locuri la buget și 1787 de locuri cu taxă

Stefana Muresan

Cum a fost anul 2020 pentru unul dintre cei mai importanți producători de cosmetice din România: creștere de 73% a vânzărilor online

Ion Surdu

Transelectrica anunţă deblocarea, după zece ani, a unei investiţii de peste 83 milioane lei, LEA 400 kV Oradea-Bekescsaba

Stefana Muresan

Wienerberger va menține activitatea de producție în Ardeal

Nora Dumitrescu

TM | Timișoara – Capitala Vinului din 2004

NEPI Rockcastle amână deschiderea Shopping City Târgu Mureș

Ligia Voro

Aproximativ 300 de specialisti, la Congresul european de patologie veterinară organizat de USAMV Cluj

redactia

Ambasadorul Paul Brummell, discuții cu primarul din Oradea cu privire la oportunităţile de investiţii

Stefana Muresan

Leave a Comment