Investitii Lideri si afaceri Timiș Ultimele stiri

Proiectul Iulius Town a ajuns la un an de la deschiderea activităţii şi aproape 500 de milioane de euro investiţi

Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din România, Iulius Town Timişoara, a ajuns la un an de la inaugurare. Cu 442 de milioane de euro investite au fost create locuri pentru mii de slujbe, dar şi spaţii de entertainment şi comerciale. Clădiri de birouri verzi, mii de locuri de muncă, sute de magazine, restaurante și branduri în premieră, dar și un parc devenit principalul loc de interacțiune socială – așa s-ar putea descrie, pe scurt, ansamblul Iulius Town Timișoara la un an de la inaugurare.

În urmă cu un an, la Timișoara se inaugura cea mai mare investiție în real estate din afara Capitalei, în valoare de 442 de milioane de euro, a companiilor Iulius & Atterbury Europe. Iulius Town, primul proiect mixed-use din vestul țării, a devenit un reper pentru întreaga regiune, indiferent dacă ne referim la segmentul business, de retail sau social. Deși a fost un an cu provocări, cauzate de pandemie, Iulius Town s-a integrat natural în viața comunității și reprezintă un punct de referință pe harta companiilor, brandurilor de renume și proiectelor culturale.

La un an de la inaugurare, Iulius Town este principalul pol regional de business, în care s-a consolidat o comunitate puternică și în continuă dezvoltare. Cele trei clădiri de birouri operaționale oferă o suprafață totală de 50.000 mp. Peste 30 de companii multinaționale și-au stabilit sediul în Iulius Town, iar numărul celor care lucrează din spațiile office clasa A depășește 5.000.

Toate imobilele sunt proiectate și construite în conformitate cu principiile internaționale pentru clădirile verzi, iar dovadă în acest sens stau certificările primite. Mai mult, anul acesta, United Business Center (UBC) 3 a primit distincția LEED Platinum din partea U.S. Green Building Council, fiind singura clădire din afara Capitalei cu cel mai mare rating în materie de sustenabilitate.

Cel de-al patrulea imobil, UBC 0, aflat în construcție, va fi cea mai înaltă clădire de business din țară și un simbol al orașului. Lucrările au ajuns deja la nivelul 13 și avansează conform graficului, astfel că, la final, turnul de birouri va avea 27 de etaje și 155 de metri înălțime. UBC 0 va livra încă 52.000 mp de spații office premium, care vor ajuta la atragerea de noi companii și la crearea de oportunități pentru tineri.

Iulius Town oferă cea mai mare suprafață de shopping din România (120.000 mp), spațiu ce reunește peste 450 de magazine, cele mai noi concepte disponibile în Europa și branduri în premieră regională. În ultimul an, Iulius Town a adus pentru prima dată în Timișoara branduri precum: Marks&Spencer, Calvin Klein, Liu Jo, Next Kids, Vgeneration, Superdry, New Era, Grid, Vagabond, Intimissimi, Meli Melo deco, Teilor Exclusive, Beautik Haute Parfumerie, C-House Milano, Fenice și multe altele. Peste 75 de noi destinații de shopping & dining au fost deschise în primul an de la inaugurarea Iulius Town. Ansamblul susține și antreprenoriatul local, prezent în procent de 15% în portofoliul de retail. Urmând trendul cosmopolit, inițiativele locale propun formate inedite, atrăgătoare pentru public, fie că vorbim de magazine, restaurante sau cafenele.

Printre noutățile primului an se numără și inaugurarea celui mai mare centru de fitness din România, prima grădiniță cu predare în limba engleză și curriculum britanic, dar și școală primară, iar în curând, Cinema City va aduce la Timișoara conceptul de cinema VIP – cină și film all inclusive. Nu în ultimul rând, orașul beneficiază acum de un centru ultramodern de conferințe și evenimente, Iulius Congress Hall, compus din trei săli cu o capacitate totală de 1.000 de locuri.

Toate funcțiunile se întâlnesc în Iulius Gardens, superbul parc creat de la zero, devenit principalul punct de atracție.

Prin peisajul natural, creat de cei peste 4.000 de arbori maturi și 10.000 de arbuști, parcul din centrul orașului este o destinație în sine. Cu atât mai mult în această perioadă, cu restricții cauzate de pandemie, când a devenit și principalul loc în care se desfășoară evenimente cultural – artistice, oferind facilitățile necesare pentru organizarea lor în siguranță.

Peste 300 de evenimente s-au desfășurat în Iulius Town în ultimul an, reprezentând o platformă de întâlnire și socializare pentru comunitate. Cinema în aer liber, teatru, spectacole de artă stradală, festivaluri educative, concerte și multe altele au fost acțiunile care au adus timișorenii împreună.

Prin intermediul parcului, Iulius Town a realizat și o conexiune verde cu orașul, alături de investițiile în infrastructură a căror valoare a depășit 13 milioane de euro, care au contribuit la fluidizarea traficului. Tunelul auto continuă să fie un spațiu apreciat dincolo de rolul său funcțional, pentru că reprezintă o galerie de artă urbană atipică prin pereții acoperiți cu lucrări ale unor grafferi internaționali.

Iulius Town Timișoara reprezintă un proiect de regenerare urbană unic în regiune, care schimbă orașul, aducându-și aportul la atractivitatea investițională, mobilitatea urbană, retenția tinerilor prin crearea locurilor de muncă, sprijinirea mediului cultural și valorificarea timpului. Este un proiect pentru comunitate și, mai mult decât oricând, implicat în viața Timișoarei, prin conceptul său în care natura este piesa centrală.

Related posts

Primăria Sibiu vrea să extindă zonele de parcări cu plată

Papuc Irina

PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

Ligia Voro

Topul ”orașelor inteligente”: Alba Iulia conduce cu 59 de proiecte, urmat de Sibiu cu 8, Cluj Napoca cu 7 și București cu 6 proiecte

Stefana Muresan

Aplicația Visit Maramureș, lansată la București

Nora Dumitrescu

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

redactia

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Compania de leasing operaţional a BRD se extinde la Cluj, Timișoara și Iași

Stefana Muresan

Clujul se vrea Capitala Europeană a Inovării

Nora Dumitrescu

CJ Brașov va cheltui aproape 250 de milioane de lei în acest an pentru aeroport

Papuc Irina

Brânza Brie, un nou produs al Fabricii de lactate Torockoi

redactia

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Stefana Muresan

Takata angajează peste 500 de oameni pentru fabricile din Sibiu şi Arad

Stefana Muresan

România trimisă în fața Curții de Justiție. România este singurul stat membru care nu a comunicat încă măsurile de transpunere a directivei UE privind mărcile în legislația națională

Gruita Ienasoiu

Computer tomograf donat spitalului din Năsăud cu sprijinul unui cardinal de la Vatican

redactia

CNAIR: Aproape 200 milioane lei pentru întreţinerea drumurilor şi prevenirea efectelor inundaţiilor

Stefana Muresan

Voucherele de vacanţă au scos la lumină economia care funcționa la negru

Ligia Voro

Primăria Deva a lansat un portal dedicat potențialilor investitori

Stefana Muresan

Dacia Duster scrie instorie în Italia

redactia

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, parteneriat cu Manhattan College – School of Business din New York

Stefana Muresan

Cernobîl, destinație turistică și pentru români, după celebrul serial difuzat de HBO

Papuc Irina

Cifra de afaceri în comerț, în creștere cu 7,1 la sută în primele zece luni

Papuc Irina

Dorel Duță, președinte UNSICAR: “Problema în asigurări nu este dacă se întâmplă riscul, ci când”

Ligia Voro

Secretul creșterii vânzărilor în eCommerce

Nicolae Pop

Urbano Parks – a strategic project for the local community

Ionut Oprea

Leave a Comment