Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambarcațiunile cu motoare termice, interzise pe marile lacuri ale Clujului

Lacurile Tarnița și Fântânele vor scăpa de poluarea produsă de bărcile cu motor termic, sky-jet-urile, hidroavioanele, care au acaparat de mai mulți ani sursa de apă potabilă a Clujului.

Guvernul a anunțat adoptarea hotărârii prin care ambarcațiunile cu motoare poluante au fost interzise pe cele două lacuri din județ. Decizia vine după ce, în urmă cu 10 luni, câțiva parlamentari clujeni au făcut o solicitare executivului.

Navigarea cu ambarcațiuni motorizate (bărci, sky jet-uri, hidroavioane, platforme, pontoane) pe lacurile Tarnița și Fântânele a fost scăpată de sub control în ultimii ani, afectând mediul și sursa de apă a municipiilor Cluj-Napoca, Dej, Gherla, dar și altor 100 de localități.

Potrivit hotărârii de guvern adoptate în 31 august, pe cele două lacuri vor mai putea fi utilizate doar ambarcațiunile propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și cele propulsate cu motoare electrice.

Consiliul Județean Cluj va fi cel care se va ocupa de supravegherea și sancționarea celor care nu vor respecta noile prevederi, cu avizul Autorităţii Navale Române. Lacul Tarniţa face parte din sistemul de alimentare cu apă a Clujului.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Exproprieri de 1 milion de euro pentru construirea Tetarom V

Articolul următor

Proiectul Iulius Town a ajuns la un an de la deschiderea activităţii şi aproape 500 de milioane de euro investiţi

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share