Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Exproprieri de 1 milion de euro pentru construirea Tetarom V

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a unor terenuri din comuna Luna, demers necesar în vederea realizării infrastructurii de acces la viitorul parc industrial Tetarom V.

„E un nou pas înainte pe care îl facem pentru construirea Tetarom V. Parcurile industriale pe care le administrăm și-au dovedit din plin viabilitatea, reprezentând unul din principalele motoare de dezvoltare a Clujului. Zona Turda – Câmpia Turzii și localitățile limitrofe vor avea doar de câștigat prin crearea acestui nou parc industrial”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ.

Celea de acces propusă a se realiza va asigura legătura între Drumul Național (DN) 15, Parcul Industrial Tetarom V și viitoarea Autostradă Transilvania (A3), care este în curs de construire. Pe lângă calea de acces de 2,2 km vor mai fi construite un sens giratoriu la intersecția cu DN 15, un acces simplu la A3, iar în ultimă fază, un pod peste râul Arieș.

“Realizarea infrastructurii rutiere va conduce la desfășurarea în condiții optime a activității și va crește atractivitatea viitorului parc industrial din punct de vedere investițional. Materializarea acestui obiectiv va contribui și la crearea de noi locuri de muncă, impulsionând dezvoltarea economică a zonei”, conform conducerii CJ.

Suma necesară pentru plata despăgubirilor, de 4,8 milioane de lei, va fi alocată din bugetul propriu al județului. Viitorul parc industrial va fi edificat în localitatea Luna, înspre Luncani, și se va întinde pe 115 ha. Acesta va fi realizat în baza acordului încheiat între CJ Cluj și Primăriile Câmpia Turzii și Luna.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Symbiosy by HB Reavis deploys smart workspaces for bp in Agora Budapest

Articolul următor

Ambarcațiunile cu motoare termice, interzise pe marile lacuri ale Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share