Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare un cartier nou la Baia Mare: Pintea Viteazul

Consilierii locali din Baia Mare au dat undă verde proiectului primăriei de dezvoltare a unui cartier nou, destinat băimărenilor care au nevoie de locuire civilizată la un preț redus.

Proiectul a obținut deja finanțare europeană și va fi implementat până la finalul anului 2023. Municipalitatea poate începe astfel realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire în Pintea Viteazul.

Este vorba despre zona cuprinsă între str. C. Brâncoveanu și Bd. Unirii, o zonă generoasă, de 10 ha, în care municipalitatea vrea să extindă și să prelungească str. Gării pentru a se intersecta cu Bd. Unirii.

“Am prevăzut aici întreaga rețea rutieră și bineînțeles blocuri de locuit, cu caracter social, destinate deopotrivă tinerilor, specialiștilor din diverse domenii și persoanelor care au nevoie de o locuire civilizată la un preț redus.

Proiectul mai prevede realizarea, în noul cartier, a unor zone de sport, zone pentru copii, pentru agrement, dar și grădiniță. Un astfel de proiect completează din punct de vedere urbanistic în mod logic și coerent tot ceea ce înseamnă Baia Mare, anulând o zonă degradată și dându-i utilitate”, a specificat conducerea primăriei.

Odată realizat, proiectul va aduce îmbunătățirea mediului construit, reabilitarea zonelor verzi, crearea unor spații recreative, precum și facilitarea accesului persoanelor defavorizate la servicii sociale, medicale, educative și de ocupare.

Realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire socială în zona Pintea Viteazul este finanţată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 4, sprijinirea dezvoltării urbane durabile, prioritatea de investiții 4.3 – oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică și socială, a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul, principalul oraș magnet al României

Articolul următor

În starea de urgență, tinerii au devenit mai conștiincioși cu gestionarea banilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share